Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Megnyílt az ideiglenes légimentő-bázis Szolnokon

Szentes - Mint többször megírtuk, a dél-alföldi régiót ellátó mentőhelikopter és személyzete a tervek szerint az év végéig, a végleges szentesi állomáshely elkészültéig marad Szolnokon.
Megnyitották tegnap az ideiglenes légimentő-bázist Szolnokon, a Magyar Honvédség katonai helikopterbázisán. Mint többször megírtuk, a dél-alföldi régiót ellátó mentőhelikopter és személyzete a tervek szerint az év végéig, a végleges szentesi állomáshely elkészültéig marad Szolnokon. Szentesen már hetek óta dolgozik a kivitelező Magyar Aszfalt Kft. a tévétoronnyal szemközti területen. A 90 milliós beruházás eredményeként az év végére adják át a Dél-Alföld végleges, szentesi légimentő-bázisát.

Az ideiglenes szolnoki bázis tegnapi megnyitóján Szekeres Imre honvédelmi miniszter a honvédség és az egészségügy évek óta meglévő, kiváló együttműködését hangsúlyozta. Mint mondta, a mostani ötletet az egészségügyi tárca vetette fel, és a megállapodás megkötésére másfél nap elég volt. Székely Tamás egészségügyi miniszter arról beszélt, hogy ezzel a mentőszervezet hetedik hazai légibázisán kezdődött meg a munka. Elmondta, egyre kevésbé lehet pusztán betegszállításról beszélni, a helikoptereken is életmentés folyik. Lapunknak korábban azt emelte ki: karácsonykor már Szentesről szállhat fel a mentőhelikopter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 500-an osztoznak 100 férőhelyen Szentesen

Szentes - A szentesi Klauzál Gábor Általános Iskolába korábban csöngetnek be, és a szünetek is… Tovább olvasom