Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Nagyhegyen a mentő is eltéved

Szentes - Nem érdemes helyismeret nélkül nekivágni a nagyhegyi dűlőutaknak. Bár a szentesi városrész néhol kifejezetten kertvárosias jellegű, az utcanévtáblák szinte teljesen hiányoznak – ahol mégis akad, az sem nyújt támpontot az ismeretlennek.
Már több testületi ülésen került szóba a probléma, legutóbb a Pálmások Szövetségét képviselő Horváth István jelezte a helyzet tarthatatlanságát. Elmondta: a lakosok szerint a Nagyhegyen többször előfordult, hogy a mentők nem találták meg azt a helyet, ahová hívták őket. Gyakran előfordul, hogy egy ott lakó mentőtisztet hívnak fel telefonon a kollégái, és ő segít elkalauzolni a sofőrt.

– A nagyhegyi számozások rendszertelenek, nincs bennük logika. Annak idején, ahogy a tanyák épültek, abban a sorrendben kaptak házszámot. Ezt a problémát a város rendezési tervében lehetne orvosolni. Tisztában vagyok vele: hatalmas és költséges feladat lenne. Azonban előbb-utóbb meg kell oldani, nemcsak a mentőautók, hanem a lakosok miatt is – részletezte a városatya. Addig is valamilyen segédanyagot tudnak elképzelni, amelyen fel lennének tüntetve a kaotikusan számozott ingatlanok – fogalmazott. A helyzetre korábban képviselőtársa, a fideszes Sipos Antal is felhívta a testület figyelmét. Kérte, hogy a város a Nagyhegyen tűzze ki az utcákat, és jelölje meg a házszámokat. Azt a választ kapta, hogy valamikor a jövőben a feladat a műszaki osztályra vár.

Néhány tulajdonos saját kezűleg készített utcanévtáblát. Fotó: Králik Emese
Néhány tulajdonos saját kezűleg készített utcanévtáblát.
Fotó: Králik Emese

Olvasóink írták

 • 4. dragboyz 2012. január 12. 12:07
  „Ígérgetni mindenki tud..... Érdekes, hogy semmire sincs pénz, mégis amire nem kéne arra azonnal akadnak milliók.”
 • 3. kun66 2012. január 10. 19:08
  „Ez sajnos baj mert az egyik dűlőben például a bal oldalon a 200-as számok vannak vele szemben meg a 300-asok ,de ez így van évtizedek óta sajnos a vasúton túl vagyunk ez már nem Szenteshez tartozik azért megjegyezném hogy a buszjáratra is ígéret volt de azt mondták hogy ha lesz megfelelő út lesz buszjárat most van út de busz az nincs .”
 • 2. anya5353 2012. január 10. 12:54
  „Szeged egyik kiskerti részében utcanévtábla és házszám hiánya miatt büntetnek!!!”
 • 1. nie 2012. január 10. 12:49
  „TALÁN AZ UTCATÁBLÁK, JÓL LÁTHATÓ HELYEN SEGÍTENÉNEK AZ IDEGENEKNEK IS. EZ NEM EGY MEGOLDHATATLAN FELADAT SZERINTEM, CSAK AKARNI KELL.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hulladékos játszóház

Hétfőn kezdődött és péntekig tart az ifjúsági házban az országos hulladékos játszóház és tanulmányi verseny, amelyen a diákok 300 ezer forintos osztálykirándulást nyerhetnek. Tovább olvasom