Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Megújult a központi konyha Szentesen

Szentes - Jövő hétfőtől a középiskolások is birtokba vehetik Szentesen a 360 millió forintból felújított központi konyhát, ahol naponta 3800 adag ételt tudnak majd főzni. E létesítmény látja el az óvodákat, iskolákat és idősotthonokat is.
Egy hét múlva már papucsban is lemehetnek reggelizni a szentesi középiskolai kollégium lakói, nem kell kabátban átsétálniuk a szomszédos Klauzál-iskola étkezőjébe. Felújították ugyanis a Jövendő utcai központi konyhát, amit pénteken adnak át, hétfőtől pedig visszaáll a régi rend. A napi 3000 adagos kapacitással működő létesítmény korszerűsítését és bővítését vállalkozói tőke bevonásával szerette volna megoldani az önkormányzat, de mivel túl sok feltételt szabott, az idő pedig szorított, a város kénytelen volt csak saját forrásból végrehajtani a 360 milliós beruházást. Fontos megemlíteni, hogy nem hitelből, hanem a település költségvetéséből fedezték ezt az összeget.

Minden üstöt és sütőt lecseréltek a szentesi központi konyhán. Hétfőtől már itt rotyog a középiskolások ebédje. A szerző felvétele
Minden üstöt és sütőt lecseréltek a szentesi központi konyhán.
Hétfőtől már itt rotyog a középiskolások ebédje. A szerző felvétele

– Két báli rendezvénnyel már teszteltük a felújított étkezőt, de az igazi próba hétfőn következik, amikor már az összes szentesi középiskolás itt fogyaszthatja el az ebédjét – nyilatkozta lapunknak Dohányné Jelenfi Ilona. A konyha vezetője hozzátette, a felújítás mindenre kiterjedt: hőszigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, a fűtési rendszert korszerűsítették, a helyiségek új burkolatot kaptak, jelentős konyhatechnológiai fejlesztést hajtottak végre, új berendezéssel látták el az étkezőt, felújították a szociális helyiségeket, és napkollektorokat is felszereltek a tetőre, amivel a konyha melegvíz-ellátását teljes egészében biztosítani tudják. A 3800 adagra bővített napi kapacitással megoldhatóvá vált, hogy innen vigyék az ételt a város óvodásainak, iskolásainak és az időseknek is.

Bezárják a Szarvasi úti telephelyet

Kertész Ildikó, a Terney Béla Kollégium igazgatója lapunknak elmondta: bár komoly problémát nem okozott az átmeneti időszak, az intézmény 260 lakójának azért kényelmetlen volt az elmúlt fél év, amíg a munkálatok folytak a központi konyhán. Ezért is örülnek, hogy jövő héttől birtokba vehetik a megújult létesítményt. Szűcs Lajos alpolgármestertől megtudtuk, továbbra is városi üzemeltetésben marad a konyha, amit szakaszosan fognak beindítani. Amint beáll az új rendszer, és teljes gőzzel főznek majd a Jövendő utcában, a Szarvasi úti telephelyet bezárja az önkormányzat, hiszen nem lesz rá szükség, az ottani dolgozókat pedig a központi konyhán fogják alkalmazni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Liftet kap Szentesen a bíróság és a földhivatal

Szentes - Két közhivatalt is akadálymentesítenek idén Szentesen: a bíróságnál és a földhivatalnál is… Tovább olvasom