Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Mikola a véradókért

Nemcsak nálunk vannak gondok az egészségügyben, hanem Német- és Franciaországban is tüntetnek az orvosok – mondta Mikola István, a Magyar Egészségügyi Társaság elnöke tegnap a szentesi kórházban tartott fórumon.
Az Orbán-kormány szakminisztere úgy véli: hazánkban nem az a gond, hogy a rendszer félfeudális, hanem a forrásszegénység okozza a bajt. Mikola szerint ebben a ciklusban nem tettek forrást az egészségügybe, sőt mint mondta, 35 milliárd forint kivonása várható.

Mikola István kitért arra, hogy a polgári oldal 20 évre dolgozza ki az egészségügyi stratégiát. A program elemei között említette: a társadalombiztosítást a maga egységében megőrzik, míg kalandornak minősítette azt a rendszert, ahol több biztosító közül lehet választani. Az elnök fontosnak tartja a közteherviselést és a járulékfizetők számának növelését. Mikola szerint az nem jó, ha az állam kivonul az egészségügyből. A terveik között szerepel, hogy az országot hét régióra osztják, s ezeket hiteles adatok alapján finanszírozzák. Mint mondta: a pusztán teljesítményorientált pénzelosztást ők nem fogadják el. A mentőszolgálattal pedig azt tervezik, hogy a mentés állami feladat marad, míg a szállításba magánvállalkozókat is bevonnak. Az országosan elismert szentesi véradó állomás megmentésére Mikola István keresi a megoldást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétezer termelőt szolgálnak ki

Korszerű laboratóriumot alakítottak ki Szentesen az egykori kertészeti kutatóállomáson a megyei… Tovább olvasom