Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Megmarad a szociális háló

Szentes - 211 jelzőrendszeres riasztást adtak le idén Szentesen, ebből 12 életmentő volt – hangzott el a szociális ellátó intézmények és a polgármesteri hivatal közös, évzáró tájékoztatóján.
– Szabad döntése volt a városnak, hogy szociális célra mennyi pénzt fordít. Jövőre sem szeretnénk visszalépni ezen a területen – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Szirbik Imre polgármester. Az intézmények részéről először Gál Antal, a családsegítő központ igazgatója szolgált adatokkal. Elmondta: 350–370 gyermeket gondoztak idén, 155 család vette igénybe a tanyagondnoki szolgálatot, a gyermekek átmeneti otthonában 59 főt, a családok átmeneti otthonában 47 főt láttak el 2010-ben. Ebben az évben az összes telephelyük megújulhatott, legújabb közösségi létesítményük, a kibővített Dózsa-ház pedig januárban nyitja meg kapuit.

A gondozási központ vezetője, Puskásné Halál Ágnes arról számolt be, hogy 211 jelzőrendszeres riasztást adtak le idén az ellátottak, ebből 12 életmentő volt. Ez a rendszer jövőre bővülhet, hiszen a rendőrség is nyert támogatást új készülékek beszerzésére, és az intézmény is 5 új jeladót oszthat szét hamarosan. Ennél az intézménynél is az összes telephely vagy megújult, vagy akadálymentesítették.

A hajléktalanszálló átmeneti szálláshelyét is felújították ebben az évben. Az 50 férőhelyen most 48-an vannak. A polgármesteri hivatal egyedi szociális támogatásairól Lencséné Szalontai Mária irodavezető elmondta: közgyógyellátásban 1215 főt segítettek, ezen belül 312 szentesit saját forrásból támogatott az önkormányzat. 360 család adósságcsökkentéshez kapott segítséget, szociális kamatmentes kölcsönben 40 család részesült, 20 család kapott választási malacot és hozzá havonta egy zsák takarmányt, illetve 68 rászoruló családnak egy köbméter tűzifát adott a város.

Olvasóink írták

 • 8. Power 2010. december 23. 12:20
  „7. Teutatas 2010.12.23. 07:55
  Szirbik pártjának volt 8 évük, hogy megmutassák hogyan is kell előre vinni az országot, a gazdaságot. Gyurcsány megmondta, 4 évig semmit nem csináltak.
  Ha MSZP-és képviselő, vagy polgármester lennék, nem lenne képem kiállni a választópolgárok elé mélységes szégyenemben.
  Ezt a szégyenérzetet is hiányolom a szocialista képviselő uraknál és Szirbiknél.”
 • 7. Teutatas 2010. december 23. 07:55
  „Power: Ezt a zagyvaságot. A mai lehetetlen állapotokért az a 20 éve tartó fene nagy demokrácia a felelős, amelyben az első jobboldali kormányzat kiárusította, sőt ingyen szétosztogatta az országot, a 98-02 közötti időszakban amikor tudták, hogy veszítenek, akkor lejtmenetbe tették az országot, utána jött egy Medggyessy aki a 100 lépés programjával, - melyet a fidesz is megszavazott - kivéreztette az országot.
  Utána végre jött egy olyan politikus aki megpróbálta súlyos áron rendezni a helyzetet, de mint később kiderült, ő inkább elméleti szakember volt mint gyakorlati.
  Hála az égnek van egy olyan párt amely irányultságát változtatva a liberálistól a konzervatívig jutott el ugyan ezen idő alatt, és most megpróbálnak valami válságkormányzást bebiztosítani, az 1/3 által biztosított 2/3-os parlamenti többségükkel. Egyenlőre várjuk ki mi lesz egy év múlva...”
 • 6. Power 2010. december 22. 18:29
  „A mai lehetetlen és áldatlan állapotokért éppen Szirbik pártja a felelős.”
 • 5. becsei.sandor 2010. december 21. 14:40
  „Sajnálatos bugajakab-éljenszentes,hogy Öszödről csak a kávéskanalakat és néhány,életlen konyhakést
  tudtál suttyomban kilopni. Ha kicsit időzől még,és képes volnál felismerni,találtál volna ott számos értel-
  mes gondolatot. Ha csak azokból egyet is lopsz a kanalak helyett ,akkor most fel tudnál mutatni egy ér-
  telmes gondolatot. Így kanalakkal és egy kicsorbult konyhakéssel hadonászni,nem csak értelmetlen,de
  szánalmas is.”
 • 4. bugajakab 2010. december 21. 13:45
  „Ó igen, akkor még ingyen üdülhettek Öszödön és ludaskását (amit libajnai ciprusi váltóval fizetett ki a hajdúbihari termelőknek) falhattak reggeltől estig !”
 • 3. KolompárRómeó 2010. december 21. 10:54
  „1. hozzászólás zoltanszabo 2010.12.21. 10:42

  Ezek az éhező gyerekek tavasz előtt mind hájas, zsíros gyerekek voltak Gyurcsány és Bajnai parancsára, nem volt egy éhező sem. Kizárólag a fidesz miatt lettek ők személy szerint hátrányos helyzetűek.

  Kicsit gondolkodni kéne.”
 • 2. zoltanszabo 2010. december 21. 10:48
  „Ha készítik az új alkotmányt --írják bele : minden embernek joga van az emberi életre ! joga a munkához ! joga a normális élethez, normális lakhatáshoz, tudjon élni--tudjon enni-ne fagyjon meg télen, legyen normális jövedelme--kitudja fizetni a giga számlákat !!!Fiatal tudjon felelősen gyereket vállalni, legyen jövőjük,biztos megélhetésük .”
 • 1. zoltanszabo 2010. december 21. 10:42
  „Fityesz--viktor--ez a VVilág !!Ez ma Magyarország ! több száz éhező gyerek ! éhező--fázó család ! munkanélküli--hajléktalan--szoc.rászoruló ember !
  Itt kell szétnézni--nem ny.Eu ban ! Nem népmegszorító intézkedések -- politikusi milliós fizukról lemondani--öröbe fogadni ezeket a szegény embereket !!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gagyizót keres a rendőrség - Felismeri?

Arany helyett réz utánzat karkötőket adott el egy férfi egy szentesi lakosnak. A rendőrség keresi a gagyizót. Tovább olvasom