Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Mentőhelikopterre pályázik Szentes

Szentes is pályázik arra, hogy a dél-alföldi légi mentésnek a településen legyen a bázishelye. A Kurca-parti városon kívül még Kiskunfélegyháza és Szeged szeretné elnyerni ezt a státust.
A szentesi repülőtér bázisa lehetne a mentőhelikopternek Fotó: Tésik Attila
A szentesi kórház parkjában többször lehetett látni mentőhelikoptert landolni egy-egy sürgős eset alkalmával. A Kurca-parti település pár hónappal ezelőtt pályázatot nyújtott be annak érdekében, hogy a város legyen a dél-alföldi régió mentőhelikopterének a telephelye. Szentesen kívül Kiskunfélegyháza és Szeged szeretné megszerezni ezt a címet. A végső döntést az Országos Mentőszolgálat illetékesei hozzák meg.

Szentes polgármestere, Szirbik Imre lapunk érdeklődésére elmondta: a Kurca-parti település mellett szól a földrajzi fekvése, hiszen onnan nemcsak a Dél-Alföld helységei közelíthetők meg, hanem az országhatáron túl lévő keleti és déli területek is. Félegyházáról a határ menti régiókat már nehezebb elérni, mondta. Ugyancsak kedvező lehet Szentes megítélése szempontjából, hogy van kórházi háttere, benne a korszerű sürgősségi tömbbel. Nem beszélve arról: a vásárhelyi út melletti repülőtér alkalmas repülésügyi bázisnak.

Ezek az adottságok hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Szentest jelöljék ki a mentőhelikopter bázisának, tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új teleház segíti a civileket Szegváron

A térség civil központjaként működik majd a szegvári teleház, amelyet tegnap avattak fel. A Kurca… Tovább olvasom