Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Megnyílt a szentesi fotószalon

Szentes – Fantasztikus, mintha nem is fotó, hanem festmény lenne! – áradozott a 19. Alföldi Fotószalon egyik látogatója egy alkotás láttán.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Grafikára emlékeztet – toldotta meg mellette álló ismerőse. A tárlat 60 művet vonultat fel, a megnyitóünnepséget tegnap rendezték a szentesi ifjúsági házban. – Bár az 1800-as évek óta a technika sokat változott, az elvnek, annak, hogy kitűnjön, a fotós mit szeretett volna létrehozni, meg kell maradnia. Ma már mindenki fényképez, telefont sem árulnak képalkotó funkció nélkül, a kattintgatás során született képek azonban korántsem fotók, nem művészeti alkotások. Nem szabad elfelejteni, hogy a képet az ember, és nem egy gép hozza létre – fogalmazott Balla András fotóművész. Ő egyike volt a szalon háromtagú zsűrijének, szerdán könyvbemutatót tartott az ünnepség után.

November végéig hatvan alkotást láthat a közönség. Fotó: Králik Emese
November végéig hatvan alkotást láthat a közönség.
Fotó: Králik Emese

Szentes nevét évtizedek óta jegyzik a fotóstársadalomban, jelentette ki Szirbik Imre polgármester. A szalon színvonala ennek megfelelően nem hagy maga után kívánnivalót, Balla András is úgy jellemezte: a kollekció bárhol megállná a helyét. A közönség erről november végéig maga is meggyőződhet a Tóth József utcai kiállítóhelyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem változnak a szentesi díjak

Az önkormányzati intézmények szolgáltatási díjainak megállapítása során a központi konyha, a város szigligeti üdülője és a városi hetilap működése állt a középpontban a pénteki képviselő-testületi ülésen. Tovább olvasom