Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Nagybata Márta népi iparművész ajándéka a hónap műtárgya Szentesen

Szentes – Ezúttal február elejétől végéig a Mosdótál kancsóval - Nagybata Márta Népi Iparművész ajándékát ajánlja a Koszta József Múzeum megtekintésre.
A Koszta József Múzeum minden hónapban egy-egy műtárgyra hívja fel a múzeumbarátok és az érdeklődők figyelmét. Ezúttal február elejétől végéig a Mosdótál kancsóval - Nagybata Márta Népi Iparművész ajándékát ajánlja a Koszta József Múzeum megtekintésre - írta a Szentesi Gyors.

 Nagybata Márta 1963-ban született Szegeden. A szegvári általános iskola elvégzése után felvételt nyert a hódmezővásárhelyi ipari szakmunkásképző intézet porcelánfestő szakára. Gyakorlati munkahelye az Agyag- és Szilikátipari Szövetkezet lett. Itt sajátította el az írókázás, vésés és festés alapfogásait és szerette meg egy életre a kerámiát. Fazekas fesztiválokon, bemutatókon már több díjat kapott alkotásaiért.

Ha már megtekinti a hónap műtárgyát, akkor még biztos talál más érdekességet is az időszaki és állandó tárlatokon, amit még nem látott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra Szentesen az ˝örök˝ rajztanár

Bucsány György, nyugalmazott középiskolai tanár, Szentes díszpolgára február 18-án délután nyitotta meg Csőregh Éva festőművész kiállítását a Városi Könyvtárban. Tovább olvasom