Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Mászókának használták a szobrot

Szentes - Valakit nagyon zavarhat a szentesi ,,fehér ház" előtt álldogáló Napernyős lány: rövid időn belül másodszor rongálták meg. Ősszel - ahogy azt lapunkban megírtuk - egy fiatal fiú rákapaszkodott, letörte az ernyőjét.
Valakit nagyon zavarhat a szentesi „fehér ház" előtt álldogáló Napernyős lány: rövid időn belül másodszor rongálták meg. Ősszel – ahogy azt lapunkban megírtuk – egy fiatal fiú rákapaszkodott, letörte az ernyőjét. A család vállalta a helyreállítás költségeit. (2015. október 8.: Visszakapta a napernyőt a lány). Az elmúlt hétvégén megint jó buli lehetett a környéken, a bronzhölgyet valaki feltehetőleg újra mászókának nézte. Az ernyő nyele elhajlott, kissé elrepedt. A szentesieket bántja és bosszantja az értelmetlen rongálás, így Szirbik Imre polgármestert is. A szobrot 2014 nyarán avatták, sokáig nem bántották, most meg pár hónap alatt már másodszor. – Nem értem, ez eddig nem volt divat Szentesen – osztotta meg tanácstalanságát.

Bár a város egész területét nem lehet bekamerázni, sokan úgy vélik: a szobor védelme érdekében arra a környékre mindenképpen kellene térfigyelő. Közvetlen közelében valóban nincs kamera, de kissé távolabb több is akad.
 
Napernyős lány, elhajlított ernyővel. Tudatosítani kellene, hogy a szobor műalkotás, nem mászóka. Fotó: Králik Emese
Napernyős lány, elhajlított ernyővel. Tudatosítani kellene, hogy a szobor műalkotás, nem mászóka. Fotó: Králik Emese

Az alkotó, Józsa Lajos meglátása szerint egy magasabb posztamens, vagy erős reflektor biztonságot nyújtana.

– Öntött bronzból készült a nyél, szerencsére javítható. Esetleg meg is vastagíthatnám, de sajnos akinek olyan szándéka van, akkor is el tudná hajlítani – foglalta össze. Több településen vannak köztéri alkotásai, rongálás Debrecenben szokott előfordulni, de például Tiszaújvárosban, Miskolcon eddig egyszer sem bántották a szobrait, tette hozzá a művész. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósai azt mondták: a rendőrségnek egyelőre nem jelentették az esetet.

Ön szerint hogyan lehetne elejét venni a rongálásoknak? Kérjük, ossza meg velünk véleményét a kralik@delmagyar.hu címen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szinte még gyerekek, de már közmunkások

Szinte még gyerekek, de már közmunkások
Csongrád megyében is vannak olyan fiatalok, akik tizenévesen váltak közmunkássá. Tovább olvasom