Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Marad minden a régiben a szentesi ligetben

Szentes - Hiába a várakozás: egyik parkolással kapcsolatos kérdésben sem született döntés a hétfői testületi ülésen Szentesen. Megválasztották viszont az üdülőközpont új ügyvezetőjét.
Noha már több alkalommal vitáztak a Széchenyi liget parkolási gondjáról a képviselők, a hétfői testületi ülésen is a már többször elhangzott érveket sorakoztatták fel a városatyák. A műszaki osztály négy, részletesen kidolgozott változatot terjesztett elő, de a képviselők véleménye nem közeledett egymáshoz. Hiába a hosszadalmas polémia, egyik változat sem kapott minősített többséget, így a város tüdejének is nevezett ligetben egyelőre minden marad a régiben. Nem változik a fizető parkolóhelyek övezete és a vállalkozók által fizetett parkolási díj mértéke sem.

Az üdülőközpont vezetésére 8 jelentkező adta be pályázatát, a városatyák egyhangúlag Szűcs Szabolcsot választották. Az új ügyvezető elmondta: fontosnak tartja a csapatmunkát. Szűcs Szabolcs augusztus 1-jétől tölti be a posztot.

Elfogadták a város 5 évre szóló ciklusprogramját. Szirbik Imre polgármester elmondta: rangsorolni kell a teendőket, és ki kell használni a pályázati forrásokat. Arra a 300 millió forintos keretösszegre utalva, amelyet a Fidesz-frakció lakásvásárlásra fordítana, elmondta: ez csak átcsoportosítással volna lehetséges, ami viszont ellehetetlenítené a ciklusprogramot. Horváth István kevesellte a programmal kapcsolatos kommunikációt, azt hangsúlyozta: a városnak tudnia kell, hova szeretne jutni, ne a pályázatoktól tegye függővé a haladási irányt.

Szeptembertől minden nyolcadik osztályos szentesi diák elsősegélynyújtó oktatást kap, erre a célra közel 1,3 millió forintot különítenek el a költségvetésben.

Lemond az alpolgármester

A hétfői képviselő-testületi ülésen Karikó-Tóth Tibor alpolgármester bejelentette: augusztus 31-étől lemond a testületben betöltött tisztségéről, távozik a városházáról. Elmondta: az általa vezetett Kiss Bálint Református Általános Iskolában lejárt az 5 éves megbízatása. Pályázatának benyújtása előtt a fenntartó válaszút elé állította: amennyiben indul az iskolavezetői posztért, a továbbiakban ne vállalja az önkormányzatban betöltött tisztséget. Úgy tudjuk, Karikó-Tóthot a tantestület és a presbiterek tanácsa is szinte egyhangúlag támogatta, így szeptembertől ismét ő igazgatja az iskolát.

Olvasóink írták

 • 8. mirázs 2011. július 08. 09:49
  „makospite, köszönöm !
  Egyre sűrűbben szegem meg a helyesírás szabályait, de nem zavar- másnapra elfelejtem.”
 • 7. makospite 2011. július 06. 15:44
  „Megtudhatnánk azt is, hogy a nyavalygásról mi a véleménye?”
 • 6. mirázs 2011. július 06. 11:05
  „4.-5.
  Én is ellene vagyok a szépelgő nyavajgásnak, tegyék ami hasznos !”
 • 5. studyfy 2011. július 05. 16:40
  „szentesi vagyok, minden gondolatoddal egyetértek, az elsőtől az utolsóig!”
 • 4. szentesivagyok 2011. július 05. 12:35
  „Új bejáratot a Vecseri fok felől, régi bejárt bezárása, parkolás kitiltása, volt kutató területének megszerzése strand bővítése céljából a terület parkosítása és a híd megnyitása egy új nem fedett sportmedence építése.
  Karikónak gratulálok a szükséges, de felettébb népszerűtlen döntés előkészítéshez és megvalósításához. 5 év múlva hálásak leszünk neki a bátorságáért.”
 • 3. Zander55 2011. július 05. 05:49
  „Gratula! Sikerült neki, amit akart! Becsukatott két iskolát. Most már menekül!”
 • 2. jóízlés 2011. július 04. 23:08
  „A mór megtette a kötelességét /iskolabezárásoki/, a mór mehet ...”
 • 1. niemand 2011. július 04. 21:03
  „Vannak még örömteli hírek. De úgy látszik van még a városnak kidobni való pénze,több, mint 1 millió. Karikó magától is tudhatta volna, 1 fenékkel 1 lóra ülhet az ember.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teremőri poszt Szentesen

Szentes - A Fridrich-fényírda és a Péter Pál Polgárház megfelelő nyitva tartását a Koszta József… Tovább olvasom