Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Néhány százasért is vehettek kerékpárt

Szentes - Egy százas volt a legalacsonyabb kikiáltási ár a pénteki kerékpár-árverésen, a legkiválóbb minőségű kétkerekűekért több mint 20 ezer forintot is megadott egy licitáló. Közel 50 gazdátlan drótszamarat árvereztek Szentesen.
Az elveszített-ellopott tárgyakat a rendőrség vagy az utca embere viszi be a polgármesteri hivatalba. – Ezeket a jogszabály értelmében egy éven keresztül meg kell őrizni – mondta a pénteki árverés egyik lebonyolítója, az adóiroda vezetője, Tonnesné Kiss Ildikó. Ha ez idő alatt nem jelentkezik a tulajdonos, az adóiroda kiadja az engedélyt, és a talált tárgyak kalapács alá kerülnek. Az árverést gyakorisága az összegyűlt holmik mennyiségétől függ.

A szentesi városháza udvarán tolongtak az érdeklődők. Nem csoda, az akció egyre népszerűbb. Van, akit a kedvező ár, van, akit csupán a kíváncsiskodás öröme hajtott. – Csak nézelődni jöttem – mondta egy idősebb úr. – Nem éri meg az árát, mindegyikre sokat kell költeni. – Én nagyon megjártam – vette át a szót a mellette álló bácsi. – Tavaly vettem itt egyet 700 forintért. Hónapokig használtam, de buta voltam, mert nem vettem le az eredeti névtáblát. Egyszer egy boltnál megismerte a régi tulajdonosa és visszakérte.

Volt, aki alkatrésznek, volt, aki feljavítani vásárolta a bicikliket az árverésen. A szerző felvétele.
Volt, aki alkatrésznek, volt, aki feljavítani vásárolta a bicikliket az árverésen.
A szerző felvétele.

Egy fiatalasszony egy egészen jó állapotban lévő túrabiciklit nézett ki magának. – 7 ezer forint a kikiáltási ára, de nézd meg, pillekönnyű, örülne neki a fiam – dicsérte a kétkerekűt. Nem sokkal később Kalmár Gábor leütötte a képzeletbeli kalapácsot: az adóiroda ügyintézője egy kifogástalan női kerékpárra közel 21 ezer forintos áron fejezte be a licitálást. A következő, a fiatalember által mezőgazdasági célokra is kiválóan alkalmas, „tanyarombolóként" leírt járgányt ennél jóval olcsóbban, egy ezresért vitte haza új gazdája.

Olvasóink írták

  • 1. sörpocak 2011. május 29. 14:00
    „Azért gondolom, ezek között volt sok olyan, mert ugye vagy a rendőrség, vagy civilik viszik be, amelyeket a tulajdonos a rendőrségen bejelentett. De, ugye, a rendőrség egy hónap után lezárja az ügyet, aztán tojik az egészre.A tulajnak meg eszébe sem jut, hogy bemenjen a polgármesteri hívatalba, érdeklődni.
    A bácsi esete meg érdekes, hiszen ha rajta volt a névtábla, akkor a hívatal???????? Ennyire tojnak mindenre?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Azt esznek, amit fognak

Szentes - Péntektől vasárnapig rendezik meg Szentesen és környékén a középiskolások… Tovább olvasom