Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Nem adták alább a világszínvonalnál

Szentes - Az Árpád Agrár Zrt.-vel szoros együttműködésben tevékenykedő Szentesi Paradicsom Kft. olyan üvegházakat építtetett, amelyeket bárhol megirigyelhetnek.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Rövid időn belül két új beruházással rukkolt elő a szentesi Árpád Agrár Zrt.-vel szoros együttműködésben tevékenykedő Szentesi Paradicsom Kft. Utóbbi vállalkozás azért jött létre, mert a nagy múltú részvénytársaság a méretei miatt – hiszen a cégcsoportban több mint 500 embert foglalkoztatnak – nem tudta kihasználni a pályázati és támogatási lehetőségeket, ezeket ugyanis jellemzően a legfeljebb 250 dolgozót számláló kis- és középvállalkozásokra szabják. Kiváló szakemberek közreműködésével megalakították a kft.-t, így minden akadály elhárult a fejlesztési tervek elől, az elképzeléseikhez egy bank mintegy egymilliárd forint hitelt adott. A beruházást a kft. valósította meg, a részvénytársaság az öntöző- és termálvizet, valamint a szakmai hátteret nyújtja.

Szentesen és Szegváron a legmodernebb követelményeknek megfelelő üvegházat építtettek, mindkét helyen 8-8 új munkavállalót vettek fel. Szentesen az Árpád szentlászlói telepén lebontottak egy régi létesítményt, a helyén egy kéthektáros házat húztak fel, az első szedés a napokban lesz. A szegvári ház 1,6 hektáros, onnan a hónap legvégén vagy május elején kerül ki az első paradicsomszállítmány. Mindkét növényház egyedülállónak számít a környéken: nagy légtérben, kiemelt termesztővályúkban fejlődnek a tövek. Egyik nagy előnye ennek a technológiának, hogy négy méter magasságban ugyanolyan a hőmérséklet, mint a talajon, magyarázta a kft. ügyvezetője, Katona Magdolna. – Világszínvonalú üvegházakat akartunk létrehozni. Korábban négyzetméterenként 46 kiló termést produkáltunk, most ötvenre számítunk – foglalta össze.

A szentesi telephelyen a napokban szedik az első termést. Fotó: Králik Emese
A szentesi telephelyen a napokban szedik az első termést. Fotó: Králik Emese

A cégcsoport életében más változások is várhatók. A tervek szerint kiszervezik a sütőipari tevékenységet, a palántaneveléssel foglalkozó szegvári Primőr Profit Kft. pedig megszünteti önálló működését, az Árpád kertészetének szerves részévé válik. – A vállalkozás 99 százalékban eddig is az Árpádé volt. Az adminisztráció jelentősen leegyszerűsödik, a szegvári munkaerőre továbbra is szükség van – mondta el Csikai Miklós elnök-vezérigazgató.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farkas átvette a megbízólevelet

A szentesi városházán szerdán átvette a megbízólevelét a 3. számú választókerület országgyűlési képviselője, Farkas Sándor. Tovább olvasom