Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Nem állja a földút a teherautókat

Szentes - Nyolc éve megy a huzavona azon, hogy ki hozzon helyre egy szentesi földutat. A lakók szerint annak a vállalkozónak kellene, akihez teherautók járnak. A vállalkozó viszont úgy gondolja: belőle csak bűnbakot csináltak.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

 
– A 90-es évek elején ezen a telepen gazdálkodtam, akkor készült el az út. Rendes tükröt csináltattunk, kisméretű tégla az alapja, a tetejére nagytégla-törmelék került. Több száz ezer forintba került, többen adtuk össze az árát, sok pénz volt ez akkor! Domború volt, hogy lefolyjon róla a víz, évente kátyúztuk. 2003-ban eladtam a telepet, majd ismét gazdát cserélt a terület, 2005-ben vette meg a mostani tulajdonos. Azóta megy a huzavona az út karbantartása miatt – áradt a panasz Tóth Károlyból. A földút, amely kapcsán a szentesi férfi háborog, az Ipartelepi úttal párhuzamos, a téglagyári és a fábiánsebestyéni utat köti össze. Régen kiváló minőségű volt a tanyák között kanyargó út, a baj szerinte azért kezdődött el nyolc éve, mert a baromfitelep új gazdája nem költ a karbantartásra. A környék lakói szerint pedig úgy illene, hogy ha már az ő gazdasága miatt arra járó teherautók teszik azt tönkre, hozza helyre a dűlőutat.

Ha nem változik semmi, a szentesiek szerint pár év múlva eltűnik a dűlőút. Fotó: Králik Emese
Ha nem változik semmi, a szentesiek szerint pár év múlva eltűnik a dűlőút. Fotó: Králik Emese

– Többször kértük ezt tőle, de semmi sem történik. Jártunk a Városellátónál, az alpolgármesternél, a jegyzőnél, a városháza műszaki osztályán, a közterület-felügyeletnél, legutóbb egy önkormányzati képviselőt kerestünk meg. A türelmünk már régen elfogyott – hangoztatta Tóth Károly. Az egyik szomszéd, Ivanov Géza szerint azokban a hetekben, amikor a telep éppen termel, minden harmadnap megjelenik a rakománnyal együtt 40 tonnás tápos kocsi, majd elszállítják az állatokat, és kihordják a trágyát – a dűlőút pedig nem bír el ekkora igénybevételt. A kátyúk mélyülnek, az ott lakók az autóikkal egyes, kettes sebességben járnak, évente lengéscsillapítót vagy gömbcsuklót cseréltetnek – részletezték a panaszosok.

– Apránként kellene javítgatni, és nem megvárni, amíg teljesen tönkremegy. Az sem megoldás, hogy a telep tulajdonosa a városra mutogat; az ő érdeke is, hogy a teherautók bejussanak hozzá. Ha semmi sem változik, itt pár év múlva nem lesz út – mérgelődött a két szentesi férfi.

A telep egyik üzemeltetője, Deák Zoltán szerint a lakók rosszindulatúan állnak a kérdéshez. – A gonosz játéka ez: rámutatni egy emberre, és kikiáltani bűnösnek. Traktorok, mezőgazdasági gépek is járnak a földúton, azok éppen annyi kárt tesznek benne. Minket már többször feljelentettek, de senkire sem haragszom – hangsúlyozta a férfi. Elmondása szerint számlákkal tudja igazolni, hogy költöttek a kátyúzásra. Úgy véli, az utat összefogással és nem bejelentésekkel, illetve különböző fórumok megkeresésével lehetne helyre hozni. Úgy tudjuk, a képviselő-testületi interpelláció hatására egy felületjavítást már tervbe vett a Városellátó.

Olvasóink írták

  • 1. _csutak_ 2013. február 25. 12:22
    „A vállalkozás gondolom adót fizet a városnak.
    Ebből kiindulva joggal várhatná el a városi bürokráciától a megoldást.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesen riogattak a kurentek

Péntekre akkora hó esett Szentesen, hogy világossá vált: idén aztán tényleg nagy szükség lesz a télűző karneválra. Tovább olvasom