Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Milliárdos mese- és kalandpark Szentesen

Szentes - Közel egymilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődhet meg idén Szentesen azzal, hogy két cég összesen 450 millió forint támogatást nyert a Vecseri-foki kaland- és mesepark létrehozására. A kalandpark már jövő márciusban nyithat.
Valódi idegenforgalmi attrakciókkal gyarapodhat hamarosan Szentes, miután két vállalkozás is sikerrel pályázott jelentős támogatás elnyerésére. Egy vitatott beruházás adta az ötletet a két cégnek: a város tavaly 340 millió forintért betemettette a Széchenyi liget szélén húzódó, gondozatlan Vecseri-fokot, és helyére utat, valamint 150 parkolóhelyet építtetett. Így a Parkerdő otthonnal szomszédos Kurca-parti terület hasznosíthatóvá vált. Ezt nézte ki magának a Complex-99 Kft. és az L-Direct Kft., utóbbi a Szentesen közismert Bertók Róberthez köthető. A két társaság összesen 2,5 hektárnyi területre tartott igényt, az első mese-, a második kalandparkot álmodott a Vecseri-fokhoz.

A regionális fejlesztési tanács a napokban úgy döntött, a Complex-99 Kft. meseparktervét 50 százalékban, 256 millió forinttal, az L-Direct Kft. kalandparkötletét pedig 49 százalékos arányban, 193 millió forinttal támogatja. A két, egymást erősítő projekt már rövid távon is eredménnyel kecsegtet: a város közel 75 millió forint bevételt könyvelhet el a jelenleg bérelt önkormányzati telkek értékesítése után.

– Reményeink szerint már szeptemberben megkezdődhetnek a kivitelezési munkák a kalandpark 1,6 hektáros területén – nyilatkozta lapunknak Bertók Róbert. Hozzátette, mivel tavasztól késő őszig teljes üzemben működne a létesítmény, már 2011 márciusában nyitni szeretnének. Több mint egy tucat játékelemet helyeznek el a kalandparkban: lesz trambulin, mászófal, kötélpálya gyermekeknek és felnőtteknek, óriáshinta, légfegyver és paintballpálya.

Olvasóink írták

 • 17. csakegyalampolgar 2010. június 03. 17:12
  „Hiába Mi egy "kalandos" nemzet vagyunk, kalandparkra nincs is szükség, az egész ország már Kalandpark!!!”
 • 16. Power 2010. május 21. 19:06
  „Ha nem tudunk értéket teremteni, akkor a szolgáltatásokon "ötletelgetünk", hátha bejön majd. Erről a kóbor kutya vacsorája jutott az eszembe. Szentesen minden maradt a régiben.”
 • 15. nsada75 2010. május 21. 10:53
  „Ha jól emlékszem, de javítsatok nyugodtan ki, a volt úttörő házról esett szó, mint leendő hotel?
  Egy kis utána járással, Szentesen az alábbi szállóhelyek ismertek, az Éjjeli Bagoly vendégház, Szín-es Vendégház, Termál Kemping és Üdülő házak, Aranykalász étterem és panzió, Bástya Panzió (és söröző) Csiga apartman ház, Hajnal panzió, Holdfény panzió, Páterház panzió. Az össz. férőhely csak az internet alapján 410 fő, egy új hotel szerintem felesleges, hisz csak a többi szálláshely üzletét fogja erősen rontani, ráadásul a családsegítőt is át kell költöztetni valahová. Bizonyára a pályázat benyújtásakor volt erre is hatástanulmány készítve.
  Mindezek mellett, kéne valami turista csalogató is, mit tudunk az idelátogatóknak felmutatni? A már-mér hagyományosnak tekinthető nyár végi trágyabűzt?”
 • 14. szemlélet 2010. május 20. 16:31
  „Akkor Bíró Dániel megkapta a feladatot!

  Felháborítóak ezek az infók! A szebb jövő majd az lesz, ha ezek az "urak" vagy elvtársak felelnek a dolgaikért! Ennek muszáj bekövetkezni, mert már eleget vettek hülyére bennünket! Nem szabad hagyni, hogy a pénzükkel minden értéket tönkre tegyenek saját érdekeikért. Az alvállalkozók meg lázadjanak és támadjanak, garantálom eredményes lesz. Tanuljunk meg összefogni! Mindenki ellen olyan fegyverrel kell harcolni, amilyet ellene alkalmaznak! De harcolni kell!!”
 • 13. looo 2010. május 19. 14:34
  „Meg van az újabb Baranyi nyert pályázat.
  Már nem kell Szentesnek Petőfi, Baranyi ma nyert a Ligetben egy szállodára 289 millió Ft-ot.
  Három nap alatt 1 milliárd eu-s pályázat nyerés. Közben a 3 milliárdot nem fizette ki az alvállalkozóknak. És még a többi (37-es út Miskolc, több százmillió kifizetetlen számla, stb.) Szép új világ. Nem becézzük az újságírót, de erről miért nem ír Bíró Dániel?”
 • 12. szemlélet 2010. május 18. 19:39
  „ELŐSZÖR is a Cégregiszter bárki számára elérhető, nem kell ,,becézgetni" az újságírót ezért!

  MÁSODSZOR: nem az a baj, hogy ilyen milliárdos beruházások gondolata megfogan, hanem az, hogy bennünket szentesi adófizető polgárokat senki sem kérdez, normálisan nem is tájékoztat, pedig úgy tudom több tíz, vagy százmilliós önerőt kell felmutatni egy-egy milliárdos pályázat esetén. És hát ilyen most több is van Szentesen.
  Nem kérdezik, hogy kell-e nekünk ,,buborékház" mely jelképezhetné jelen állapotunkat is, mármint az ígéretek megvalósítását értve ez alatt, s persze már kiderült, hogy a fényirda is útba van!
  Nem kérdezik akarjuk, adjuk-e adónkat egy újabb városközpontot felforgató paravánpolitikához?!
  Mint ahogy azt sem kérdezik szeretnénk-e a központba, gyönyörű Széchenyi ligetünk és az oly büszkén átadott idősek otthona szomszédságába mindenféle kalandparkot, amiről jószerével semmit nem tudunk, mert sem egy tervet, sem egy fotót nem tettek közzé róla tudomásom szerint. Biztosan jó befektetés lehet azoknak, akik hozzá tudják tenni a maguk kis százmillióit! Bár, most divatosak ezek a szórakozó lehetőségek, holnap ki tudja mi jön divatba! De nincs is ez ellen a kifogás, hisz mindenki azt tesz a ,,szorgosan összegyűjtött" pénzével amit akar. Ha tudnánk miről szól ez a terv pontosan, lehet, hogy még tetszene is. .. De a titkolózás, halandzsálás csak gyanút kelt az emberekben, sokszor beigazolódott hogy jogosan. Legyen kalandpark, például mondjuk a Tesco mellett, vagy biztos van még több jó hely is erre a célra, ahol senkit nem zavar a zaj, a kipufogó gázok és sok ember megfordulhat mások zavarása nélkül, kedvére visítozhat, a zene is hangosan szólhat. A hasonló beruházásokat sehol sem teszik a városok központi pihenőhelyére! Persze, ha az infrastruktúra már valóban előre erre lett kialakítva, akkor mégiscsak lehet igaza a becézett újságírónak, s a hozzászólóknak is. A környéken lakóknak tetszik ez a terv?

  A liget maradjon az egészséges sportolásé, a babájukat tologató, sétáltató kismamáké, a gyerekeké s nem utolsó sorban az időseké, a tiszta levegőé, a madárcsicsergésé, LEGYEN A MI LIGETÜNK! S nem értem, ha már tényleg ilyen sok pénze van itt embereknek, miért nem ajánlanak fel néha-néha egy-egy nemes fát, hogy gyönyörű ligetünket megőrizzük! Ez persze nem üzlet.
  Mivel bennünket nem kérdeznek, akkor mi kérdezünk. : Miért néz úgy ki a mi Petőfi Szállónk, s ezzel együtt egész központunk, mintha háború lenne. Apropó kiderült, hogy hová lett a sok-sok tégla? Miért nem lobbizik a városvezetés olyan milliárdokért ami munkahelyteremtő beruházásokra, kórházfelújításra, a szálló felújítására, valódi kerékpárutakra, a sport az oktatás támogatására,
  bérlakásokra lehetne használható!? Igéretek voltak persze ezekre is de.....Vagy nekünk már csak ez jut? A jobbakat elviszi más? Nem tudjuk, tehát kérdezünk, s van még kérdés száz is, de üres fülekre talál, talált eddig is...”
 • 11. medvejanos 2010. május 18. 09:48
  „Niemand igen választások elötti húzás;) Jövőre lesz csak kész, de ez is választások elötti húzás... szánalom...”
 • 10. niemand 2010. május 17. 21:06
  „Az ötlet nem rossz, de válságban megvalósítani? vagy ez madzag húzás a választás előtt? Mágnásai is vannak Szentesnek, hiszen csak ez hiányzik!”
 • 9. looo 2010. május 17. 10:54
  „Honnan tudja Bíró Danika, hogy a Baranyihoz köthető cégek nyertek?
  Még nem hozták nyilvánosságra az eredményt.
  Vagy valakik tudták előre, hogy ki fog nyerni?
  Várjuk Bíró Danika válaszát.”
 • 8. nsada75 2010. május 16. 16:19
  „Az ötlet jó, ez tény.”
 • 7. studyfy 2010. május 16. 14:15
  „nsada75, valóban zavaró lehet a két hely közelsége, de mintha azt olvastam volna régebben, hogy erdő sávot telepítenek az otthon és a park közé. Amúgy a már megépült extrém sportpályával jól kiegészítik egymást, amit már is sokan látogatnak a Dél-alföld minden részéből.”
 • 6. nsada75 2010. május 16. 08:26
  „A Petőfi ügye olyan fiaskó, amelynek súlya egyre erősebben kerül latba. Mindenkinek, főleg a város vezetésnek az lenne az érdeke, hogy erre pont kerüljön.
  A cikkben írt ötlethez viszont nem kell szállás igény. A kaland és meseparkokba az emberek egynapi szórakozásra mennek, minek töltenének el több napot a városban? Ahhoz városunk kicsi lenne. Viszont már előre félek a következőtől: Ha ez a beruházás ott valósul meg ahová tervezik, tele lesz a sajtó olyan hírekkel, amelyek arra fognak irányulni, hogy a Dr. Sípos Ferenc Parkerdő Otthon, öreg lakóközösségét, zavarja a mesepark és a kalandpark működése. Gondolom erre vonatkozó hatástanulmány készült... Hisz, a parkerdő jelenleg a nyugalom szigete, de ha ez megszűnik, akkor az otthonba való bejelentkezési kedv is csökkenhet.”
 • 5. Balotelli 2010. május 16. 07:40
  „Az elképzelés idétlen és semmi turistacsalogató hatása nincs. Nagyon hasonlít a helyzet a Petőfire,azaz, esélytelen....”
 • 4. z927 2010. május 15. 21:31
  „Először, szerintem olyan beruházásokat kellene megvalósítani, amit korábban kezdett a város. Jó ötletnek tűnik az elképzelés, de ezzel még a turisták elszállásolása nem lesz meg oldva (PETŐFI SZÁLLÓ).”
 • 3. cicas 2010. május 15. 14:18
  „A Complex-99 kft. a SZEVIÉP tulajdonosához, Baranyi Sándorhoz köthető. Ezt néhány héttel ezelött ez az "újság" (szennylap) is megirta. Most szemérmesen hallgat erről. Mint arról is, hogy milyen módon lett elbírálva mindkét pályázat. Mert ne legyen senkinek illúziója, mindkettő mögött BARANYI áll. Közben a SZEVIÉP ellen felszámolás várható.”
 • 2. Feketevár 2010. május 15. 11:12
  „Ezért temették be 130 millióért a Vecseri-fokot?Vajjon melyik párt tagjai a vállalkozók?”
 • 1. toxi-2 2010. május 15. 10:17
  „Belépőt hol lehet venni??? :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Algyő helyett Szentesen keresik az aranyat

Szentes - Az eredeti tervek szerint az algyői híd lábánál kialakított tónál rendezték volna május… Tovább olvasom