Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Megnyugodtak a kedélyek a szentesi Horváth Mihály gimiben

Szentes - Bár a tanáriban még téma volt tegnap a pénteki, Keserű Imre drámatanár elbocsátása miatt tartott demonstráció, a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban megnyugodtak a kedélyek.
Hétfőn nem ültek az igazgatói iroda elé a tanárok, az igazgató senkinek sem adott fegyelmit. Lapunk internetes fórumán azonban tovább folyt a vita, szombati írásunkhoz tegnap délután 5 óráig közel 800 hozzászólás érkezett, ami rekord a Délmagyar online történetében.

A szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban tegnap délelőtt még téma volt a tanáriban a pénteki tiltakozó megmozdulás. Mint ismeretes: ekkor a tanárok a szünetekben az igazgatói iroda elé ültek, így demonstráltak Keserű Imre drámatanár elbocsátása ellen. Büntetést végül senki sem kapott, bár Inokai-Tóth László igazgató pénteken körlevelében fegyelmivel fenyegette meg a demonstráló tanárokat, de azok akkor hagyták abba a tüntetést, amikor eredetileg is tervezték – egy órával korábban, mint a direktor által megszabott délután negyed kettes időpont.

A szünetet tegnap már a tanáriban töltötték a pedagógusok. Fotó: Tésik Attila
A szünetet tegnap már a tanáriban töltötték a pedagógusok.
Fotó: Tésik Attila

Lapunk információja szerint a hétfő délelőtti szokásos hétindító értekezleten az igazgató nem adott szót a tanároknak, de azt kijelentette, hogy így szétverik az iskolát. Nevüket nem vállaló tanárok úgy fogalmaztak, fenyegetettséget éreznek, igazságtalannak tartják mindazt, ami a gimivel ebben a tanévben történt. Inokai-Tóth László igazgató hivatalosan még két hónapig tölti be tisztségét. Június 19-én új direktort választanak a szentesi gimnázium élére a fenntartó megyei önkormányzatnál. Lapunk úgy tudja, hogy a határidőig ketten adták be pályázatukat: Magyar Lászlóné, a csongrádi Bársony István Mezőgazdasági Szakközépiskola volt tanára és Tóth Tibor, a gimnázium matematika szakos tanára. Az új direktort augusztus elsejével nevezik ki.

Rekordot döntöttünk!

A szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban tartott tiltakozó demonstrációról szóló szombati írásunkhoz lapunk internetes fórumán hétfő délután 5 óráig majdnem 800 hozzászólás érkezett, ami rekord a Délmagyar online történetében. Ilyen aktív „kommentezés" még egy írásunk kapcsán sem volt. A cikket közel kilencezren töltötték le a netről. A pénteki megmozdulásról egy diák videofelvételt készített, a néhány perces filmen láthatók azok a jelenetek, amelyekről írásunkban is beszámoltunk – a kisfilm megtalálható a YouTube videomegosztó portálon.

Elvileg az új igazgató határozhatja meg azt, ki tanítson az iskolában. Arra a kérdésre, hogy a direktorválasztás előtt nem sokkal mi történik az intézmény falai között, Majtényi András tanár röviden válaszolt: dolgozunk. Kollégája, Perjés Gáborné fontosnak tartotta elmondani, hogy a tanárok nem vonták be a diákokat a pénteki tüntetésbe. Szerinte az elmúlt 30 évben a nevelő munka jó irányba haladt. Volt pedagógus, aki név nélkül úgy nyilatkozott, több szigor kellene az iskolában. Ráfi Dénes tanár a demonstráció idején nem volt a gimnáziumban, de elmondása szerint ha ott lett volna, akkor sem vett volna részt rajta. Mint mondta: „elege van a kavarásból, és szeretne nyugodtan dolgozni".

Magyar Anna: A feszültség nem tesz jót

Nem volt a megyében, így lapunkból tájékozódott Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke a szentesi gimnáziumban történtekről, az igazgató intézkedéséről és a tanárok reakciójáról. Tegnap a hazaúton azt nyilatkozta, még tájékozódnia kell, az oktatásügyekkel megbízott alelnök, Kovács Kálmán tartja kézben az ügyet. De nagyon sajnálja, hogy feszültség alakult ki az iskolában, ezt mindenképpen tompítani kellene, mert nem tesz jót.

Bár tegnap délelőtt még téma volt a pénteki tüntetés, már vidám arcokat láttunk a tanáriban. Fotó: Tésik Attila
Bár tegnap délelőtt még téma volt a pénteki tüntetés, már vidám arcokat láttunk a tanáriban.
Fotó: Tésik Attila

Inokai-Tóth: Keserű a gimnáziumban fog tanítani

– Ismerni kell az előzményeket is ahhoz, hogy a közvélemény tisztán lásson Keserű-ügyben – kezdte nyilatkozatát lapunknak Inokai-Tóth László megbízott igazgató tegnap este. – Keserű Imre 2003. augusztus elseje óta óraadó, nem főállású tanára az iskolának, másutt van főállása, itteni megbízatását azonban 2007. augusztus 31-éig többször is meghosszabbították – jogellenesen. Én nem akartam törvényt sérteni, ezt várja el a fenntartó is. Az óraadói munkára határozott idejű szerződést kell kötni: én megkötöttem vele, ez a megállapodás idén június 30-án lejár. A törvény szerint igazgatóként az a feladatom, hogy gondoskodjak a szeptemberben kezdődő új tanév tantárgyfelosztásáról. Ahhoz viszont már nincs jogom, hogy Keserűvel újból szerződést kössek július elsejétől: ez már az új igazgató joga. Ezért is döbbentett meg a demonstráció – meg azért is, mert Keserű Imre mindenképp fog tanítani, hiszen – annak az intézménynek a révén, amelyhez a főállása köti – lesznek délutáni gyakorlati órái.

Inokai-Tóth kérdésünkre elmondta, mindezt tudatta kollégáival is tegnap délelőtt. Az elmúlt egy évre vonatkozó kérdésünkre azt mondta, olyan sok minden történt vele, hogy ezt ilyen keretek között nehéz lenne elmondani. Valóban nem pályázik az igazgatói posztra. Ami a jövőjét illeti, még nem döntött. A tantárgyfelosztás még készül, magát eddig nem írta be órára.

Olvasóink írták

226 hozzászólás
 • 226. pléne 2008. június 19. 17:48
  „úgy értesültem, a mai Az este is foglalkozik a dologgal”
 • 225. skype 2008. június 19. 17:30
  „A ma megjelent Magyar Narancs című hetilapban kétoldalas cikk a HMG "ügyeiről".”
 • 224. pláne 2008. június 19. 13:50
  „Halmai úr hitvallása a megyei önkormányzat adatlapján:

  Szakmai / politikai pálya: építőipari kivitelező vállalat vezetője
  18 év közéleti részvétel, negyedszer önkormányzati képviselő
  rendületlenül hisz a szeretet és összefogás erejében, megalkuvást nem ismerő magyar szabadságharcos

  no comment”
 • 223. ajaj 2008. június 19. 13:24
  „remélem, a frissen, öt évre kinevezett igazgatónő, Magyar Lászlóné, kiáll a hétvégén a tagozat 30 éves fennállását ünnepelni összegyűlő végzett diákok, a mostani diákok, a szüleik és a tagozat, illetve a gimnázium tanárai elé, és ígéretéhez híven beszélni fog, a következőkről:
  - mit tartalmaz a pályázata, különös tekintettel a drámai tagozat jövőjére
  - milyen szakmai sikerekről számolhat be pedagógusi pályájáról
  - mi késztette arra, hogy 7 éve elhagyja a pályát
  - mi késztette arra, hogy visszatérjen a pályára
  - elképzelései szerint milyen lesz a HMG szellemisége, hangulata, eredményességi listája a mandátuma lejártakor
  - a neki feltett kérdésekre őszintén, egyenesen válaszol, anélkül, hogy a kérdezőket jogi procedúra kilátásba helyezésével fenyegetné

  ezzel egy időben mellé állhatna dr. Kovács Kálmán, és elmondhatná, mitől volt meggyőzőbb a megválasztott jelölt, mint az érdekeltek többsége által támogatott Tóth tanár úr

  és oda állhatna még Halmai képviselő úr is, csak hogy lássuk az elégedett arcát: hiszen az urban legend szerint még pattanásos, nem drámais kamaszként határozta el, hogy bosszút áll a Bácskaiakon és kipucolja a liberális koszfészket (természetesen szép dolog, ha az ember megvalósítja a gyermekkori álmát, az sem baj, ha százakon - most ott tanuló gyerekeken, a szüleiken, a pedagógusokon áttapos, ha megteheti, ugyebár)

  ezen túl csak egyet mondhatok: szégyellje magát mindenki, aki ehhez neki hátteret, lehetőséget, asszisztenciát biztosított”
 • 222. triatlonos 2008. június 18. 20:18
  „A döntést sokkal könnyebb meghozni, mint hozzá kitalálni az ideológiát! Az utóbbi "öszi az időt"!”
 • 221. bitterlemon 2008. június 18. 01:02
  „Kedves triatlonos

  azt hiszem, igen pontosan foglaltad össze a dolgokat. Szívem szerint még egy pontot odafűznék hozzá:
  6. normális országokban iskolaigazgatót nem politikai hovatartozás alapján neveznek ki

  A 3. pontodban kapcsolatban viszont remélem, nem lesz igazad: a döntés azoknak a képviselőknek a kezében van, akik választhatnak: asszisztálnak Halmainak a HMG "radikális konzervatív megújításában", az eddigi szellemiség felszámolásában - vagy belátják, hogy itt és most nem a Szirbik-ellenes harcról van szó, hanem egy pedagógiai műhely jövőjéről.
  Szóval kialakult egy jó kis paradoxon: a politikusok egy szakmai kérdésből politikai játszmát kreáltak, s most politikai döntést kellene hozniuk arról, hogy legyen ez újra szakmai kérdés...

  Köszönjük a szurkolást!”
 • 220. villám 2008. június 17. 22:28
  „Kedves triatlonos!
  Ha igazad van a 4. pontban - amit nagyon is el tudok képzelni sajnos -, akkor nem lehetne, hogy a "megye" vagy a Fidesz első szentesi embere (különben ki az?) menjen ki a hóra Szirbikkel, és intézzék el egymás közt a hatalmi harcukat, és ne egy iskolán álljon bosszút a nemtudommilyen sérelméért nemtudomki?

  Na nem játszom az álnaivat, tudom, hogy hatalmi harc áldozata a négy szentesi középiskola, meg országszerte sok másik, meg színházak, meg kórházak - szóval lassan az egész magyar nép.

  Ideidézem egy szegedi tanár barátom mondását erre:
  Elegünk van a jobbosdi-balosdi kötélhúzásból, ami nem az oktatásról szól!
  Hagyjanak tanítani és tanulni, mi tudjuk a dolgunkat!”
 • 219. Apró adalék ahhoz, hogy a 168 óra hová is tartozik. 2008. június 17. 22:12
  „.


  Tehát ezért kapták elő a témát, tisztelt mindenki. A fórumon ott van minden információ, hogy a 168 óra hová is tartozik.

  Egyébként a cikkben kimondja Keserű, hogy ez politikai játszma. Ez van.”
 • 218. triatlonos 2008. június 17. 21:54
  „Néhány gondolat a döntés előtt:
  1. A HMG a középiskolák között érték!
  2. Normálisan működő országban az oktatás nem perifériás terület!
  3. A döntés a Fidesz első szentesi embere kezében van!
  4. Kedvezőtlen döntést a megye nem a HMG-nek szánja, hanem Szirbiknek, mert az utóbbi években nem biztos, hogy JÓ GOMBOT NYOMOTT!
  5. Szurkolok a HMG-nek!”
 • 217. Faur Csongor 2008. június 17. 20:29
  „roberta - szellemes, nem kell megsértődni.
  Amíg a színházban nem részesíti előnyben a hasonszőrűeket, addig nincs baj.
  Mentségére legyen mondva, hogy nem szokott elérzékenyülni a kamerák előtt ilyen témában.
  Aki viszont a hetitetvesben kereste a kenyere javát, az nem művész.”
 • 216. patron 2008. június 17. 17:11
  „JUJ!!

  Protestál akart az lenni, nem más. Teljesen igazad van. Elírtam, de a protestálra gondoltam. Köszönöm szépen a helyreigazítást!!!!


  Ajaj, én nem akarom a diákokat a tanárokkal szembeállítani. Sehol nem írtam ilyet, és nem is gondoltam.

  Villám, a politikai uborkaszezon generálta az eredeti cikk olyan megírását, hogy lehessen hisztériát kellteni.

  bitterlemon, abban az ezerben volt diák is és szülő is, aki ezt írta. Én több ilyen témáju hozzászólásra emlékszem, mint a te 25-ben meghatározott hozzászólás számod.
  A tanárokat nem csürhéztem le, hanem a vezetést csürhéztem le. A tanár annyit tesz, amennyit az igazgató és helyettesei engednek neki. Ne írd át a szavaim! A vezető nem lehet ennyire selejt, hogy szétszakadjon egy iskola a kezei között. Nézegetve a képeket az jutott az eszembe, hogy hol vannak az idősebb tanárok? Itt mindenki 30 körüli, aki látszik. Legalábbis így látom. Ekkora lenne a tanárcsere? Miért mentek el az idősebbek, ha elmentek? Vagy több tanári van?
  roberta meg roberta. Inkább poén mint aljasság.
  Én színházimádó vagyok. Ha ő a Magyar Nemzeti Színházból olyan csodát csinál, ami már többször volt az elmúlt 180 évben, akkor elfelejtem neki, hogy a hetiszennyhetesből tették őt oda, mert jól szídta a Magyart, és amúgy sem érdekel a nemi identitása, mert az rá tartozik. Ha létrehozza a csodát, akkor tisztelni fogom mint az olyan csodákat, mint például: Márkus László, Básti Lajos és még sokan másokat. Kit érdekel, hogy Kádár mögött ült Kállai Ferenc? Bármit tehet és tehetett, mert olyat és annyit adott, mint nagyon kevesen. Soha és senki nem komunistázta le őt még sehol a neten. Felül áll mindenen és mindenkin.
  Ennyi az értékmérő.
  Vagy amikor régi Rákosista Magyar filmhíradókat hallotok, az Básti Lajos hangja. Olyan élménycsodákat adott egész életében, hogy senkit nem érdekelt és érdekel ez azóta is.

  Szegény Szelecki Zita is úgy járt, hogy egy Petőfi vers elmondása tette tönkre a kerierjét...”
 • 215. pláne 2008. június 17. 17:00
  „http://www.168ora.hu/cikk.php?cikk=21288”
 • 214. Faur Csongor 2008. június 17. 15:38
  „ajaj
  Jó munkaköröd lehet, hogy folyton itt lopod a napot, osztod az észt, amiből neked már nem sok van.
  Vagy netalán ezért fizetnek?
  Remélem, nem pedagógus vagy, mert sokat ártanál a serdülő korosztálynak.
  Mint egy papagáj, úgy ismételgeted az üres mondataidat.
  Úgy tűnik, beleszerettél Keserűbe és Alföldibe, meg a szellemükbe. Uncsi vagy....”
 • 213. bitterlemon 2008. június 17. 14:08
  „Patronról
  Ezer hozzászólásból kb 25re alapozva tényként kijelenteni, hogy a diákok megosztottak: nevetséges nagyképűség
  Az ezért felelősnek vélt tanárokat lecsürhézni: mocskolódás
  Alföldi Róbertre "roberta"-ként célozgatni: sanda aljasság”
 • 212. villám 2008. június 17. 13:45
  „Tudod, "azt" az intézkedést a jelenlegi igazgató hozta. Hogy ki lesz a következő, azt még nem tudjuk. (Vagy te igen? Ilyen bennfentes vagy?) A politikai uborkaszezont meg ne keverd ide, az ülődemonstráció akkor volt, amikor az intézkedés kiderült.

  Amúgy meg:
  protezsál - pártfogol, pártol, támogat, protekciót nyújt valakinek (és nem ellen).
  protestál - tiltakozik, óvást emel valami ellen, erélyesen visszautasít valamit.
  (Bakos: Idegen szavak szótára, Akadémiai Kiadó,1989. 691.p.)”
 • 211. ajaj 2008. június 17. 13:26
  „patron! Nem rudom, eddig hogy álltad meg, de látom, már nehezen tudod türtőztetni magad. Viszont leszel szíves nem gyalázkodni (tanárokat, gyerekeket, igazgatókat). Mégis, hogy jössz te ehhez? Mert az, hogy szted engem kiismernek, meg hazugságon kapnak - hát barátom, gondolj, amit akarsz, bár a gyalázkodással leállhatna egy olyan nemliberális nagyonmagyar, aki még a helyesírással sincs tisztában (mert bármennyire szeretnétek, a népneveket (például magyar) kisbetűvel írjuk ám!

  másrészt azt hiszed, azt hiszitek, hogy a ti ügyködéseteken - mármint hogy a diákokat magasztalva szembeállítani őket a tanáraikkal - nem látnak át a ygerekek (akik már majdnem felnőttek)? Nyugodj meg, eddig sem ment, ezután sem fog menni, bármennyire iriitál is ez téged, meg triatlonost, aki annyira körmönfont, hogy néha azok, akik épp csak bepillantanak, liberálisnak nézik... ez sztem gáz, mert azt jelenti, hogy valaki mindentudónak állítja be magát, de csak célozgat, utalgat, hümmöget, egész addig, míg nem jön egy ilyen, mint te, meg Faur, akikkel végre egységfrontot lehet alkotni... Tudom én, rossz egyedül, és rossz látni, hogy máshol olyanok közt is van összetartás, akiknek a hierarchia miatt amúgy nem kéne egy platformon állnia (diák-tanár).
  Hát ez van, kedves répácskáim, hogy egy régi kedves tanáromat idézzem.:)

  (amúgy részemről a soroltakhoz intézett utolsó hozzászólás volt ez. és lehet hazugozni, ha ez titeket boldoggá tesz, hát legyen egy jó napotok, na)”
 • 210. patron 2008. június 17. 10:36
  „A stílus minősít?

  Az, hogy a diákok két csoportra vannak szakítva egy iskolán belül. Az ami minősít. Aki ilyet enged iskolájában, mint igazgató és helyetesei, az nem érdemel más minősítést, mint: csürhe. Az vezetésre alkalmatlan senki. Micsoda állapot az ilyen? Minek tanulsz, úgyis csak a drámaisok a menők???? Aki ilyen helyzetet hoz létre, annak takarodnia kell az bármilyen iskola éléről. Tudod, hogy van a viccben, igaz? Okos főnök, okos beosztott, az profit. Buta főnök, buta beosztott, az pedig túlóra.
  A tanárok miért egy pár hét múlva már nem igazgató ellen protezsáltak? Döglött szamárba nem nagy kunszt belerugni...


  A gyerekek viszot imádnivalóak. Kihúzhatják a gerincüket. Nem az ő hibájuk, hogy nem tudták, hogy ez csak politikai uborkaszezon történet. Erre azonban ráérnek rájönni később. Én az igazgató helyébe, mivel úgyis annyira nem akartak beszélni a tanárok, elmondtam volna nekik, hogy mi is ez az egész. Tudatosuljon bennük, hogy tényleg nagyot tesznek és bár ilyenek lennének 10 év múlva is. Mi felnőttek tudjuk, hogy nem ez lesz, de hátha. Ugyanaz az érzés járt át, mint amikor én a magam kis életében hasonlót csináltam. Jó volt és felemelő. Eufórikus. Én sem tudtam akkor, hogy manipuláltak. A gyerekekre nem tartozik, hogy a tanár, egyes tanárok és az igazgató konfliktusban van. Ez olyan mint a színház. Ha én valaha ajaj-jal egy színpadon szerepelnék, akkor hiába nem értünk egyet, akkor is az ezerfejű cézárért együtt kellene mennünk vállvetve. A diáknak panaszkodó, árulkodó tanár a tanárok legselejtjebbje...

  Sajnos triatlonosnak igaza van. Az iskolák szétverése töténik hatalmas erőkkel. Nem kell az okos rabszolga az új hatalomnak. A buta rabszolga a jó rabszolga. Nesze neked liberalizmus...

  Csak azt nem válaszolta meg senki, hogy mi volt a két iskolai ünnepélyen és miért nincs hatalmas szinészelődök (tehát nem roberta), mondjuk Márkus, a két Gáspár, Eperjes, Básti, Haumann, stb., stb. képei a folyosókon mindenütt? Apró élettörténetek mellé...


  Ajaj nagyon sok olyat mondott, amit már az előttem szólók megcáfoltak. Ajaj nagyon sok olyat is, mondott, ahol kilóg a lóláb. Többen kapták hazugságon, Magyarellenességen, liberális dicsőitésen. Mindössze ennyit mondtam. Már mások is kiismerik...

  Az utolsó mondatoddal egyetértek.”
 • 209. villám 2008. június 17. 08:08
  „"Ideje volt leváltani a csürhét tavaly...".
  Patron, a stílusod minősít!
  Ajaj semmi olyat nem mondott, amit a nyakába akarsz varrni.
  "Tragikus az a földműves primitívség..." Hát igen.”
 • 208. triatlonos 2008. június 16. 21:57
  „A korábbi kérdésem az volt, hogy milyen vezetői erényekkel kellene rendelkezni az optimális igazgatónak? Kora, neme, habitusa, szakja, temperamentuma, vagy bármi, és ennek mennyire felel meg T.T., K.I., B.F.M. Ezzel a válasszal lehetne azoknak a kijelentéseknek az élét elvenni, akik azt állitják, hogy már előre történik a nyomásgyakorlás. Ha a testület szabadon választhatna, akkor kire adná a voksot? Ez lenne a garancia arra, hogy valaki egy értekezleten merje mondani, hogy T. vagy M. vagy M.L-né én másként gondolom!”
 • 207. patron 2008. június 16. 21:44
  „Ajaj komám, más is átlát már a szitán, látod? Más is kiismert már...

  Nagyon tanulságos olvasmány ez a fórum is. Még mindig sokan vannak, akik azt szajkózzák, hogy a szegény Keserű, csak azért, mert mszp-s. Hála az égnek jön infó máshonnan is.

  Tanulságos látni, hogy mivé fajulhat egy vezetési stílus. Azzal, hogy tehetségtelen elődei ennek az igazgatónak megosztották az iskolát drámaisokra és nem drámaisokra, jól elcseszték. Sok tüske maradt mindenkiben évtizedekre. Tehetségtelen "iskolavezető" banda. Ideje volt leváltani a csürhét tavaly ezek szerint.

  Keserűt szeretik a gyerekek, ez olvasható. Tragikus volt az egyik indok, amit olvastam. Végre beszél velünk valaki, mondta egy diák, mert mi messze vagyunk otthonról. Tisztára Légy jó mindhalálig, csak internettel, mobiltelefonnal. Ennek az embernek azért van szerepe a gyerekek fejlődésében. Leírják felnőttek, hogy nem szeretik Keserűt. Biztos, hogy felnőttként van tudásuk hozzá, hogy megitéljék. Szerintem tragikus, hogy a gyerekek így egyedül vannak hagyva, és biztosan sokat jelentett egy felnőtt, aki hozzájuk szólt. Szégyelje magát a többi tanár, inkább óraleadó szakmunkás, hogy ők ezt a hatást nem érik el. Gondolom Keserű is érthető a felnőtt hozzászólásokból, hogy a gyerekek nem bántották mert illik őt bántani. Meg kell, hogy mondjam, hogy egy alföldi falu népeségének szavára adni nem igazán mernék azért mert a csordaszellem az utálom én is persze stílusban engem visszataszít. Utálom, mert új. Utálom, mert őt utáljukmások is a faluban. Utálom, mert megszólnak, hogy nem utálom... Tragikus az a földműves primitívség, ahogy mondják, hogy én csak azért sem iratom be a drámaisba, mert akkor leszólja a falu.

  Nem értek egyet a tanárokkal sem. Másért miért nem tüntettek? Elvész a védelem a fejük felől? Csak ettől félnek?


  A diákokat viszont továbbra is csodálom. Nagyon jó érzés lehetett nekik. Kicsit felnőtté válltak. Majd pár év múlva rájönnek, hogy bábok voltak. Ám ez nem válltoztatja meg azt, hogy mertek tenni. Tiszteletre méltóak voltak. Nem az ő hibájuk, hogy nem tudják, hogy miről szól a játszma. Felemelő volt a látványuk.


  Alföldi Roberta pedig csak a hetiszenyhetes szélsőségesen Magyargyűlölő gyűlöletműsornak köszönheti vezetői pozicióját. Ugyanúgy, mint Székhelyi a himnuszgyalázásnak.

  Triatlonossal és az ő pártolókkal egyetértek.

  Ajaj szerint bűn, ha a Magyar a Hazájában akar érvényesülni. Hányja a liberális szart, hogy de jó, hogy mehetünk külföldre és a többi szdsz maszlagot, jó fórumszolgaként.
  Felhívták ma a figyelmem egy névsorra. Ez gyerekek névsora, akik modellversenyen indultak és európa előtt Horvátországban fogják képviselni Magyarországot. Könybe lábad a szemem a névsor olvasatán. Hát bizony ekkora már a baj. Ennyire veszélyben a Haza.
  A gyerekek listája: B. Fanni, B. Molli, L. Helga, P. Gréta, R. Vanessza, R. JÓZSEF, T. Mirtill, V. Evelin. Felkészítők: T. Szabina, T. Alexandra.
  Sehol egy Mária, Éva, Erzsébet, Enikő, Katalin, Krisztina, stb., stb... Tudom, hogy a felidézettek, sem mindig jó példák, mert bibliai nevek, de legalább már ezer évesek. Ha a Kincső és a többi régi név nem mindig is maradt meg széles körben a katolikus papság üldözése (nem üldöztetése!) miatt, de még mindig jobbak, mint ezek.
  Tévedek, kedves Triatlonos?”
226 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentes tényleg vissza akarja venni középiskoláit

Szentes - Szentes visszavenné a megyétől az 1999-ben átadott középiskoláit: a két önkormányzat vezetői először szerdán tárgyalnak erről. Tovább olvasom