Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Napházat építenének

Szentes - Napház építésére pályázik Szentes romániai testvérvárosával, Újszentessel – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Szirbik Imre polgármester.
Az együttműködés lényege, hogy olyan, megújuló energiákkal működtetett központot hozzanak létre mindkét településen, amely szemlélteti a kiaknázható természeti erőforrásokat. Ha a többfordulós pályázaton nyer a 3 millió eurós (közel 1 milliárd forintos) projekt, Szentesen, a postával szemben egy kétszintes üvegépület épülhet, amelynek földszintjén a régióban termelt termékeket mutatnák be, az emeleten pedig tanácskozóhelyiségeket alakítanának ki. A határon átnyúló együttműködési program három további elemét is ismertették a tájékoztatón.

Az egyik egy közösségfejlesztő program, amiben három szentesi iskola mellett egy újszentesi alapítvány venne részt. A másik, hogy a zsombolyai (Románia) és a szentesi kórház a sürgősségi ellátás fejlesztése érdekében közös szakmai továbbképzést indítana uniós forrásokból. A harmadik pályázat révén pedig Romániában az akut sebészeti ellátás fejlesztése valósulna meg, míg Szentesen a magas színvonalú traumatológiai és sebészeti hagyományokra alapozva a betegek rehabilitációs kezelése zajlana a kórházban a gyógyvíz és a gyógyászati eljárások segítségével.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtönbe vonulása miatt lopott a szentesi férfi

Szentes - Egy 26 éves szentesi férfit gyanúsít a rendőrség az utóbbi időszak helyi… Tovább olvasom