Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Nagytőke bízik az országgyűlésben

Nagytőke - Az ötszáz lakosú Nagytőke egyedül nem tud polgármesteri hivatalt fenntartani, körjegyzőséget hozna létre Eperjessel és Árpádhalommal. A baj csak az, nincs közös közigazgatási határuk.
Nagytőke korábban Fábiánsebestyénnel hozott volna létre közös körjegyzőséget. Ahhoz, hogy legyen közös határa a két településnek, Szentessel cserélt volna egy vékony földutat egy hasonló nagyságú területre. A város azonban nem fogadta el a község ajánlatát. A falu polgármestere, Staberecz Ferenc ezt azért sajnálta, mert ha a falu közigazgatásilag a vele határos Szentessel alakíthat körjegyzőséget, elveszti önállóságát.

Ám a jövő héten az országgyűlés elé kerül egy módosító javaslat, amely szerint egymással nem határos, de egymáshoz közel eső települések is alakíthatnak körjegyzőséget. Így Nagytőke számára a kistérség más települései is szóba jöhetnek. A faluban most helyettesítőként látja el a jegyzői feladatokat Danyi Katalin, aki Eperjes és Árpádhalom jegyzője is.

A jegyzőnő elmondta, a falvaknak azért is érdekük a körjegyzőség, mert a forráshiányt pótló pályázatokban ezer fő alatti települések csak akkor vehetnek részt, ha körjegyzőségben működtetik polgármesteri hivatalaikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zárt ülésen döntenek a Rehabról Szentesen

Szentes - Rendbe tette a veszteségesen működő szentesi Rehab Kht. ügyeit Döbrőssy Iván. A… Tovább olvasom