Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Mészáros árulja a szentesi házat

A rendőrség nyolc személynél vizsgálódott a két hónappal ezelőtt történt szentesi gyújtogatás ügyében: egyelőre azonban nincs meg az elkövető. A nyomozók még várnak a vegyész szakértő véleményére és újabb tanúkat hallgatnak ki. Mészáros Mihály és családja bízik benne, hogy előkerül a tettes.
Május közepén ismeretlen elkövetők felgyújtották Mészáros Mihály házát. A szentesi Munkás utcában leégett a melléképület és megsemmisült egy újonnan vásárolt autó. A lakóépületben kár nem keletkezett és az ott alvók is épségben élték túl a szándékos gyújtogatást. A rendőrség a tett színhelyén talált nyomok alapján nyolc személyt vetett vizsgálat alá, akik nagyrészt a szemközti Krisztina presszó rendszeres vendégei. Ez a vizsgálat nem hozott eredményt, az elkövető kilétét eddig nem sikerült megállapítani – tájékoztatott Tyityán László.

A szentesi kapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta lapunknak, hogy a hazugságvizsgáló készüléket eddig nem alkalmazták a nyomozás során, tekintettel arra, hogy az első szakértői vizsgálat eleve kizárta, hogy a nyolcak bármelyike volna az elkövető. Tegnap érkezett meg a vegyész szakértő véleménye, melynek tartalmáról a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adtak tájékoztatást. Ez alapján születik meg később a tűzszakértői vélemény.

Mészárosék időközben eltüntették a rongálás nyomait, és több százezer forintból rendbe hozták a házukat. A családfő szerint a szemben lévő presszóban nem mindig tartják be a csendrendeletet. Mészáros Mihály a gyújtogatás óta tett bejelentést a Krisztina presszó működésével kapcsolatban a kapitányságon: a járőrök rendszeresen ellenőrzik a környéket.

Mészárosék minden adatot és információt átadtak a rendőröknek, hogy elfogják az elkövetőt, elkövetőket. Mészáros szerint érdekes lehet összehasonlítani a tanúk vallomásait a gyújtogatás éjszakájáról, mert szerinte ellentmondanak egymásnak.

A család az elmúlt két hónapban átgondolta a helyzetét, úgy döntött, hogy eladja a házat. Mészáros úgy gondolja, ha nem tudja eladni a felsőpárti kertes ingatlant, a városnak ajánlja megvételre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzvonalban a szentesi Bajomi Nagy György

Szentes - Elkezdődött a Tűzvonalban című, egy budapesti rendőrőrs mindennapi életét bemutató… Tovább olvasom