Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Műtenek, de még nincs rá engedély

Szentes - Továbbra sem kapta még meg a kórház traumatológiai osztálya a 2-es progresszivitási besorolást, ettől függetlenül végeznek ortopédsebészeti beavatkozásokat a Kurca-parti intézményben. Három főigazgatójelöltről lehet hallani, de egyikük sem erősítette meg, hogy augusztus 29-ig pályázna a tisztségre.
Július elsejével vonták meg a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház azon jogosítványát, amivel ortopédsebészeti beavatkozásokat végezhetnek Szentesen, azonban a fenntartó továbbra is engedélyezte az ilyen műtéteket, vagyis jelenleg is ültetnek be protéziseket a traumatológiai osztályon – értesült a Szentesi Élet.

Továbbra sem kapta még meg a kórház traumatológiai osztálya a 2-es progresszivitási besorolást. Illusztráció: Segesvári Csaba.
Továbbra sem kapta még meg a kórház traumatológiai osztálya a 2-es progresszivitási besorolást.
Illusztráció: Segesvári Csaba.

Mivel az Országos Tisztiorvosi Hivatalhoz július 11-én érkezett meg a traumatológiai ellátás progresszivitási szintjének módosítására vonatkozó kérelem, arról érdeklődtünk a kórházban, hogy megkapták-e már az ortopédsebészeti beavatkozásokhoz szükséges külön engedélyt. Azt a választ kaptuk, hogy még nem, de a finanszírozó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) tájékoztatása szerint továbbra is végezhetők protetikai beavatkozások Szentesen, amelyeket a finanszírozási szabályok szerint, később számolnak el. Információink szerint a hivatali eljárás ebben az esetben is 30 napos, amit további 30 nappal meghosszabbíthatnak, illetve hiánypótlás esetén ennél is hosszabban elnyúlhat az ügy rendezése.

Hasonlóan sejtelmes szűkszavúság övezi a főigazgatói pályázat ügyét. Az előző kiírásban – ahogy a mostani felhívásban is szerepel – „a megbízási jogkör gyakorlója a vezetői pályázati eljárás során nem élt a megbízási jogával, így a munkakör betöltésére nem kerül sor, ennek megfelelően a kiírt pályázat eredménytelen" lett. Első körben az intézmény vezetője, Várkonyi Katalin – információink szerint egyedüliként – pályázott, viszont nem kapott bizalmat, ezért adódott a kérdés, hogy az augusztus 29-i határidőig benyújtja-e főigazgatói programját. Nem kaptunk választ tőle. Baráth Lajosról, a kórház korábbi irányítójáról is aspiránsként beszélnek a Kurca partján, ezért őt is megkerestük, valóban pályázik-e a tisztségre, de csak annyit felelt, hogy nem tud válaszolni. A szóbeszéd szerint egy fővárosi orvos is ott lehet a pályázók között, de hogy pontosan kiről is találgatnak, azt nem sikerült kiderítenünk.

November elsejéig marad a mostani, átmeneti állapot: főigazgatói feladatokat továbbra is Várkonyi Katalin látja el megbízással, míg a gazdasági igazgató feladatokat Tedásné Harnóczi Gabriella, aki ezt megelőzően az intézmény közgazdasági osztályvezetői feladatait látta el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötéves a szegvári Kurca Televízió

Ötödik születésnapjára új stúdiót és vágószobát kap a szegvári Kurca Televízió. A lelkes csapatot számos önkéntes segíti a munkában. Tovább olvasom