Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Mindenkiben él egy spártai harcos

Mindenkiben él egy spártai harcosTerepen edzeni azért egészen más érzés. Fotó: Spartan Race Training Group Szentes
Szentes - Drótakadály alatt kúszni, sárban futni - van, aki nemhogy elkerüli, inkább keresi az ilyen kihívásokat. Szentesen is megalakult az a csapat, amely az egyre népszerűbb spártai versenyre készíti fel a tagjait.
– Hivatalosan tavaly november 4-én alakult a csapat – emlékezett vissza Spartan Race Training Group Szentes vezetője, Gazsi Tamás. A világ egyik legizgalmasabb terepversenyének is nevezett spártai futamok hazánkban is egyre népszerűbbek. Ez nem más, mint legkevesebb 5 kilométer terepfutás vízben, sárban, akadályokkal nehezítve: rönk- vagy zsákcipeléssel, palánkmászással, szögesdrót alatt kúszással. Ősz óta a Kurca-parti város is büszkélkedhet egy elszánt csapattal. A társaságot nem csak szentesiek alkotják, edzőteremben és terepen is készülnek az embert próbáló feladatokra. Az áprilisi veszprémi versenyre 45-en jelentkeztek a szentesi csapatból.
 
Edzőteremben, izzadással tölteni a szombatot: ehhez is kell az eltökéltség. Fotó: Králik Emese
Edzőteremben, izzadással tölteni a szombatot: ehhez is kell az eltökéltség. Fotó: Králik Emese


– Nem mindenkinek van sportmúltja, elég, ha valaki szereti a kihívásokat, és kellőképpen őrült ahhoz, hogy részt vegyen egy ilyen versenyen – árulta el Tamás. – Mindenkinek más a motivációja, az enyém például az, hogy ma jobb legyek, mint tegnap voltam. A pályán olykor egy vadidegennel kell úgy megoldani egy feladatot, hogy akár nem is beszéljük egymás nyelvét. Az biztos: aki egyszer belekóstol, az függő lesz. Többen katonák vagyunk, a szentesi műszaki ezredtől minden támogatást megkapunk ahhoz, hogy edzhessünk és eljuthassunk a versenyekre. Szinte hihetetlen, mekkora húzóerejük van a társaknak. Hogy csak egy példát mondjak: aki soha nem futott 5 kilométernél többet, az is legyűrt velünk elsőre 13-at, ekkora erőt ad a többiek motivációja.

Kiderült: a versenyekre való készülés nem pusztán kiváló erőnlétet biztosít a „spártaiaknak", de ad valami sokkal többet is. Segít a hétköznapokban, hiszen aki maga mögött tud egy komoly felkészülést, attól kezdve nehezebben adja fel a dolgokat, illetve a váratlan feladatokat is könnyedén oldja meg. A szentesi csapat már azt tervezi: hamarosan ők is szerveznek egy versenyt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megye és országhatáron is átnyúltak az árpádhalmi disznóságok

Megye és országhatáron is átnyúltak az árpádhalmi disznóságok
Megyehatáron és országhatáron is átnyúlt az a hagyományőrző disznótoros nap, amit az árpádhalmiak… Tovább olvasom