Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Néha a szomszéd síron landol az elszáradt koszorú

Néha a szomszéd síron landol az elszáradt koszorúAz útnál a fenntartónak kell rendet tenni. Ez a kupac biztos nem mostanában keletkezett. Fotó: Králik Emese
A szentesi Szeder temetőben a bejárat környéke rendben van, de a távolabb eső részen áldatlan állapotok uralkodnak - panaszolták olvasóink. Az is előfordul, hogy a használaton kívüli sírokra kezdik dobálni a szemetet, ez idővel egyre nagyobb halommá nő.
A temetőt a református egyház kezeli. A sírokat és azok közvetlen környezetét a hozzátartozóknak kell megszépíteniük. A zöld hulladéktároló edények éppen üresen álltak, kettő kivételével körülöttük is rend volt. A kaputól távolabb azonban egyelőre két nagyobb halom várja, hogy valaki elszállítsa.

Az utakat és azok környékét a fenntartó hozza rendbe, a szemetet épp ezekben a napokban viszik el, de Gilicze András lelkész szerint sokat javítana az összképen, ha a látogatók is vigyáznának a rendre.

– Nem is egyszer fordult már elő, hogy használaton kívüli sírra dobta valaki a szemetet, a többiek pedig, mintha kijelölt lerakó lenne, követik a rossz példát. Egy csapat jelenleg is azon dolgozik, hogy minden hozzátartozó elégedett legyen a sírkerttel.

Az önkormányzati kezelésben álló magyartési temetőre is sokat panaszkodtak a lakosok. Közmunkások a napokban kezdték el az elburjánzott növények irtását. Úgy tudjuk, a ravatalozót is felújítják, rendbe hozzák a szolgálati lakást, megépítik a bevezető utat, kitisztítják a vízelvezető árkot, újjáépítik a kerítést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száz család kapni szeret, adni nem

Három olyan házban jártunk Szentesen, ahol a lakók többsége nem becsüli meg az önkormányzattól kapott bérlakást. Tovább olvasom