Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Másfél év múlva elkészül az új műtőtömb

Szentes - Szerdán aláírták a kórház 2,5 milliárdos műtőtömb-építési pályázatának támogatói szerződését. Az épületnek másfél év múlva állnia kell. A látványterv alapján ilyen lesz az új kórházi tömb.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A szentesi kórháznak van jövője – jelentette ki Kalmár Mihály főigazgató azon a szerdai rendezvényen, ahol hivatalosan bejelentették: hamarosan kezdődhet a műtőtömb építése. Lapunk többször írt már erről a tervről, a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórházat nyáron hirdették ki a 2,5 milliárd forintos pályázat nyerteseként. A sürgősségi osztály mögé tervezett háromszintes új ingatlanban a sürgősségi és az intenzív osztály egy egységet képez majd, a betegek 2-3 ágyas kórtermekben lábadozhatnak. Kalmár Mihály elmondta: a szentesi intézmény jelenleg 47 épülettömbből áll, ebből tíz megérett a lebontásra. A betegek mozgatása egyelőre nehézkes, az új épületben már gördülékenyebbé válik az aktív fekvőbeteg-ellátás. – A fő szempont többek között az ellátás minőségének javítása, a halálesetek és a maradandó károsodások csökkentése, valamint a költséghatékonyabb működés – szögezte le.

Látványterv.
Látványterv.

Mészáros János, a GYEMSZI dél-alföldi területi igazgatóságának vezetője a fenntartó nevében arra emlékeztette a megjelenteket, hogy lassan két éve tűzték ki azt a jövőképet az intézmény számára, amelynek a műtőtömbépítés az első lépése. Bene Dániel, a projektben közreműködő ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója azt hangsúlyozta, hogy az előkészület vett igénybe hosszabb időt, a megvalósulás ehhez képest gyorsan zajlik majd. Nem volt egyszerű a lobbifolyamat, de végül minden érintett az ügy mellé állt, tudatta Farkas Sándor országgyűlési képviselő.

Az eseményen aláírták a pályázat támogatási szerződését. A projekt a közbeszerzési eljárást követően kezdődhet, a műtőtömbnek 2015 nyarán már állnia kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszerű a vízilabdaosztály Szentesen

Kecskeméti, orosházi, békéscsabai, vásárhelyi és szabadkai diákok is járnak a Horváth Mihály Gimnázium vízilabdás osztályába Szentesen. Tovább olvasom