Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Megnyílna a sterilház, de fogytán a pénz

Szentes - Az eredeti tervek szerint az év végén nyílna meg a József Attila utcai steril ház a szervátültetésen, súlyos műtéten átesett gyerekek és családjaik számára. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány szerint anyagi okokból ez tolódik: hiányoznak még a szükséges bútorok és eszközök.
Egyszerre 4-5 családot tud majd fogadni a frissen festett szentesi ház, melynek szobáiban légszűrő berendezések biztosítják majd a gomba-és spóramentes levegőt a szervátültetésen, kemoterápián átesett beteg gyerekek számára. A maximum 14 éves lábadozókat szociális rászorultság, kórházi- és védőnői ajánlások alapján fogadja az alapítvány, amely eddig 25 millió forintot fordított az ingatlan megfelelő kialakítására részben a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából. Az anyagi korlátok viszont lassítják a munkálatokat, pedig az ország területéről máris sokan érdeklődnek a sterilszobák után.

Megnyílna a sterilház, de fogytán a pénz - GALÉRIA

- Az a célunk, hogy a gyerekeknek és családjaiknak segítsünk a biztonságos környezettel, gyógyszeres terápiakövetésben, tanácsadásban addig, amíg a beteg immunrendszere ezt megkívánja. Emellett az otthoni környezet megfelelő kialakításban is részt veszünk festéssel, házjavításokkal. A sterilszobákba még szükség lenne ágyakra, de 4-5 emeletes ágy 700 ezer forintba kerül. A készségfejlesztő játékok, könyvek, tévék, számítógépek internettel is fontos kellékek, hiszen a sterilszoba projekt egyben egészségügyi, szociális és kulturális programot is jelent a családok számára- tudtuk meg Dudás Zsanett leendő alapítványi elnöktől, aki hozzátette, az ingatlanhasználatért a családoknak be kell szállni a rezsiköltségekbe, de a ház garázsa ideális terep otthon végezhető munkára, amivel a szülők megkereshetnék a rávalót.

- Mi nemcsak az országból, hanem a határon túlról is várjuk a szegényebb családokat. Egészségügyi szakemberekkel, intézményekkel vesszük majd fel a kapcsolatot a hatékony működés érdekében. Amint meglesz minden eszköz, indulhatunk- tette hozzá Seres Zoltán alapítványi alapító tag.
A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány - melynek feladata a gyermekmentés, a gyógyítás és egészségvédelem-, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány „Segélyalap" OTP 11735005- 20553634 számlaszámra magánszemélyek, közösségek befizetéseit várja, de az Életmentő Adó 1 % is nagy segítséget jelent: 18472273-1-06

Olvasóink írták

 • 3. nie 2012. december 01. 05:58
  „Sajnálom, hogy ilyen helyzet állt elő. A tervezésnél nem kellett volna egy kicsit ráhagyni, mielőtt elkezdődik a munka, számítani kell arra is, hogy emelkednem az árak. Adakozásra sajnos nem igen számítani, ebben a gazdasági helyzetben, a segítés is nehezebben megy. Az illetékesek remélem nem adják fel!”
 • 2. kiss.juli70 2012. november 30. 15:18
  „Kerülj <moderálva> helyzetbe, és ne segítsen senki ;)
  Az emberek sokszor rászedik a szervezeteket!”
 • 1. +mondo 2012. november 30. 14:45
  „" A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány szerint anyagi okokból ez tolódik: hiányoznak még a szükséges bútorok és eszközök."

  Ha csak úgy osztogatja pénz ha valaki bemegy mint ahogy az egyedül nevelő apának akiről kiderül nem is az . De a mátrixnak mindegy kinek adja úgysem az ő pénze . Én inkább olyan alapítványnak adom aki megnézi kinek adja a pénz hogy utána ne itt sírjon hogy nem tudja befejezni mert nincs pénz .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh Bálint véradót kitüntették

Csongrád megyéből a nagytőkei Balogh Bálint vehette át a napokban a Pro Vita-díjat. Ebben az elismerésben azok részesülhetnek, akik legalább százszor adtak már vért Tovább olvasom