Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Mentettrét lakói utcaneveket kérnek

Szentes - Módosítás előtt áll Szentesen Mentettrét szabályozási terve. Ez a várostól nem messze eső Kurca-parti terület, a főcsatorna mellett horgásztanyák, hétvégi házak sorakoznak. Wittek Krisztina főépítész hívta össze a lakosokat, hogy megbeszéljék, kinek milyen elképzelései vannak.
A fejlesztésre volna igény, hiszen állandó lakosok is vannak, a helyiek szerint még többen költöznének ki, ha a város kényelmesebben megközelíthető lenne.

A módosítás szükségessége elsősorban azért vetődött fel, mert a területhez már hosszú évek óta kötődő vállalkozó, Kalamusz Endre egy pályázat segítségével turisztikai fejlesztésbe fogna. Ehhez a telkeit össze szeretné vonni, ám a szabályozási tervben – legalábbis térképen, a valóságban nem – egy út halad keresztül a területén. Létezik ezzel szemben viszont egy olyan út, amely fizikailag megvan ugyan, de az ésszerűtlen elhelyezkedése miatt senki nem használja, rendszeresen benövi a fű.

A Kurca-parti üdülőterület. Többen költöznének ki, ha rendben lennének az utak. Fotó: Králik Emese
A Kurca-parti üdülőterület. Többen költöznének ki, ha rendben lennének az utak. Fotó: Králik Emese

Ezt mindenképpen ki kellene venni az elvi térképből, javasolták. A Mentettréten nincs neve a közterületeknek. Aki helyismerettel rendelkezik, könnyen megérti, ha azt hallja: a „trafónál kell elkanyarodni", vagy hogy „Lajos bácsi tanyája" felé kell menni, de mégis jó lenne, ha nevet kapnának az utcák, érveltek. A régi iskolánál balra ágazó „négyöles út" poros, kátyús, oda – legalább a „német tanyáig" – szilárd burkolatot szeretnének.

Wittek Krisztina azt javasolta: próbáljanak pályázatot keresni, adják össze az önerőt, mert az jó pont az elbírálásnál. A közvetlenül a Kurca partján végighaladó, stégsornak nevezett utcát egyirányúsítani kellene, akkor megoldódna az a gond, hogy nehezen fér el egymás mellett két autó, vetette fel egy férfi. Az ötleteket, a megvalósíthatóságukat átgondolják, és a képviselő-testület elé viszik, ígérte a főépítész.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki látta a nagymágocsi férfit?

Eltűnés miatt keresi a Szentesi Rendőrkapitányság a 63 éves Károlyi Sándort. Tovább olvasom