Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Megszépül a szentesi kórház parkja

A szentesi kórház az önkormányzat városellátó intézményével kötött szerződést a parkgondozásra. Az eddigi gondozó – egy fővárosi szolgáltató cég, amellyel még az előző kórházvezetés kötött szerződést – jóval többet kért a munkáért, amelynek színvonala sok kívánnivalót hagyott maga után.
Kijavítják a tönkrement padokat is. Fotó: Tésik Attila
A pavilonrendszerű szentesi kórház parkjának csodájára jártak egykoron. Az utóbbi években viszont annyira lepusztult, mintha nem is lett volna gazdája. Pedig lapunk értesülése szerint havonta több millió forintot fizettek egy fővárosi társaságnak az egészségügyi intézmény előző vezetősége idején, ám mégis őserdőhöz lett hasonlatos a régebben a betegek felüdülését is elősegítő kert.

Információnk szerint felmondta a pesti céggel a szerződést Fenyves Ernő megbízott főigazgató, aki a parkgondozásra az önkormányzat városellátó intézményével kötött megállapodást 2007 decemberéig.

A helyi szolgáltató cég műszaki vezetője, Balogh Györgyi lapunk érdeklődésére elmondta: a kórház három kertésze átkerült az ő állományukba, ám ha sok a teendő az egészségügyi intézmény parkjában, akkor a városellátó intézmény dolgozói is segítenek nekik.

Ezekben a napokban ritkítják a cserjét, majd levágják az elszáradt ágakat a fákról. Naponta kiürítik a szeméttároló edényeket a kórház területén, a pázsitot pedig rendszeresen nyírják majd. A padok is megrongálódtak az évek során, mert nem gondoskodtak a karbantartásukról. A műszaki vezető úgy nyilatkozott, hogy felújítják a többségüket, kicserélik rajtuk az elkorhadt léceket. A városellátó intézmény egyébként havonta a 650 ezer forint áfával emelt összegét kapja a kórháztól a park teljes rendbetételéért.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszalépett a Petőfi bérlőjelöltje

Mégsem kezdődik el tavasszal a szentesi Petőfi Szálló felújítása: visszavonta ajánlatát a… Tovább olvasom