Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Nem a város állja a cechet Szentesen

Szentes - Foglalkoztatja a szentesieket a kérdés, hogy kijavítja ki a 2006 januárjában felavatott megyeháza épületén észlelt hibákat, miután a felújítást végző Délépítő Zrt. ellen felszámolási eljárás folyik.
A munkákra a városházán keresik a kivitelezőt, a költségeket pedig nem az önkormányzat fedezi.

A volt megyeháza felújítására több mint 700 millió forintot nyert évekkel ezelőtt a szentesi önkormányzat. A kivitelezést a Délépítő Zrt. nyerte el, amely különböző okokra hivatkozva módosította az átadás határidejét. Mint arról beszámoltunk: a patinás épületet 2006 januárjában avatták fel ünnepélyes keretek között. Azóta még a laikus járókelők is látják, hogy a homlokzatról már potyog a vakolat. A helyi internetes újság fórum rovatában azt is szóvá tették: az udvari részen még siralmasabb az állapot. Nem beszélve a bádogosmunkák minőségéről, meg arról, hogy a díszterem máris beázik. „Garanciális javításokban ne is reménykedjünk, ugyanis a fővállalkozó becsődölt" – olvasható a megyeházi problémákkal kapcsolatban a neten.

Tavasszal hozzákezdenek a felújított megyeházán a hibák kijavításához.
Fotó: Tésik Attila

Korábban mi is megírtuk, hogy a Délépítő Zrt. ellen felszámolási eljárás indult. A helybelieket ezért is foglalkoztatja a kérdés: kijavítja ki a meghibásodásokat. Arra még inkább kíváncsiak, mennyibe kerül majd ez az önkormányzatnak. A vagyongazdálkodási iroda jogásza, Kerekes Valéria lapunkat arról tájékoztatta: a városnak ez nem jelent pluszkiadást, mert a kiviteli szerződésben szereplő garanciális fedezetet lehívták a pénzintézettől, s az összegből ki tudják majd fizetni a munkák árát. Bayer Károly, az iroda műszaki ellenőre érdeklődésünkre elmondta: a megyeházán a hibák felmérése megtörtént. Ezek kijavítására keresik a feladat megoldására képes kivitelezőt. A tervek szerint tavasszal kezdődhet a hibák kijavítása.

Olvasóink írták

  • 2. Paneles 2008. február 28. 17:35
    „Igazat adok az előttem szólónak. A Panel Pluszt is ,,idegenek" csinálták, olyan munkát is végeztek!”
  • 1. gőgös 2008. február 28. 12:45
    „Volt a strand 360 0000,most volt a megyeháza 700 0000,Készül a ref.templom is .Mennyi pénzt kell még kivinni a városbol ahoz,hogy megértsék városatyáink.Helyi vállalkozokkal kell készítetni a munkákat.Ők nem végezhetnek silány munkát.Nekik a kész munka után is végig kell menni a z utcán emelt fővel.A vidéki meg fel veszi a pénzt és viszlát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kispiac, kis haszon, kevés vásárló Szentesen

Szentes - Szinte magukat kínálják Szentesen a Kossuth utca és a Klauzál utca sarkán lévő kispiac árui. Hagyma, répa, paradicsom majd kicsattan, de aranylik a méz és a dió is. Tovább olvasom