Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Nagytőke a Batyus-galopp győztese

Ivád - A Csongrád megyei Nagytőke akkora létszámmal, olyan felkészülten érkezett Ivádra, és olyan mértékben vesztegette meg a zsűrit, hogy megkapta a Batyusgalopp vándorserlegét, az Ivádi Szent Grált.
A véletlennek köszönhető, de nevezhetjük újságírói megérzésnek is, hogy lapunk jelen volt a Csongrád megyei Nagytőke győzelménél Ivádon. A 300 lelkes Heves megyei falu, ami hírnevét például annak köszönheti, hogy a lakosság állítólag 70 százalékának Ivádi vagy Ivády a vezetékneve, második alkalommal rendezte meg szombaton a Nemzeti Vágta őrült változatát, a Batyusgaloppot. A futamon – ahol a céltól kellett a rajtig eljutni, mert a fotósoknak a nap miatt úgy volt praktikusabb – bármivel lehetett indulni, ami nem közlekedési eszköz. A Magyar Televízió csapata repülőszőnyeggel, az ivádiak ökumenikus multikulturális pacsival – sorfalat állva pacsiztak össze a csapattagok –, Sajókeresztúr vesszőfutással, Ecséd csattogós lepkével, Nagytőke tőkés talicskával tette meg a távot.

 Batyus-galopp Ivádon. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

– Ivád életében hatalmas eredmény, hogy megjelenik Nagytőke a faluban – üdvözölte a Csongrád megyeieket a polgármester, Ivády Gábor. Nagytőkei kollégája, Staberecz Ferenc lapuknak azt mondta, a település nevének köszönhetik a meghívást a versenyre. A táv felénél egyébként a csapat megállt énekelni, de nem is érte meg gyorsan letudni a feladatot, mert aki túl hamar végzett, büntetést kapott. Az elvárt teljesítmény 1 perc 10 másodperc volt, így aki mondjuk 50 másodperc alatt ért a „rajtba", 20 másodperc büntetőidőre számíthatott. Nem meglepő módon minden csapatnak 1,10 volt az ideje, így a „rögtön itt élő" zsűri teljesen szubjektív döntésén múlt, hogy ki nyer. Ivády Gábor az eredményhirdetéskor közölte: Nagytőke akkora létszámmal (54 fő), olyan felkészülten érkezett, és olyan mértékben vesztegette meg a zsűrit, hogy neki jár a Batyusgalopp vándorserlege, az Ivádi Szent Grál.

A felturbózott falunap másik nevezetessége a ferdepályás foci. 5 egymást keresztező pályán játszottak a minimum 5, maximum 42 fős csapatok. A pályák szabványtól eltérő alakúak, némelyiknél pad, másiknál kerítés tartozik a játéktérhez. A legőrültebb variáció szerint az egyik kapu egy fára volt függesztve, a másik félig a patakban állt.

A nagytőkeiek talicskával vágtak neki az Ivádon rendezett versenynek. Fotó: Segesvári Csaba
A nagytőkeiek talicskával vágtak neki az Ivádon rendezett versenynek.
Fotó: Segesvári Csaba

– Öt csapat nevezett, tehát három pályán játszunk, valaki ellenfél nélkül – indította a játékot Ivády Gábor, aki a kiegészítő programokra is felhívta a figyelmet, például így: – Valamilyen korrupciós, illetve nem korrupciós, hanem jótékonysági– ezt a kettőt mindig összekeverem – kaszinót rendezünk.

Tótkomlósi kerékpárosok is voltak a rendezvényen, akiknek a polgármester kedvesen ajándékot ígért. Egy tűzoltókocsi locsolta le őket indulás előtt.

Sajnos a Cirque du Soleil montreali cirkusz előadása elmaradt, és Michael Flatley sem tudott elmenni a beígért ír táncbemutatóra – de ezt már a honlapon előre jelezték, így talán keveseknek hiányoztak.

Olvasóink írták

 • 3. Rózsa;) 2010. augusztus 05. 12:52
  „Kedves Zsuzsanna!
  Nagyon szépen köszönjük ezt a remekséget!
  Már idéztem is Magácskától...
  Kedves Csaba!
  Köszönjük a fotókat!
  ;)

  S annak, akinek tetszett ez a galopp, Áááádám, Bátyán nem száját tátja, hanem:
  http://www.fokhagymafesztival.hu/index_2.html
  via Kedves Gergely
  http://www.mr2.hu/

  Figyeljük a ma 8 órakor kezdődő edzést is.
  ;)”
 • 2. Mike3 2010. augusztus 02. 18:27
  „Hatalmas!!!! Jövőre ott leszünk!”
 • 1. csongrádi_lakos 2010. augusztus 02. 12:02
  „Hajrá Nagytőke! Igaz már Csongrádon lakom, de ott nőttem fel, és mindég Nagytőke marad az otthonom. Szabóné K. Anita”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvajpár: anya és lánya

Szentes - Trükkös tolvajokat fogtak el a szentesi rendőrök. A gyanú szerint két helyi nő… Tovább olvasom