Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Nem csitul a gyógyfürdő ügye

Szentes - A kórház és a gyógyfürdő ügye foglalkoztatja legélénkebben a szentesieket – derült ki tegnap a képviselő-testületi ülésen. Összeférhetetlenség miatt lemondott a képviselőségről a fideszes Molnárné Tóth Györgyi, akit nemrégiben neveztek ki tankerületi igazgatónak.
Közmeghallgatással kezdődött a tegnapi képviselő-testületi ülés Szentesen. A lehetőséggel egy állampolgár élt. Oltyán Lajos a jövő évi költségvetési koncepció kapcsán fejezte ki aggályait. Elmondta: a megszorítások miatt kétséges, hogy a város képes lesz-e a kultúrát, a művelődést szolgáló intézményeit fenntartani.

Aggasztónak, érthetetlennek nevezte napirend előtti hozzászólásában Demeter Attila (MSZP) képviselő, hogy már második nekifutásra sem sikerült vezetőt választani a szentesi kórház élére. – Mi lehet az a különleges igény a kiíró részéről, ami miatt orvosi, gazdasági végzettséggel rendelkező négy jelölt közül sem találja a megfelelőt? – kérdezte.

Lapunk is megírta korábban, hogy egy közel két évtizedes jogszabályra hivatkozva a hónap elején megtiltották a 14 éven aluli gyermekek számára a gyógyfürdő látogatását. Bár a kérdés nem szerepelt a napirendi pontok között, a fontosságát jelzi, hogy több képviselő is kitért rá. Szabó Zoltán (Jobbik) szégyenletesnek nevezte, hogy a város sok évtizedes óvodás úszásoktatását egy tollvonással megszüntetik – ahogy fogalmazott – egy „csinovnyikszabály" miatt. Chomiak Waldemar (Fidesz) azt kifogásolta, hogy a kórház nem is fellebbezett a döntés ellen. Szűcs Lajos alpolgármester biztosította a grémiumot, hogy a város keresi a kiutat.

A 2013-as költségvetésben előreláthatóan 4-500 millió forintos forráshiánnyal kell számolni – mondta Szirbik Imre (MSZP) polgármester. A helyi személyszállítás ismét terítékre került, de nem született döntés arról, hogy szerződést kössenek-e az egyetlen pályázóval, a Volánnal, így a kérdésre később visszatérnek a városatyák. Mivel a törvény szerint a képviselőség összeférhetetlen a nemrégiben elnyert tankerületi igazgatói poszttal, Molnárné Tóth Györgyi (Fidesz) lemondott képviselői mandátumáról. Arról, hogy ki foglalhatja el a helyét, még nincsenek információk.

Olvasóink írták

  • 1. Cillit_bang 2012. november 25. 10:33
    „Dilettáns politikusok!
    Végy 1 liter gyógyvizet és küldd el bevizsgálásra! Kb. 1 hét és megtudjátok a víz minőségét, és lehet e bent gyereknek fürödni vagy nem! És "egy közel két évtizedes jogszabály" mehet a p....ba sutba! Ennyi!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mázas és fekete kerámiákkal emlékeznek

A szentesi fazekashagyományokat eleveníti fel a Koszta József Múzeumban nyílt legújabb időszaki kiállítás. Tovább olvasom