Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Másfél hónap múlva választ Árpádhalom

Árpádhalom - Nemrég feloszlatta magát az árpádhalmi képviselő-testület. Az új választás januárban lesz. A helyiek szerint többen is aspirálnak a polgármesteri posztra. Hétvégén rejtélyes tűzeset történt, ami tovább borzolja a kedélyeket.
Január 22-ére írták ki az időközi önkormányzati választás időpontját az 550 lelkes Árpádhalmon, ahol a polgármester és négy képviselő személyéről dönthetnek. Megírtuk: a voksolásra azért van szükség, mert Varjú Pálné alpolgármester javaslatára feloszlatta magát a testület. Az eset megosztotta a falu lakosait.

A hétvégén egy tűzeset is történt a községben, ami tovább borzolja a kedélyeket.

– Valaki felgyújtotta az óvoda és a művelődési ház fűtésére szánt bálákat – mondta Szarka Attila polgármester. – Szándékos volt-e, vagy gondatlanság okozta, még nem tudjuk. Sajnos a téli tüzelő egy része megsemmisült. Ez az eset most azért sem hiányzott, mert mintha kezdenének kissé csitulni a kedélyek a faluban. Több falugyűlést és utcafórumot tartottam, igyekeztem elmagyarázni az embereknek: nagyon nehéz gazdasági helyzetben van a község, kicsi a mozgásterünk. Van, aki úgy tálalja mindezt, hogy itt semmi nem történik. Azt hiszem, a lakosok többségének nincs ínyére ez az ellenségeskedés. Én folytatni szeretném a megkezdett munkát, de a fejlődés nem fog menni egyik napról a másikra.
A polgármester úgy tudja: rajta és Varjú Pálnén kívül mások is indulnak a vezetői posztért. A jelölteknek december 23-áig kell leadniuk a kopogtatócédulákat. A faluban 435 szavazópolgár él, így a szabályoknak megfelelően a testületbe kerülés feltétele 5 ajánlás összegyűjtése – a polgármester-jelöltséghez 10 érvényes cédula kell.

A változást kezdeményező alpolgármester, Varjú Pálné érdeklődésünkre arról számolt be, hogy véleménye szerint a testület és Szarka Attila viszonya az elmúlt hetekben nem javult, azonban a faluvezető személye elleni hangok mintha csöndesedtek volna. Az alpolgármesternek nincsenek arról információi, hogy a választáson rajtuk kívül kik indulnának.

Olvasóink írták

  • 1. dződvok 2011. december 03. 09:17
    „Ügyes ez a Varjú Pálné....... a nőknek hatalmas befolyásoló erejük van.
    A történet nem arról szól, hogy Szarka Attila rossz polgármester, hanem arról, hogy Varjúné szeretné azt a posztot. :) Hogy mik vannak....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költségvetés – konkrétumok nélkül

Szentes - Jobban haladnak a kórház dolgai, mint várták – hangzott el a hétfői testületi ülésen Szentesen. Felvetődött: kell-e támogatni a kihasználatlan helyi buszjáratokat?
Tovább olvasom