Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

Nappali kórház a gyógyfürdőben

Már külföldön is híre van a szentesi gyógyfürdőben kialakított nappali szanatóriumnak, amely a kórház részlegeként működik. A város több mint százmillió forintot költött a létesítmény korszerűsítésére. A rászorulók tb-támogatással vehetik igénybe a szolgáltatásokat.
A korszerűsített gyógyfürdő szolgáltatásait is igénybe vehetik a nappali szanatórium vendégei. Fotó: Tésik Attila
Már külföldön is híre van a szentesi gyógyfürdőben kialakított nappali szanatóriumnak, amely a kórház részlegeként működik. A város több mint százmillió forintot költött a létesítmény korszerűsítésére. A rászorulók tb-támogatással vehetik igénybe a szolgáltatásokat. Az önkormányzat kényeztető kúrákra fizette be a köztisztviselőket és pedagógusokat, akik a kezelések után a komfortos szanatóriumi szobákban pihenhettek.

A szentesi kórházhoz tartozik az Ady Endre utcai termálfürdő, amelynek vize közismerten gyógyhatású. Az intézmény fenntartója a megyei önkormányzat, ám a város is minden lehetőséget megragad, hogy pluszforrást szerezzen a fejlesztésre, mert célja a gyógyturizmus fellendítése. Nemrégiben pályázaton nyert a város – mint a fürdő tulajdonosa – több mint százmillió forintot. A pénzből kialakítottak egy nappali szanatóriumot az épület tetőterében. Bálint Attila, a létesítmény vezetője, egyben a kórház főmérnöke érdeklődésünkre elmondta: az emeleten tizenöt ágy van, közülük tízet fogadott be az egészségbiztosító.

Ez azt jelenti, hogy a betegek orvosi beutalóval térítés nélkül vehetik igénybe a nappali kórház szolgáltatásait. Ha valaki felüdülésre vágyik, megfizethető díj ellenében mindazt megkaphatja, mint amit a tb-támogatott betegek.

A kupola alatti medencéknél januárban fejeződött be a korszerűsítés. Csúszásmentessé tették a gyógyfürdőnek ezt a részét is. A rászorulók állapotát a kezelések előtt felmérik, és szakorvos írja elő minden alkalommal a legmegfelelőbb terápiát. A termálfürdő vezetője elmondta: már külföldre is eljutott a nappali kórház híre. Megfordultak náluk lengyel csoportok, de németek is kihasználják a gyógyvíz nyújtotta előnyöket. Az önkormányzat pedig úgynevezett kényeztető kúrákra fizette be a köztisztviselőket és pedagógusokat, akik a kezelések után pihenhettek a komfortos szanatóriumi szobákban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a szentesi símaszkos rablót

Elfogták a rendőrök a szentesi símaszkos rablót. A huszonéves férfit azzal gyanúsítják, hogy január… Tovább olvasom