Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Mégis kap ajándékot a szentesi gimi

Szentes - Múlt héten 8 millió forinttal megtoldotta a szentesi gimnázium kisebb átalakítására szánt 40 milliós keretét a Csongrád Megyei Közgyűlés, vagyis mégis megkaphatja beígért ajándékát a 150 éves intézmény.
Mégiscsak betartja februárban tett ígéretét a Csongrád megyei önkormányzat: fennállásának 150. évfordulóján ajándékkal lepi meg a szentesi Horváth Mihály gimnáziumot. Először 40 millió forintot különített el a megye a pusztulófélben lévő szolgálati lakások tantermekké alakítására és a tanári szoba átépítésére, de ez kevésnek bizonyult, mert a beérkezett kivitelezői ajánlatok pár millióval meghaladták ezt az összeghatárt. Közben a meghiúsulással kapcsolatban olyan indoklás is felkerült a megyei önkormányzat honlapjára, hogy tanterem-kialakításra nincs is szükség, mert csökken a gyereklétszám. Csütörtökön viszont arról döntött a fenntartó, hogy 8 millióval megtoldja ezt a keretet, hogy újra kiírhassák a közbeszerzési eljárást.

Busa Imrétől, a megyei önkormányzat fejlesztési osztályvezetőjétől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy napokon belül meghirdetik a munkákat, amelyek így akár már januárban megkezdődhetnek. Arra a kérdésünkre, hogy az előző eljárás értékelésénél miért nem vették figyelembe azt a 8 milliós tételt, amelyet az iskolaépületet tulajdonló szentesi önkormányzat ajánlott föl ehhez a beruházáshoz, Busa Imre azt felelte: tudtak ugyan a hozzájárulásról, mert az intézmény vezetője tájékoztatta őket, de a város semmilyen hivatalos értesítést nem küldött erről a döntéséről.

A 150 éves, szentesi Horváth Mihály gimnáziumra már ráférne egy alapos felújítás. A szerző felvétele
A 150 éves, szentesi Horváth Mihály gimnáziumra már ráférne egy alapos felújítás.
A szerző felvétele

– Ez nem igaz, magam írtam a levelet, amiben tudattuk, hogy Szentes önkormányzata a tervezett költség 20 százalékát, azaz 8 millió forintot biztosít ehhez a fejlesztéshez – mondta lapunknak Szűcs Lajos. A szentesi alpolgármester szerint már korábban született egy olyan megállapodás a megyével, hogy közös érdekű beruházásoknál a ráfordítás ötödét a város állja, ezért ha nem érkezett meg a levél, attól még rákérdezhettek volna, hogy áll-e még a korábbi egyezség.

Omlásveszély

Omlásveszély miatt a napokban kordont vontak a gimnázium bejáratánál: egy cserép esett a járdára, és a vakolat is potyog a felújításra szoruló épületről. A rekonstrukcióra idén 100 milliót különített el a megye, az összeget önrészként használták volna fel egy pályázatnál. A megye sajtókapcsolati vezetője, Poór Csaba arról tájékoztatta lapunkat, hogy bár 2010-re többmilliárdos hiánnyal számol az önkormányzat, ennek ellenére továbbra sem tettek le eredeti céljukról, ezért jövőre is biztosítják ezt az összeget egy felújítási pályázathoz.

Olvasóink írták

 • 12. Power 2009. november 22. 22:11
  „11. hozzászólás studyfy 2009.11.19. 17:12
  Elhiheted hogy meg van a véleményem a két riportalanyról. Inkább mennének tv-bemondónak, mint képviselőnek, az előbbinél elég ha olvasni tudnak.”
 • 11. studyfy 2009. november 19. 17:12
  „Power, ha valaki nem tud szépen, Kazinczy stílusának megfelelően beszélni, akkor természetesen ne menjen tv- bemondó munkakörbe. De a gazdasági életből milyen alapon tiltanánk ki őket? Ezt Te sem gondolod komolyan! Ha pedig munkájuk alapján a médiában szerepelnek, akkor el kell fogadnunk, hogy ők ilyenek. Jeszenszky Géza se volt egy nagy szónoki tehetség, sőt Hankiss Elemér sem.”
 • 10. toxi-2 2009. november 19. 13:07
  „Ja, most már értem, TE egy tehetséges fiatal és ráadásul munkanélküli vagy, aki még életében nem Ő-zött. És főleg reális, elfogulatlan, nem PÁRTSZOLGA. Dícséretes!!!”
 • 9. Power 2009. november 19. 06:58
  „Nézzétek sűrűbben a Civil Tv-ét, hogy milyen városi vezetőink vannak. Tisztelet azokanak akik tudnak őszintén és nyíltan beszélni. Vegyük pl. Mórát vagy a Hungerit gazdasági igazgatóját: "őőőő, őőőő , őőőő"- még beszélni sem tudnak. Mit várhatunk az ilyen vezetőktől? A sok tehetséges fiatal meg munkanélkül van.”
 • 8. studyfy 2009. november 18. 23:10
  „Power, ebben az esetben Halmai és a megye hitegetett. Én tiszteletben tartom a Szirbik-Szűcs párosról kialakított véleményedet, de kérlek ne csak az egyik oldal felelőtlenségét vedd észre.”
 • 7. toxi-2 2009. november 18. 23:05
  „Hát te nem látod a fától az erdőt. Itt most pont arról van szó, hogy TUDJUK, hogy ki mit és mennyit ígért, és abból nem tartott be semmit (megye+Halmai), de te csak hajtogatod a magadét. Ebből gyanítom, hogy megrendelésre csinálod. Vagy fanatizmusból. Nem tudom, melyik a rosszabb. :((”
 • 6. Power 2009. november 17. 17:14
  „5. toxi-2 2009.11.17. 16:14
  Sajnos a Szűcs-Szirbik-féle vezetőknek köszönhetjük a mai állapotokat. Az adófizetők pénzét felelőtlenül szóban költögetik, majd keresik az elsikkasztott százmilliókat és azt sem tudják, hogy mikor, kinek és mit ígértek. (Utólag bármit lehet mondani, mert sehol nem vetetették papírra!)
  Az alkalmatlan vezetők és pártjaik felelőtlen költelkezésének isszuk a levét. Ennyire tisztelik és becsülik az adófizetők befizetéseit. Ezt ne feledd!”
 • 5. toxi-2 2009. november 17. 16:14
  „Gondolom érted a leírt szöveget.:) Megírta a város, hogy állja a saját részét. Szűcs meg nyílván arról beszél, hogy ha egyszer megbeszéltek valamit, akkor azt nem kell állandóan frissíteni. Legalább is jobb helyen. Tehát felelős megyei vezető?
  Hogy kap-e pénzt, azt még senki nem tudja, leírtam a mézesmadzaggal kapcsolatos gondolataimat.
  És továbbra sem értem, hogy az zavar, hogy a városban nem minden iskola részesül egyformán a pénzből, de hogy a megyén ugyanez a helyzet, az már kevésbé. Nem vagy hangyányit részrehajló? Itt egyenlő partnerekről beszélhetünk? Egyáltalán nem zavarna a dolog, ha valaki(k) nem vizet prédikálnának és bort innának. Remélem te nem vagy ilyen.”
 • 4. Power 2009. november 17. 15:41
  „A műjégpálya nem keverendő az iskola felújítással. A kettőnek semmi köze nincs egymáshoz.
  Egy értelmes és felelős városi vezető nem tesz ehhez hasonló kijelentéseket: "rákérdezhettek volna, hogy áll-e még a korábbi egyezség."
  Már annak sem tudsz örülni, hogy a gimnázium felújításra több pénzt kap a megyétől?
  A jégpályára visszatérve úgy látom hogy az adófizetők pénzén csak egyes iskolákat támogatnak, másokat nem. Az önkormányzat az adózók pénzéből biztosítja a bevételt a befektetőnek úgy, hogy nem azonos módon, nem egyenlő partnerként kezeli a város oktatási intézményeit és velük együtt a város diákjait. Milyen lokálpatriótizmusról beszél Szirbik?”
 • 3. toxi-2 2009. november 17. 15:14
  „Ja, és a műjégpályás megjegyzésed remélem itt is fenntartod. A fenntartónak (a tisztánlátás miatt leírom, hogy a megye!) MINDEN iskola és iskolás egyforma? Mert ha igen, akkor csak azt kell megnézni, hogy az elmúlt években melyik város melyik iskolája mennyit kapott. A szinte vadonat új iskolák is. Vélemény?”
 • 2. toxi-2 2009. november 17. 15:11
  „Bocsi, de kinek is a szaváról beszélünk? Halmai hivatalból bejelentette, hogy megvan a pénz, nem is annyi, hanem sokkal több. Eltelt majd egy év, kiderült, hogy nincs, nem is annyi, hanem semennyi. Most mégis van, most sem annyi, de majdnem. De az is lehet, hogy több. Már elnézést, de itt valaki valakit hülyének néz. Pontosabban, huzogatják a mézesmadzagot, valakik, valamilyen okból kifolyólag. És az is egyértelmű, hogy itt a megye a hunyó, senki más. Aki nem látja, ..............”
 • 1. Power 2009. november 17. 14:45
  „Városunk egyes vezetői nem tudnak különbséget tenni a hivatalos értesítés és a szóbeli megállapodás között. A szavuk meg annyit is ér...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubileumi elismerések

A Dr. Bugyi István Kórházban főorvosi értekezlet keretében jubileumi elismeréseket osztottak ki. Tovább olvasom