Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Megújult a szülészet és a gyermekosztály Szentesen

Szentes - Bemutatták a szentesi kórház két megújult osztályát ma délelőtt. Az újságírókat Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Várkonyi Katalin főigazgató vezette körbe.
A 2007-es struktúraátalakítás során nyert a szentesi kórház 120 millió forint egyszeri, vissza nem térítendő forrást. Ebből valósult meg a szülészeti műtő felújítása, a gyermekosztály áthelyezése a szülészeti osztály kiürült részébe, illetve ebből alakítunk ki egy fertőző osztályt és a belgyógyászati osztályokon vizesblokkok felújítása van folyamatban – mondta a keddi átadó kapcsán Dr. Várkonyi Katalin a Dr. Bugyi István Kórház főigazgatója. Hozzátette, emellett eszközöket is beszereznek a kórház számára. A gyermekosztályon újy vizesblokkot alakítottak ki, létrehoztak egy szubintenzív megfigyelő részleget és új festést is kapott az osztály.

A szülészet- nőgyógyászat műtőjét újították fel. Mindkét részleget a napi betegellátás már használja. Januárban a fertőző osztály átadása és a belgyógyászati vizesblokkok átadása várható – mondta el a főigazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesen negyven közmunkás dolgozhat a télen

Szentes - Közel 9 millió forint pályázati forrást nyert a Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól… Tovább olvasom