Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Marcsi a Boney M. énekesnőjét edzi

Szentes - Fitnesz edzőként is sikerülhet dolgozni Angliában, sőt karriert csinálni is, ahogy tette azt a Szentesről származó Bajó Mária. Hírességeknek is tartott már edzéseket, a Boney M. egyik énekesnőjével baráti kapcsolatot ápol, sőt nemrég meg is mutatta neki szülővárosát Marcsi.
Sporttagozatos általános iskolába, a Deákba járt Marcsi, s versenyszerűen atletizált és kézilabdázott. Középiskolában kereskedelem és külkereskedelmi szakon végzett, bár bevallása szerint az álma a sport vonal lett volna, de ott mást irányt vett az útja. Érettségi után egy rövid ideig dolgozott idehaza, azután elindult külföldre. - Az edzést soha nem hagytam abba, az életem része volt folyamatosan – hangsúlyozta a hölgy.

- Először Hollandiában találtam munkát, gyerekekkel dolgoztam úgynevezett nanny munkakörben, abban az időben nehéz volt vízumot kapni, s az egyetlen megoldás volt az au-pair vízum. Megtanultam hollandul, 3 évet töltöttem az országban.

Marcsi a Boney M. énekesnőjét edzi - GALÉRIA

Reggelente világszárral futott

Szülinapi buli Sheylával Szentesen

- Meghívtam Szentesre, ha már Magyarországon van – mesélte Marcsi. - Gálfi Laci és felesége nagyon régi barátaim, azt mondtak szívesen szerveznek neki egy meglepetés bulit, amiből az én meglepetés szülinapom is lett. Ekkor Sheylától a vendégek autentikus forrásból hallhattak néhány Boney M-slágert. Jól érezte magát Magyarországon, Szentes nagyon tetszett neki, levittem a strandra és teljesen le volt nyűgözve a vízilabda edzésektől. Állt, és percekig nézte, mert ilyen kemény edzést még nem látott. Spirituális személyiség, hisz az angyalokban - mondta róla Marcsi.

 
2000-ben Anglia következett, szintén au-pair vízummal, ott kislányra vigyáztam, emellett takarítottam – folytatta Marcsi, akinek élete ettől az évtől vett gyökeres fordulatot. Ugyanis a család baráti körébe tartozott a 80-as, 90-es évek egyik legendás zenekarának, a Depeche Mode-nak egyik tagja, Andy Fletcher, akivel egy közös mallorcai nyaralás alkalmával (5 család üdült együtt) rendszeresen együtt járt futni. - Ő kérte hogy menjek vele futni reggelente, mert látja hogy sportoló voltam. 10 napon keresztül Andy-vel futottam minden reggel. Ez volt az első hatalmas lökés számomra, hogy miért is ne térnek vissza a sport világába – árulta el Marcsi.

A családnál 8 hónapot dolgozott, közben a fitnesz klubban edzett, ahol egy angol edzőtől értesült, melyik iskolát érdemes elvégezni, s onnan már nem volt megállás. Az angoloknál jellemző a rövid és nagyon intenzív oktatás. Egy középiskolai szintű fitnesz akadémiát és annak különböző szakait végezte el 1 év alatt. Viszont ez a képzés nagyon sok területen jellemző, például, ha egy bankár megunja az irodai munkát, kitanulhat akár egy víz-és gázszerelő szakmát viszonylag rövid idő alatt – derült ki Marcsi magyarázatából, aki 2001-ben már képzett fitnesz oktató volt, 2003-tól pedig szemelyi edzőként is dolgozott.

Marcsi a Boney M. énekesnőjét edzi - GALÉRIA

- Szabadúszó oktató vagyok, utazom egyik klubtól a másikig. Fő profilomként csoportos órákat adok, mint például: body attack, body pump, spinning, kondícionáló órákat vagy vízi aerobikot, a személyi edzésnél házhoz megyek vagy a parkban a friss levegőn edzünk – sorolta Marcsi. Az egyik klubnak, ahol órákat tart, 6000 fős tagsága van, köztük jó néhány híresség (futballisták, a Spice Girls, illetve a Blue zenekarok egy-egy tagja, modellek, politikusok stb.).

Belebetegedett a botoxba

A 2000-es évek közepén már nagyon sok munkája volt, úgy látta, remek kereseti lehetőség fitneszedzőnek lenni, így elhatározta, tovább fejlődik, s ehhez Magyarországról kért segítséget. - Megkerestem otthon Katus Attilát, akit nagyon jó szakembernek tartok, hogy állítson össze nekem koreográfiát egy fitnesz versenyre. Angliában nem honos a fitnesz és aerobik versenyzés, de hobbiból nagy kedvem lett hozzá, és felkészültem egy amatőr versenyre Attila nagy segítségével.

Marcsi a Boney M. énekesnőjét edzi - GALÉRIA

- Ezt szerettem volna tovább fokozni, egy angol kollégámmal 2006-2008 között terveztük, hogy fitnesz DVD-ket készítünk, amire külsőleg is elkezdtem készülni. Beleestem egy nagy hibába, ránctalanító injekciókat vettem Magyarországon, amit proteinnek hirdettek, meg sem fordult a fejemben hogy a Botulinum Toxin rövidítése a botox. Pár hónapos használat alatt alatt megmérgezett, amiből csak 3 év alatt gyógyultam meg annyira hogy a karrierem újra el tudtam kezdeni építeni. 2009 októberétől 2012 júniusáig épphogy heti 3-6 órát tudtam dolgozni hosszabb-rövidebb kihagyásokkal – mesélte a hölgy.

- Ebben az időszakban került közelebb hozzám Sheyla. A vízi aerobik órámra járt évekig, de nem tudtam, ki ő. Mindig csak annyit beszélgettünk az órák után, ami illendő - emlékezett vissza Marcsi. Sheyla Bonnick 1975-ben a Boney M. együttes egyik alapító énekesnője volt. - Ekkoriban viszont megkérdezte, miért adtam fel az óráim nagy részét. Elmeséltem neki, mi történt, és hogy orvosokhoz járok.... Akkor kezdett beszelni magáról és elkezdtünk edzeni is. Saját ügyvédjét ajánlotta, hogy nézze át az ügyemet, mivel orvosi műhibát követhettek el nálam – elevenítette fel Marcsi, hogyan kezdődött a barátságuk. 

-  6 éve turnéztak utoljára Magyarországon, Kelet-Europát járják főleg, de nálunk meg nem volt szervezőirodákkal kapcsolatuk, így ajánlottam neki, jöjjön el, bemutatom őt néhány ismerősömnek. Budapesten össze is hozta az énekesnőt két irodával, melyek koncerteket, születésnapi bulikat, vadászpartikat, céges bulikat szerveznek, és Sheyla is nyitott az ilyen fajta fellépésekre. A régi Boney M-ből mind a három hölgy megalapította a saját kis együttesét, s a régi slágereikkel lépnek fel. A zenekar férfitagja elhunyt 2 évvel ezelőtt, tudtuk meg Marcsitól, aki a közelmúltban még szülővárosába is elhívta az énekesnőt. Az angol nyelv ismerete nagyon fontos hogy az ember elérjen valamit Angliában, de amint megvan a társalgási szintű nyelv ismeret és az ambíció, a lehetőségek határtalanok – tette még hozzá a hölgy.

Olvasóink írták

 • 4. IVY 2012. október 30. 14:15
  „A boniéém énekesnője? Melyik csaj ez a háromból? Én nem vélexxem rá.”
 • 3. sörpocak 2012. október 29. 16:33
  „Hitelesen tudom, hogy az énekesnő egy közeli faluban már szemezgetett egy házacskával, mert megtettszett neki a környék. Kár, hogy nem voltam ott. Imádtam őket.
  amíg a mi fiataljaink kimennek "szerencsét2 próbálni, addig az ottani nyugdíjasok meg idejönnek, házat vesnek, a kinnti nyugdíjukból meg jól megélnek. Nem volt ez újdonság, ez megy már 20 éve. Itt olcsóbb az élet az ő nyugdíjukhoz képest.
  Remélem, akitől az infót kaptam, nem fog nagyon megharagudni!:s”
 • 2. heloman 2012. október 29. 14:56
  „Világsztárral vagy virágsztárral vagy virágszárral futott? :)”
 • 1. geza 2012. október 29. 11:16
  „Ő is elment MO-ról.....:(
  Gratula neki ahhoz amit felépített”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szavazzunk a szentesi tölgyre!

Az egész megyének szerezhet dicsőséget a város egyik látványossága, az olimpiai tölgy. Tovább olvasom