Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Megüresedhet az egykori szentesi gőzfürdő

Szentes - Az egykori gőzfürdőből átalakított úttörőház helyén működik jó pár éve a családsegítő központ Szentesen. Az intézmény fejlesztéséről eddig nem lehetett szó, mert ligeti telephelyüket turisztikai célokra szánta és szánja az önkormányzat, de a kezdeményezések – mint legutóbb a szállodává alakítás – idő előtt elbuktak.
Most viszont a második körbe jutott az a városi pályázat, amelynek révén a volt iskolai kollégium Ady Endre utcai épületébe költözhet a családsegítő. A mintegy százmilliós beruházással akadálymentesítenék és energiatakarékossá alakítanák az évek óta kihasználatlan épületet, így egy telephelyen lenne elérhető az összes gyermekjóléti ellátás és a tanyagondnoki szolgálat. Ha kiürül a volt úttörőház, annak mihamarabb funkciót kell találni, különben gyorsan leromolhat a helyi védettség alatt álló épület. Az már korábban világossá vált, hogy a város szeretné eladni az ingatlant.

A Kurca-parti Dózsa-ház lehet a jövőben a szentesi fiatalok legfőbb találkahelye. Fotó: Tésik Attila
A Kurca-parti Dózsa-ház lehet a jövőben a szentesi fiatalok legfőbb találkahelye.
Fotó: Tésik Attila

Megélénkülhet viszont az élet pár száz méterrel odébb, a Dózsa-háznál, amelynek átépítésére 50 milliós támogatást nyert az önkormányzat. Gál Antal, a családsegítő központ igazgatója érdeklődésünkre elmondta, augusztusban lebontják a mostani irodarészt. Annak helyére egy kétszintes szárny épül: földszintjén egy 70 négyzetméteres közösségi termet, emeletén 3 irodát alakítanak ki. Oda ifjúsági és civilszervezetek költözhetnek, a cél ugyanis az, hogy a jövőben a szentesi fiatalok legfőbb találkozóhelyévé váljon a Dózsa-ház.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autótolvaj-bandát fogtak Szentesen

Szentes - Fél évi nyomozás után a héten lefüleltek a rendőrök egy szentesi autótolvaj-bandát. A… Tovább olvasom