Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Megkedvelték Vukot a szentesi gyerekek

Új játszóteret és parkolót avattak tegnap a szentesi Jövendő utcában. A városközpont rekonstrukciójának részét képezi a két létesítmény, amely mintegy kilencvenmillió forintba került.
A Jövendő utcai játszótérnek nagy sikere volt az óvodások körében. Fotó: Tésik Attila
Ütött-kopott játékok voltak korábban a szentesi Brusznyai sétány és a Jövendő utca közötti területen. Az ottani földkupac viszont jó szolgálatot tett a téli hónapokban a lakótelepen élő családoknak. Ezt a dombot ugyanis szánkózásra használták a gyerekek. Nos, a szánkódombot meghagyták, de az elavult játékokat egy hónappal ezelőtt elvitték a sportcsarnokkal szemben lévő helyről. Tegnap viszont már egy fás-díszcserjés, kulturált játszópark meg léggömbök várták a kicsiket. A Vuk névre hallgató játszótértől nem messzire négy óvoda is van, úgyhogy nem fognak árválkodni a hinták és egyéb kellékek. A gyerekseregtől az avatási ünnepségen két percet kért Szirbik Imre polgármester, aki elmondta: régen a Brusznyai sétányon lakott a családjával, s annak idején ők ültették a hársfákat, amelyek most már árnyékot adnak a játszótérre látogatóknak. – Tiétek a pálya, használjátok egészséggel, és vigyázzatok rá – tette hozzá.

Az európai uniós szabványoknak megfelelő játékok között van kalandvár, fészekhinta – ezen egyszerre tizenöt gyerek is elfér –, rugós béka és homokozó. Baloghné Berezvai Csilla városi főkertész az ivókutat is említette, amely nélkül a jövőben már nem építtet a város játszóteret.

Csak a játszótér mintegy tizenötmillió forintba került. A hatéves Molnár Hanna az Apponyi téri óvodába jár. – Egyszer már kóboroltunk erre anyával – fogalmazott a kislány, akinek tetszettek a játékok. A Kossuth utcai óvodásnak, a négyesztendős Ludányi Leventének a kedvence a csúszdás vár. Még nem próbálta ki, mert a barátjával, Vendellel akarja.

A Vuk szomszédságában alakítottak ki megközelítőleg hetvenötmillió forintért egy parkolót, ahol 46 személyautó és 3 autóbusz fér el. Ez az új létesítmény jó szolgálatot tesz majd a gépkocsi-tulajdonosoknak, mivel a városközpontban meglehetősen kevés a parkolóhely.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb igazgató a kórházban

A szentesi kórházban még keresik a gazdasági igazgatót, miután az előzőtől közös megegyezéssel… Tovább olvasom