Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Mellkason akarta döfni magát - a rendőrség közbelépett

Szentes - Öngyilkosságot akadályoztak meg a szentesi rendőrök pénteken délelőtt a városban.
Egy 45 éves férfi hívta fel a rendőrség ügyeletét 10 óra körül, és zaklatott hangon közölte, hogy meg fogja ölni magát.

Az ügyeletes tiszt beszéltetni kezdte a férfit, és megpróbálta megtudni tőle, hogy hol van. Miközben szóval tartotta a hívót, riasztotta a kollégáit, és időközben azt is kiderítette, hogy a férfi  az Arany János utcából telefonál.  

Amikor a rendőrök rátaláltak, a férfi egy kést szorongatott, azt akarta magába szúrni. De még mielőtt magában komolyabb kárt tehetett volna, a rendőrök kicsavarták a kést a kezéből.

A férfihez mentőt hívtak, ő közben többször is epilepsziás rohamot kapott. A rendőrök biztonságos helyzetbe fektették, hogy ne sérüljön.

Később kiderült, hogy az öngyilkosságot megkísérlő férfi korábban nagy mennyiségű gyógyszert vett be és alkoholt is fogyasztott.

A férfit a mentők a pszichiátriára szállították - tájékoztatta a delmagyar.hu-t a rendőrség.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. forragabor 2011. március 19. 20:32
  „Nem ez volt az első neki... mindig megpattan a kórházból!
  Nagy dicsőség a sünöknek! Inkább a cigányokkal kellene nekik foglalkozni!”
 • 27. kisscitrom 2011. március 19. 16:24
  „17, nem sok pénzt költöttünk rá, ugyanis gyorsan megpattant a pszichiátriáról is .
  Ez van :)”
 • 26. nanemaaa 2011. március 19. 08:42
  „Az új TB törvény szerint ő is egyszerű táppénzcsaló lett. Nem illik ezzel viccelni, de remélem nem akasztják fel érte.”
 • 25. klj_54 2011. március 18. 23:29
  „Szép álmokat és friss holnapi felkelést kívánok mindenkinek!”
 • 24. catroot 2011. március 18. 22:12
  „2. novaklaszlo56 2011.03.18. 15:14

  Szerencsétlen emberrel kapcsolatban az a véleményem, hogy ez egy segélykérés volt, szó szerint. Ha nem kap segítséget, akkor sejthetjük, hogy mi lesz. Ezzel kapcsolatban pedig, ami a segítséget illeti (kezelés, ismerősök, család segítsége), sajnos borúlátó vagyok.”
 • 23. novaklaszlo56 2011. március 18. 21:17
  „Jól van, Tyt, de inkább teázni, ha lehet, mert az alkoholfogyasztásom jövedéki bevételével eddig sem gazdagítottam nagyon az államkasszát. :)
  Amúgy azt gondolom, hogy az életszemléletem reális, és mindent egybevetve meglehetősen pozitív is. Igaz, nem elhazudni, eltitkolni, hanem őszintén feltárni és, hacsak lehetséges, megoldani szeretném a problémákat. Veletek együtt, természetesen, hisz másképp nem is lehet.
  Igaz is, épp most fent van e lapon egy olyan témájú tudósítás is, amely éppen arról szól, hogy csak ne induljunk el sörözni, hanem vegyük elő a régi, kiegyenlítetlen számláinkat, és a sörpénzt remegő kézzel adjuk át a posta alkalmazottjának egy átutalási megbízás kíséretében! ;) Akinek nincs sörpénze, az..., nos, az bajban lehet, életvezetés ide, vagy oda. De ő se dobja el az életet, mert bármi megtörténhet: bármi sz*rság, de bármi jó is! Mindkettőre van esély! S ha hagyjuk, meg is történnek a dolgok, hol ez, hol az... Így kerek ez a világ. Néha csak annyi az örömünk - és ez is mekkora tud lenni -, hogy enyhül, netán elmúlik a szorítás. Ezt sem szabad alábecsülnünk! És főleg önmagunkat és egymást nem szabad. :)

  De most már tényleg végre kell hajtanom a takarodót, mert pár óra múlva frissen, üdén, fiatalosan...

  Jó éjszakát mindenkinek!”
 • 22. klj_54 2011. március 18. 21:02
  „Nem is vettem annak:)))
  Ez nem az a téma amiről érdemes lenne vitázni, gondolom én.
  Itt mindenki leírhatja milyen világot lát maga körül.
  Nem vallásos vagyok, hanem hívő!”
 • 21. Tyt 2011. március 18. 20:08
  „nem bántásnak írtam!”
 • 20. Tyt 2011. március 18. 20:08
  „17-18 elmehetne végre együtt sörözni, és akkor 17-nek is pozitívabb lenne a szemlélete.”
 • 19. queenmargareth 2011. március 18. 19:54
  „öngyilkosjelöltet lebeszélni, meggyőzni, nehéz, borzasztóan kemény észérveket kell felvetni, küzdöttem én is, talán szerencsém volt, de nem vagyok biztos abban, hogy igazam volt, hogy jobb lett neki. Én is tudtam és láttam a kilátástalanságát.De, ha már beszélsz vele mégsem mondhatod öld meg magad és, aki próbálkozik egyszer sikerül...aki tizenévesen lesz öngyilkos könnyebben vág bele, de aki sokat megélt és sok mindenen átment még valahol bízik.”
 • 18. novaklaszlo56 2011. március 18. 19:26
  „A hitedben ugyan nem tudok osztozni, Klj_54, de ha ilyen hatással van rád, akkor azt mondom: óvjon is a hited!
  No, és még egy kis támogatás - ennél többre nem futja most, de hiheted, hogy őszinte -, amit talán nem fogsz alábecsülni:

  :)

  Hónapok óta olvasgatom a hozzászólásaidat, és azok alapján azt gondolom, nem fogod alábecsülni, mert tudod, hogy mit jelent az ebben a cudar, földi világban.
  Tudom, hogy tudod. Az sem zavar, hogy nem teljes az egyetértés közöttünk e kérdésben (közterület...), de azt elismerem, hogy az érveid logikusak. A teljes egyetértés tehát nem az ellenérveim, hanem az elveim miatt nem jön létre közöttünk. Ezt is érted, ugye? :) Ha igen, akkor voltaképpen nyugvópontra is jutott az esetleges vita közöttünk.
  Akárhogy is van, légy nyugodtan büszke az eddigi, tisztességes életutadra! Sokan nevetségesnek találják ezt, mondván, abból nem lesz kenyér. Én meg azt mondom, hogy csak abból lesz, és semmi másból! Ők ezt nem értik, de ne is törődj velük, mert meggyőzni úgysem tudod őket: megátalkodott, gyáva, önző népség. Gyáva, mert nem mer tisztességes lenni. Igen, bizony, ahhoz nagy bátorság kell: akkor is lemondani önként, és akár elsőként az erkölcstelenül megszerezhető dolgokról, ha tudod, hogy egyedül maradsz, mert a többi mind ezt mondja: "Ha ő is, meg ő is, akkor én is! Miért pont én ne? Ennyire hülye azért nem vagyok!" Ugye, te jól érted ezt? Tudom, hogy igen! És ezért óriási üdv neked, akár rongyos-szegényen, legatyásodva is! Csak azt ne hidd, hogy most gúnyolódom! Ne merészeld! Mert nagyon komolyan mondom neked mindezt!
  Akkor hát még egyszer - nekem is jól esik ;) - :
  :)

  Jó pihenést, szép álmokat! Neked meg is van erre az esélyed, ha lecsendesíted a félelmeidet, mert ha azok elnémulnak, akkor a lelkiismereted nyugalma fog álomba ringatni. És remélem, nem csak téged! :)
  Aludj jól!”
 • 17. klj_54 2011. március 18. 18:57
  „Kettő öngyilkost vágtam le kötélről, eléggé beleolvastam magam a témába.
  Én a rendőrök helyében CSAK ÉS KIZÁRÓLAG közterületen intézkednék!
  Ne nevezzetek kegyetlennek az indokaimért.
  Most egy valag pénzt költünk a pszichiátriai ellátásáért.
  Most nem sikerült, de ha személyhez köthető probléma miatt töprengett az öngyilkokon.akkor fennáll a veszélye egy kiterjesztett öngyiloknak, azaz mást is megölhet!
  És még valami, amit nem árt komolyan venni.
  Jelenleg nekem sincs jövőképem!
  Hitem akadályoz csak meg abban, hogy kilépjek ebből a kilátástalan életből!
  Teljesen ép elméjű vagyok, de munkámat elvesztettem, 57 évesen a lőtéri kiskútya sem akar alkalmazni.
  42 évnyi becsületes fizetés után annyi a rokkant nyögdíjam, hogy szégyelleném ide leírni4
  Szóval nem kell hülyének nézni azt, aki ebből az életből kilép!
  Egyszerűen van aki nem képes átlépni önmagán és besokall, kilép.
  Én tartom magam, mert hitem szerint nincs jogom eldobni az életet.
  De vegetálni nem fogok!”
 • 16. queenmargareth 2011. március 18. 18:55
  „szegény, örökre elítélik...kért segítséget, még ez a jobb, de, hogy jól döntött-e ez később derül ki.Sajnálom, hogy ő is eljutott idáig.”
 • 15. novaklaszlo56 2011. március 18. 18:43
  „Sajnos nagyjából úgy áll a dolog, ahogyan Zeppelin összefoglalta az ilyen folyamatok lényegét. Ezt statisztikai adatok is alátámasztják. És sok, túlságosan sok hazánkban az ilyen tragédiákkal kapcsolatban személyes tapasztalatokkal rendelkező ember is. Úgy fest a dolog, hogy egyre több lesz. Az okokat is ismerjük, amelyek között az anyagi eredetű létbizonytalanság is előkelő helyet foglal el, de sok más, szintén jól meghatározható okcsoport is létezik, amelyeket ismer a problémával foglalkozó szakma, de a napi politikai érdekek lesöprik mindezt az asztalról, még a készülő alaptörvény is ezt tükrözi.
  Tehát nem jók a kilátásaink. Úgy tűnik, ebben a "sportágban" is sikerül megőriznünk az előkelő, gyakran dobogós helyezésünket a nagy világversenyben. Más, igazi sportágakban is szép eredményeink vannak még. Jobb lenne, ha csak ezekben lennénk ilyen "jók"...”
 • 14. randika 2011. március 18. 18:20
  „valószinűleg megy a pszichiátriára,de ha komoly lett volna a szándék nem telefonál előtte,ez csak figyelem felhivás önmagára”
 • 13. Zeppelin 2011. március 18. 18:16
  „Ez az utolsó segélykérés. Elege van az életéből, de még nem döntötte el, hogy valóban el akarja e dobni magától, ilyenkor tesznek így, segítséget várnak valakitől. Sajnos legtöbbször a későbbiekben szépen, csendben, magányosan végre is hajtják, amit most nem fejeztek be.”
 • 12. Zeppelin 2011. március 18. 18:13
  „azénéletem!
  Osztom a véleményed!”
 • 11. Zeppelin 2011. március 18. 18:12
  „EAM!
  Fura eszmefuttatás...”
 • 10. EAM 2011. március 18. 17:45
  „"Ledöfni" a disznot szoktak, az ember magat vagy masokat "leszur".
  Vagy, manapsag mar nem igy van...?”
 • 9. azénéletem 2011. március 18. 17:22
  „"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek
  Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek,
  és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek."
  Erről a témáról a fenti idézet jutott eszembe. Sokféle ember, sors, egyéni tűrőképesség rengeteg összetevője van az ilyen elhatározásnak. Egy a közös - bűntudatot hagynak maguk után! Tudom, tapasztaltam!”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gipszmaszkkal kezdte a szentesi fafaragó

Szentes - Fantáziavilágot ábrázol munkáiban a szentesi Horváth Sándor fafaragó. A kazánházi… Tovább olvasom