Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 15°C Még több cikk.

Mega-botrány: nyolc hónap Szegváron

Szegvár - A regionális közigazgatási hivatalhoz fordult Hegyi László, miután a szegvári önkormányzat nem engedte meg neki, hogy megnyissa a Mega Klubot. A megyeszékhelyen megsemmisítették a szegvári határozatot. Hegyi kártérítési pert akar indítani, a falu polgármestere közölte: az önkormányzat egy fillért nem fizet.
Éppen nyolc hónapja húzódik a szegvári Mega Klub ügye. A szentesi Hegyi László ekkor folyamodott először működési engedélyhez a helyi polgármesteri hivatalnál. Az engedélyezési eljárás elhúzódott, több szakhatósági hozzájárulást kellett beszereznie a bérlőnek, és a jogszabályok változása miatt több új feltételnek is meg kellett felelnie. Az, hogy miért nem kapott már korábban engedélyt a működéshez, a faluban élénk vitát váltott ki.

A Mega Klub korábban a fiatalok kedvelt szórakozóhelye volt, a környékről is sokan jártak ide diszkózni. A falu jegyzője elutasította Hegyi László kérelmét a diszkó megnyitásához, többek között azért, mert nem alakított ki elegendő parkolót a diszkó körül – ezt egyébként Hegyi lapunknak tett korábbi nyilatkozatában is elismerte. Az elutasító határozat ellen a bérlő fellebbezést nyújtott be a regionális közigazgatási hivatalhoz. A megyeszékhelyen megsemmisítették a szegvári hivatal vezetőjének határozatát, többek között azért, mert az úgynevezett építésügyi szakhatósági hozzájárulást a szentesi önkormányzattól kérte, és kapta meg.

Nyolc hónapja nem nyit ki a szegvári szórakozóhely.
Fotó: Tésik Attila

Szerettük volna megkérdezni Gyömbér Ferencnét, hogyan történhetett ez, a falu jegyzője azonban nem volt hajlandó nyilatkozni. A szentesi önkormányzat műszaki osztályának vezetője szerint hiba történt. Czirok Jánosné elmondta: az építésügyi jogszabályok alaposan megváltoztak, ezért történhetett az, hogy a korábbi gyakorlat szerint a szegvári jegyző a szentesitől kérte az említett hozzájárulást, holott abban az időszakban éppen a települési önkormányzatnak kellett volna azt kiadni. A szentesi polgármesteri hivatal azzal vétett, hogy az iratot kiadta – magyarázta Czirokné. A városi önkormányzat műszaki osztályának vezetője hozzátette, az új jogszabály egyszerűen elkerülte a figyelmüket. Február elsejétől egyébként visszaáll a régi rend, szegvári építési szakhatósági ügyben újra Szenteshez kell fordulni. A közigazgatási hivatal új eljárás lefolytatására a csongrádi önkormányzatot jelölte ki. Hegyi László ide fordulhat, ha meg akarja nyitni Szegváron a Megát.

Kártérítést kér

Hegyi László lapunknak azt mondta, bízik a csongrádi önkormányzatban. Amint onnan megkapja a működési engedélyt, kártérítési pert indít a szegvári önkormányzat ellen. Szerinte a falu hibájából esett el több millió forint bevételtől, mert már régen megnyithatta volna a Megát. Gémes László szegvári polgármester ezzel kapcsolatban lapunknak úgy nyilatkozott: mivel a települési önkormányzatnál nincs építésügyi hatóság, nem elsődleges feladatuk az erre vonatkozó jogszabályokat figyelni, ez elsősorban a városra tartozik. Hozzátette: a szegvári önkormányzat egy fillért sem fizet. Szerinte Hegyi jól járt, mert tiszta lappal kérhet újra engedélyt.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. BETTY 2008. március 18. 20:17
  „MIT HALLO ÁPRILISBA NYILIK A MEGA ?EZ TISZTA SZEMÉTSÉG NEM IS VOLTAM MÉG OTT ELEGEM VAN MÁR EBBÖL!!!!!!!!!!!!!!MIÉRT KELL BEZÁRNI!!!!!!!!!PEDIG UGY EL MENNTEM VOLNA”
 • 46. BETTY 2008. március 13. 08:01
  „VÉRE KINYÍT CSAK AZ A BAJ HOGY NEM BÍZTOS HOGY MEGYEK !!!!de lehet örülök neki nagyon!:):):)”
 • 45. Hegyi László 2008. március 11. 15:11
  „........MEGA KLUB SZEGVÁR........
  ...!!! Március 15. Szombat !!!...
  ------------Nyitóbuli------------
  ...!lÉZERSHOW! !ITALAKCIÓK!...
  MEGÚJÚLT KÖRNYEZETBEN VÁRUNK MINDNKIT!
  -Belépő 22-ig díjtalan, utána 400 Ft.-
  Üdv.”
 • 44. Hajrá MEGA 2008. március 10. 16:00
  „Nem tudom ,hogy te mire vered magad ha csak név nélkül osztod az embereket! Vagy talán irigy vagy! De szerintem te egy kis szánalmas csira vagy! Ez az én véleményem!
  De én biztos ,hogy ott leszek a nyitó bulin és nagyot fogok bulizni az 100!”
 • 43. BETTY 2008. március 10. 08:11
  „1000 bocsi de nincs eghívom iwwivrw myviped nincs???ha van megadod vagy tőlem küldhetsz meghívot is iwwivre!!!!!!!!!kösz!!!!!!!ÉN MÁR NEM NAGYON AKKROK MÁR A CWENTRBE JÁRNI:(:(:(:(:ENYI AZ EGÉSZ DE MUDZÁJ MERT NINCS NMÁS HELY!!!!!!!!!!NA KÖSZY A VÁLASZT SYA”
 • 42. Hegyi László 2008. március 08. 15:12
  „Szia Betty.
  Ha tényleg pontos válasz kell, akkor az Iwiw-en keress meg, és küldj egy üzenetet, arra szivesen válaszolok.
  Üdv.”
 • 41. BETTY 2008. március 07. 23:08
  „választ nem kapok?????????????????”
 • 40. TUDOD TE!!!! 2008. március 07. 16:16
  „Hidd el hogy ott leszek!!!nevet? áá:)majd én is hirtelen teszek lépést,úgy ahogy te tettél!:)!aljasan és kétszinűen!!buta?én?lehet!de ami visszajár azt meg is fogod kapni!ezt el hiheted nekem!én többet nem szaporitom rád a szavakat,mert nem vagy még arra sem méltó!!!Az meg hogy ki vagyok,szerintem nagyon is tudod kellene!!!de el árulhatok annyit,hogy nem a nőid közül írok!”
 • 39. BETTY 2008. március 06. 09:27
  „DE AZ A BAJ HOGY AHOGY HALLOM MINDEN HÉTEN NYÍLIK ÉS KICSIT ELLEGEM VAN MÁR EBBÖL!!!!!!OKÉ HOGY NEM ÁRULHATOD EL!!!!!DE AKKOR NEM KÉNE AZT MONDANI HOGY ÁLLLTALÁBA MINDEN HÉTEN NYILIK EBBŐL MÁR KICSIT ELLEGEM VAN!!!!!!!!!!OKÉ AKKOR MAJD NÉZEM A PLAKÁTOT DE ANYIT MOND HOGY MOSTANÁBA NYÍT KI??
  A REMÉLEM NEM LESZNEK OLYAN SZABÁLYOK MINT A CENTERBE!!!!!!!
  NEM LENNE JÓ!!!!!!!!! KÖSZY A VÁLASZT SYA”
 • 38. Hegyi László 2008. március 03. 17:39
  „Csak jönnél már!!! Annyira szeretném, hogy el se hiszed!!! :-)
  Az is elég lenne, ha mondanál egy nevet, szeretném tudni, hogy kivel szúrtam ki íly csúf módon... :-)

  (Bár nem igazán értem kis butácska, hogy mi köze van az általad leírtaknak a Megához...?)
  Ha annyira ismersz, és már négyig is egész ügyesen számolsz, akkor talán megpróbálkozhatnál egy e-mail írásával, vagy valami ilyesmi...
  Köszi. :-)”
 • 37. TUDOD TE!!!! 2008. március 03. 11:20
  „1!nem vagyok én a te barátod!!!2!tudod te hogy ki vagyok én!!!3!azt fogod kapni amit meg érdemersz!!!4!a nagy pofa sehova sem vezet!!ezt már meg tanulhattad volna!!!bár nállad csak pofa van de tehetség az nuku!!!ezt már egy párszór be is bizonyitottad!!!.nincs ám el feledve hogy szar ember voltál velem!!!hát most én jövök:)))”
 • 36. Hegyi László 2008. február 28. 17:16
  „Válasz a kérdésedre Betty:
  Megvan már a Mega nyitási ideje, de rajtam kívül álló okok miatt még sajnos nem árulhatom el. A csongrádi önkormányzatnál nagyon rendesek voltak, és jól alakulnak a dolgok.
  Biztos lehetsz benne, ha nyitunk, arról mindenki tudni fog a reklámok, és a plakátok miatt.
  Üdv.”
 • 35. betty 2008. február 28. 08:07
  „Most akkor mikor nyilik a mega?március8?vagy ez már megint hülyités?mindig jön a hír hogy nyilik de azota se nyilt meg kiváncsi vagyok. ÉN sokkat jártam oda álltalába jó bulik voltak!!!!!!!!!!remélem ez igy is marad!!!!!!!!!!!!!”
 • 34. Hegyi László 2008. február 27. 19:45
  „De bátor vagy barátom így névtelenül! :-)
  (vagy az is lehet, hogy nem is kaptál nevet a szüleidtől)
  :-)”
 • 33. TUDOD TE!!!! 2008. február 26. 02:30
  „Ti ténleg betegek vagytok gyerekek! Hegyi fasz meg csak röhög magában!na de már nem sokáig!gondoskodom rolla:)ugyhogy nyugi:)azt fogja kapni,amit megérdemel:)”
 • 32. TVsPéé 2008. február 19. 19:16
  „megszólalt az értelmiség is :D”
 • 31. kapd be faszom 2008. február 19. 17:48
  „Basszátok meg anyátokat nyissátok ki!”
 • 30. Bea 2008. február 07. 17:31
  „Szerintem az első bulira elmennének az emberek, de hogy utána mi lenne azt elég nehéz megjósolni. Ahhoz nagyon jó helyre meg kéne csinálni és nagyon jó bulit kellene tartani, hogy tartósan is legyen belőle valami. Annyian beszélnek már erről, hogy biztos sokan kíváncsiak lennének/lesznek. Kívánom, hogy bírjátok is megtartani az embereket, mert az viszont nem lesz egyszerű.”
 • 29. szemira 2008. február 07. 12:45
  „Nem baj, majd meglátjuk...”
 • 28. DDD... 2008. február 07. 09:21
  „Elég biztos forrás? Eddig is mindig "elég biztos" volt a forrás! Szerintem az emberek már akkor sem fognak hinni a nyitásban, amikor tényleg lesz nyitás. Hát kíváncsi leszek....”
47 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Névnapját ünnepli Fábiánsebestyén

Fábiánsebestyén - A Fábiánok és a Sebestyének vasárnap ünneplik névnapjukat, Fábiánsebestyénen viszont nem ilyenkor, hanem augusztusban tartanak faluünnepet. Tovább olvasom