Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Mozgalmat alapítottak a szentesi vállalkozók

Szentes - Már 30 kereskedelmi vállalkozás csatlakozott a „Vedd és védd a szentesit!" elnevezésű mozgalomhoz, amely a helyi gazdaság megerősítését és a munkahelyek megőrzését tűzte ki célul. Tegnap egy hazai üzletlánc, a Hunor Coop is a kezdeményezés mellé állt.
Sárga háromszögben fekete felkiáltójel emlékeztet arra egyre több szentesi üzlet bejáratánál, hogy a hazai termékek vásárlásával nem csupán erősítjük a mostanság gyengélkedő magyar gazdaságot, hanem segítünk a munkahelyek megőrzésében is. A Kurca-parti városban februárban indult útnak egy kezdeményezés, hogy informálni kellene a szentesieket a helyi vállalkozások akcióiról, tevékenységéről. A hírlevél ötletgazdája, Bocskai István városházi főtanácsos egy szlogennel is előrukkolt, amit gyorsan magukévá tettek a vállalkozók, sőt külön emblémát is terveztek a „Vedd és védd a szentesit!" mozgalomnak.

– Jó ötletnek tartottam ezt a lokálpatrióta kezdeményezést, ezért is született meg a logó, amelyet elsőként mi helyeztünk el a bolt ajtajánál – mondta lapunknak Sőrés Zoltán, a Szarvasi húsbolt üzemeltetője. Példájukat egyre többen követték, és ma már az is érzékelhető, hogy egyes vevők csupán a kiragasztott embléma miatt térnek be az üzletbe. Sőrés Zoltán hozzátette, az általuk kínált húsárut a környékről, Felgyőről, Gádorosról és Békésről szerzik be, vagyis a térség gazdaságára is jó hatással lehet, ha a vásárlókban tudatosul, miként segíthetnek az itteni munkaadóknak – velük együtt pedig a munkavállalóknak.

– Eddig 30 különböző kereskedelmi vállalkozás – a cukrászdától a kisboltig, a műszaki kereskedéstől a zöldségesen át több étteremig – csatlakozott a mozgalomhoz, amely mellé tegnap egy nagy cég is odaállt. Az ország egyik legnagyobb hazai üzletlánca, a Hunor Coop Zrt. szentesi üzleteire is felkerültek a sárga emblémák. Mészáros Zoltán vezérigazgató elmondta, náluk eddig is 80–90 százalékban hazai termékek kerültek a polcokra, de ügyeltek arra is, hogy a pékárut, a zöldségféléket és a baromfikészítményeket szentesi beszállítóktól szerezzék be. Az üzletlánc egyébként még tovább ment: szeletelt kenyerük csomagolásán már ott szerepel, hogy a vevő vásárlásával a magyar munkahelyeket támogatja.

Olvasóink írták

 • 7. niemand 2009. május 12. 15:22
  „Legyen olyan az ár és a minőség, hogy természetes legyen a szentesi termelők árújának megvásárlása. A pénztarca nagy úr, nem a termelés és előállítás helyét nézi, csak az árat és a minőséget. Szociális boltok azt hiszem hasznosabbak lennének! Sajnos idejutottunk vissza az évek során. Sógor-koma elvvel egyetértek én is, minden téren.”
 • 6. Power 2009. május 06. 15:27
  „Nem kell feltalálni a spanyol viaszt! A szociális üzeltlánccal is megelégednék. Más helyen régóta működnek. A helyi kereskedők már azt sem tudják mennyit kérjenek a zöldségekért és gyümölcsökért.”
 • 5. varázs 2009. május 06. 08:56
  „Mindig is sógor-koma-Jóbarát elv volt. Ez most sem változott. Viszont én is szívesen vásárolnék ilyen helyekről, ezért is megyek a Mars téri piacra ha lehet, és onnan veszem a zöldségeket.”
 • 4. csutka 2009. május 06. 08:19
  „Gratulálok a kezdeményezéshez.Ugyan ezt kellene tenni a munkahelyekkel kapcsolatban is, hogy mindenütt elsősorban a helyieket foglalkoztatni. Mert sajnos ez most Sógor-koma -Jóbarát elvén működik.”
 • 3. PankaSopron 2009. május 05. 22:39
  „Hozzászólás:
  "Soproniként" Dél-Kertészes paprikát, paradicsomot veszünk csak, Hungerites cuccot... És az adóm 1%-át a "Tájak -Korok-Múzeumok Egyesület szentesi tagcsoportja" kapta. Tavaly meg a gimi.
  Jó volna ennél többet is tenni...”
 • 2. PankaSopron 2009. május 05. 22:29
  „OFF:
  Nem értem, hogy újabban miért nem az legújabb cikkek kerülnek a lap tetejére. Akkor mostmár mindig egyenként nyitogassam meg a cikkeket, hogy melyiket mikor tették fel???”
 • 1. spiler 2009. május 05. 18:17
  „gratulálók,ORSZÁGOSSÁ KELLENE EZT A MOZGALMAT TENNI.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyentelket kér a megyei közgyűlés Szentestől

Szentes - Bővíteni akarja a szentesi kórház sürgősségi tömbjét, és ehhez ingyen szeretne megkapni egy telket Szentestől a megyei önkormányzat. A város örül annak, hogy javulni fog az ellátás, de annak nem, hogy a megye területet akar szerezni az intézményben. Tovább olvasom