Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Nagymágocsra is költöznének a szentesi otthonból

Nagymágocs - Egymilliárd forintos fejlesztéssel szüntethetik meg a szentesi pszichiátriai otthon zsúfoltságát.
Pozitívan bírálta el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Szentesi Pszichiátriai Ápolási Otthon kiváltásának ötletét, így a tervek szerint 1 milliárd forintos fejlesztéssel szüntethetik meg a Sima Ferenc utcai intézmény zsúfoltságát. A 90 férőhelyes otthon megszüntetésére egy uniós alapelv miatt van szükség. A cél, hogy a fogyatékkal élő emberek az elzárt, zsúfolt intézetek helyett közösségben éljenek.

A szentesi intézmény a csongrádi Aranysziget Otthon tagintézménye, korábban a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ (CSOMIK) fennhatósága alatt állt. Ez a szervezet március 31-éig élt. Az Aranysziget – hasonlóan más intézményekhez – a szakminisztériumhoz tartozó, országos intézményfenntartó szervezethez, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz került. Azt nem tudjuk, hogy az új szervezet aláírta-e már a támogatási szerződést. A főigazgatóság sajtóosztálya azt ígérte, hamarosan választ ad kérdésünkre. A projekt elemeiről az egykori CSOMIK honlapjáról lehet tájékozódni. A 90 szentesi gondozottat a Kurca-parti városban a Bereklapos utcában épülő lakócentrumban, a Csongrádi út 7. és a Vásárhelyi út 61. alatti ingatlanokban, illetve Nagymágocson – egyrészt meglévő, felújított házakban, másrészt új építésű objektumokban –, a Jókai út 52.-ben és 58.-ban, valamint a Szentesi utca 27.-ben helyeznék el. A megüresedő Sima Ferenc utcai otthont a tervek szerint visszaadják az épület tulajdonosának, az önkormányzatának.

Olvasóink írták

  • 2. nie 2013. május 15. 21:24
    „A szentesi épület kinek kell?”
  • 1. grafika88 2013. május 15. 09:27
    „Óriási igény volna ilyen intézetekre !Mert mennyi ilyen gondozásra szorúlt él közöttünk, járkál az utcán. Ha megtámad, bármi kárt tesz..nem lehet büntetni !
    MIÉRT zárták be pl. Makón is? meg Bp. Budai Pszihiártiát??? mert kellet valakinek az épület !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rutinos lovas volt a szerencsétlenül járt szentesi férfi

A vonat füttyétől riadhatott meg az a ló, amelynek lovasát szombat este halálra gázolta a Szegvárról Szentesre tartó vonat. Tovább olvasom