Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Marrakeshből tekernek Szentesre

Szentes - Két hónapos, Afrikából startoló kerékpártúrára készül két szentesi fiatalember. Baranyi Antal és Vukovich Sándor jótékony céllal is vállalja a 6000 kilométeres tekerést: a mentőalapítványnak gyűjtenek pénzt.
Tavaly nyáron még „csak" Rómáig kerékpároztak, idén hosszabb túrára vállalkoznak. Baranyi Antal és Vukovich Sándor a marokkói Marrakeshből teker haza Szentesre.

– Pénteken kora hajnalban indulunk. Az egyik támogatónk, az Usztrunul Mérnöki Kft. azzal segít, hogy autóval elvisz minket Milánóba, onnan repülővel jutunk Marokkóba. Hosszú ideje kerékpározunk, de a tavalyi volt az első közös túránk – kezdte a történetet Sándor. – Én találtam ki, hogy a túrának a sportteljesítmény mellett más célja is legyen – folytatta Antal. – Olyan sokan támogatnak minket, gondoltam: mi is támogassunk valakit. Hallottuk, hogy a Szentes Kistérségért Mentőalapítvány egy nélkülözhetetlen eszközt szeretne megvásárolni. 600 ezer forintba kerül. Urnákat helyezünk ki Szentesen, 100 forintos érméket gyűjtünk a javukra. A marrakeshi utat e cél népszerűsítésének szenteljük.

Baranyi Antal és Vukovich Sándor a tavalyi római úton. Fotó: DM/DV
Két hónapos, Afrikából startoló kerékpártúrára készül két szentesi fiatalember. Fotó: DM/DV

– Spanyolországban felkeressük Szent Jakab sírját, mert úgy érezzük, az egy éve tervezgetett túra egyben spirituális út is – mesélték a sportemberek. – Egész nap tekerünk, közben nincs alkalmunk beszélgetni. Ez viszont azt jelenti: elmélyedhetünk önmagunkban, alaposabb önismeretre tehetünk szert. Bármilyen furcsán hangzik: legalább olyan pszichés, mint amilyen fizikai megterhelést jelent egy ilyen vállalkozás.

Időnként mátrai csillagtúrákat tesznek, hogy felkészüljenek az utazásra. Úgy vélik: hosszadalmas, megerőltető edzésekre nincs szükség, mert esetleg túlhajtanák magukat. – Naponta mintegy 100 kilométert tekerünk majd, ez viselhető adag. Ebben a tempóban 60–70 nap alatt érünk haza Szentesre. Ahogy tavaly, idén is naplót vezetünk, fotókat és filmet készítünk. A római utunkról szóló beszámolónkat is nagy érdeklődéssel fogadták tavasszal – folytatták. – Az útvonalat az internet segítségével terveztük meg. Vadkempingezünk és szupermarketekben vásárolunk, így sokkal olcsóbban jövünk ki. A családtagok kissé aggódnak, pedig megnyugtattuk őket, hogy olyan helyeken megyünk, ahol nincsenek emberek: néhány napig például a sivatagban. Ahol internetcsatlakozást találunk, hírt adunk magunkról, és bízunk abban, hogy a lecsófesztivál után nem sokkal ismét itthon leszünk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták a 33 méteres medencét

Hivatalosan is felavatták szombaton a ligeti strand 25 millió forintból felújított 33 méteres medencéjét. Tovább olvasom