Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Megkezdődött a szentesi fedett uszoda építése

Szentes - Hétfőn megkezdődött a közel 1,2 milliárd forintos költségvetésű fedett uszoda építése Szentesen, a strand területén. A kivitelező szegedi Ferroép Zrt.-nek a tervek szerint 2014 nyarára kell elkészülnie a létesítménnyel.
– Többfordulós versenytárgyalás után választottuk ki öt cég közül a fedett uszoda kivitelezőjének a szegedi Ferroép Zrt.-t, amely szentesi alvállalkozók bevonásával valósítja meg a beruházást – mondta el érdeklődésünkre Szirbik Imre, Szentes polgármestere. – Az előkészítő munkák hétfőn megkezdődtek a strand területén, és nagyjából két hét múlva következnek a látványosabbak, a földmunkák. A tervek szerint már idén tető alá kerül az új 50×25 méteres medence, hogy a belső munkálatokat télen zavartalanul végezhessék a szakemberek.

A szentesiek várhatóan jövő nyáron vehetik birtokba azt a létesítményt, amelyre már nagyon régen várnak a városban. Az úszók és a vízilabdások még jobb, ideális körülmények között sportolhatnak, készülhetnek a versenyekre. A megvalósításért felelős Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft.-ben 52 százalékban tulajdonos a Hungerit Vízisportokat Támogató Nonprofit Kft., 48 maradt a korábbi 100 százalékos tulajdonos önkormányzatnál. A mostoha időjárás és a tervekben való változtatás miatt késett az eredetileg tervezett április közepi kezdés. Az 1 hónapos csúszás ellenére – mint azt korábban Magyar József, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója is nyilatkozta lapunknak – a végső határidőt tartják.

Az összesen közel 1,2 milliárd forintos beruházás 30 százalékát Szentes önkormányzatának önrésze fedezi, 70 százalékban pedig a TAO-os pénzek – a társasági adó infrastruktúra fejlesztésére fordítható része.

Olvasóink írták

 • 5. nie 2013. június 18. 08:39
  „Most már nincs semmi gond!”
 • 4. deszkás 2013. június 01. 15:09
  „Szegeden? Soha. Ezzel a v.karral.Fócí! A kő.”
 • 3. egyvalaki1 2013. május 30. 16:05
  „Éppen itt volt az ideje! Jó látni, hogy ebben a városban tesznek valamit a sportért!”
 • 2. Óperenciás 2013. május 30. 15:07
  „Már megijedtem, hogy Szegeden...”
 • 1. kipkop 2013. május 30. 12:09
  „Legalább a szegedi pólócsapat válogathat 2 év múlva, hol legyen a nemzetközi "hazai" mérkőzése. Feltételezem, hogy a szegedi városvezető nem kedveli az úszó- pólósportot, ezért nem támogatja a fedett uszoda építését.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csavarkulccsal és vascsővel fenyegetett a 15 éves suhanc

Rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy 15 éves szentesi fiú és társai ellen. Az elkövetők készpénzt és egy sapkát „zsákmányoltak". Tovább olvasom