Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C

Még 160 nyilatkozat hiányzik

Nagymágocs - Még 160 nagymágocsi ingatlantulajdonos jelentkezése szükséges ahhoz, hogy a község szennyvízhálózat kiépítésére beadott pályázata érvényes legyen. Az önkormányzat eddig 15 millió forintot költött a fejlesztés előkészítésére.
A helyi víziközmű-társulat adatai alapján 1037 úgynevezett érdekeltségi egység van Nagymágocson, amelynek rá kell majd csatlakoznia a szennyvízcsatorna-hálózatra. Az uniós pályázat sikeréhez szükséges a lakosok nyilatkozata: a gerincvezeték elkészülte után az illető tulajdonos vállalja, hogy 3 hónapon belül rácsatlakozik a vezetékre. Az előírás szerint az érdekeltek 75 százalékának előre kell jelentkeznie. Eddig 620 nyilatkozat érkezett be a hivatalba, még hiányzik 160.

– A pályázatot már postáztuk, és arról is megkaptuk az értesítést, hogy a dokumentum megérkezett a bírálóbizottsághoz. A hiánypótlásig be kell szerezni a még szükséges nyilatkozatokat. Kérjük a lakosságot, hogy ezzel segítsék a sikeres pályázatot – nyilatkozta lapunknak Stibál Róbert. A polgármester hozzátette, eddig a falu 15 millió forintot költött az előkészítő munkálatokra – ez a pénz elveszne, ha a beruházás nem valósulna meg. Az uniós normák szerint, ha csatornahálózat nélkül marad a község, 2014. januártól talajterhelési bírságot kell fizetni. Stibál Róbert elmondta azt is, hogy a fejlesztésre március végéig 55 millió forint gyűlt össze a lakástakarék kasszán. Amennyiben a pályázatot pozitívan bírálják el, várhatóan már az ősz folyamán aláírhatják a kivitelezési megállapodást, optimális esetben – és az időjárás függvényében – még idén ősszel megindulhat a beruházás. Így 2011-ben a munkák túlnyomó részével végezni lehetne.

Az önkormányzat ösztönözné is a lakosságot: például több rákötés esetén árkedvezményt kapnának az ingatlantulajdonosok, az idős, egyedülálló lakosoknak pedig a földmunkák elvégzésében segítene a falu.

Olvasóink írták

 • 4. utazó81 2010. június 02. 17:04
  „Dobjátok össze gyorsan azt a 160 nyilatkozatot.”
 • 3. szegedi23 2010. június 01. 23:27
  „A baj csak az, hogy a már eddig jelentkezettektől meg pénzt szedtek. Az is elveszne. Ez évek óta megy!”
 • 2. utazó81 2010. június 01. 21:51
  „Ha jól értelmezem még nem is nyert a pályázat,de már ősszel elkezdenék a munkát.Kivánom,hogy így legyen .
  Sok sikert a pályázathoz.”
 • 1. deszkás 2010. június 01. 11:56
  „Lesznek akik utólag kötnek rá!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar József 40 éve dolgozik a Hungeritnél

Ma 40 éve, hogy munkát kapott a szentesi baromfifeldolgozónál Magyar József, aki az ágazat legnagyobb vállalatává fejlesztette a Hungerit Zrt.-t. Tovább olvasom