Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Még mindig nem járhatnak úszóoktatásra a gyerekek a fürdőbe

Szentes - Az ÁNTSZ határozata alapján – a tavaly októberi ellenőrzés pozitív eredménye miatt – november 5-étől a 14 év alatti fiatalok csak orvosi rendelvényre vehetik igénybe Szentesen az Ady Endre utcai termálfürdő szolgáltatásait.
Megírtuk: nagyon felháborította a helyieket, hogy egy 16 éves rendeletnek most szereztek érvényt. Ráadásul négy évtizede az egész város a termálfürdőben tanult, tanul meg úszni – a téli időszakban erre más lehetőség nincs a városban –, és minden famíliánál őriznek erről emlékeket, mesélnek sztorikat. Kis túlzással a fürdő családtaggá vált. Az üzemeltető Dr. Bugyi István Kórház a rendelkezés ellen nem fellebbezett, mert nem történt eljárási hiba, és a törvény rendelkezései szerint járt el a hatóság – állt a kórház korábbi közleményében.

A szülők Szabó Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő vezetésével december 9-ére demonstrációt szerveztek a fürdőhöz. A Dr. Bugyi István Kórház képviseletében Cseh-Lakos Ilona sajtószóvivő – petíciót is átnyújtottak neki – a tiltakozóknak elmondta: a jogszabályok betartása mellett, szakemberek bevonásával keresik a lehetőséget, hogy saját berkeiken belül megoldják a helyzetet, és ne legyen semmi akadálya az óvodások és kisiskolások úszásoktatásának. (Azóta a kórház is megtette a szükséges lépéseket, választ még nem kapott.) A demonstrálókhoz eljuttatott levelében Tóth Gábor kistérségi tiszti főorvos hangsúlyozta: a rendeleteket, törvényeket be kell tartaniuk és tartatniuk, méltányosságot nem gyakorolhatnak, de ő és hivatala mindent megtesz az akadályok elhárításáért, hogy a feltételek újra megteremtődjenek az úszásoktatás folytatásához.

Vajon hogy áll most az ügy? A melegfürdőnek is nevezett létesítménynél még érvényben van a korlátozás. Szűcs Lajos alpolgármester elmondta: egy hónappal ezelőtt beadták az Országos Tisztifőorvosi Hivatalhoz az ügyet, az állásfoglalásra várnak, amely a héten megérkezhet. Amennyiben a vélemény alapján jogszabály-módosítás szükséges, az országgyűlési képviselőkhöz fordulnak segítségért; ha Szentesen hibázott valaki, megkeresik a felelőst, felelősöket – közölte az alpolgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három szentesi változat az intézmények működésére

Takarékosabban, ésszerűbben szeretné működtetni Szentes a saját intézményeit. Tovább olvasom