Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Megmenekült az életveszélytől a szentesi Gurabi család

Kiköltözhetett életveszélyessé nyilvánított, düledező házából a szentesi Gurabi László és felesége, akinek egy bérlakást utalt ki az önkormányzat a város központjában.
Gurabi Lászlónak visszatért az életkedve az új otthonukban. Fotó: Tésik Attila
Saját házuk volt Gurabiéknak a szentesi Munkás utcában, ahol a belvíz és a csapadékos időjárás miatt megroggyant a vályogból készült öreg épület. Mint arról beszámoltunk, a tűzoltók feldúcolták a süllyedő plafont, ám ezzel együtt is életveszélyessé nyilvánította a házat a polgármesteri hivatal műszaki osztályán Bige Csaba. A fiatal szakember lapunknak akkor azt mondta: ő nem vállalja a felelősséget azért, ha esetleg teljesen összerogyna a ház, és maga alá temetné Gurabi Lászlót és feleségét. A határozat kézhezvételétől kezdve csak a saját felelősségére tartózkodhatott a család a rozoga épületben. A férj ötvenezer forint körüli nyugdíja nem segíthetett a bajokon. Az elmúlt napok szélvihara és jelentős mennyiségű csapadéka tovább rontotta az amúgy is düledező épület állagát.

Ettől kezdve felgyorsultak az események, házukban egymásnak adták a kilincset a polgármesteri hivatal műszaki osztályának és lakáshivatalának, meg a családsegítő központnak az illetékesei. Majd autóba ültették őket, s meg sem álltak velük a szolgáltató kft. Vásárhelyi úti központjáig, ahol a kezükbe adták az Ady Endre utca 7. számú ház egyik lakásának kulcsát. Másnap már a Munkás utcában állt meg a városellátó intézmény teherautója, s elvitte kevés bútorukat és a nejlonzsákokba gyömöszölt holmijukat a leendő otthonukba. Az önkormányzati intézményektől kaptak két új kályhát és néhány szekrényt is, a sürgős esetekre pedig egy vállalkozó töltötte fel a mobiljukat, hogy legalább őket el tudják érni.

Most kezdenek felocsúdni új otthonukban Gurabiék. A betegségekkel küszködő férj lassan megnyugszik. Rogyadozó házukban még úgy fakadt ki: nem a remény hal meg utoljára, ő hamarabb elmegy. Amikor felkerestük őket Ady Endre utcai bérlakásuknál, éppen az udvaron fűrészelt. Jó lesz fűteni a rissz-rossz fa, berakja majd szépen a fáskamrába. Gurabi László megmutatta a két parkettás szobát, a mellékhelyiséget, a konyhát, s közben dicsérte a szomszédot, aki segített nekik beállítani a kályhát. A feleség, Rózsa is hálás az önkormányzatnak, hogy ilyen gyorsan megoldották a helyzetet. Örülnek az új lakásnak, és mindenkinek hálásak azért, mert gondoskodtak róluk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra gázolták az úton fekvő férfit

Életét veszítette az a kerékpáros, akit Fábiánsebestyén határában gázoltak el kedden éjszaka. Tovább olvasom