Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Nem először hibázott a szentesi szülész

Szentes - Ugyanaz volt a terhesgondozást végző szülész a torz arccal született szentesi kislánynál, mint néhány éve a végtaghiánnyal világra jött gyermeknél - állítja a család ügyvédje.
A család ügyvédje emlékeztetett arra a kislányra, aki súlyos fejlődési rendellenességekkel született az orosházi korházban: nincs jobb alkarja, a bal kezén csak három ujja fejlődött, a jobb lába donga, a bal pedig térdben végződik. Az esetek kísértetiesen hasonlítanak, hiszen az orvos egyiknél sem vette észre a magzat súlyos rendellenességét.

Ábrahám László ügyvéd szerint az orvos a történtek után ment el az orosházi kórházból Szentesre. Úgy tudja, hogy hasonló körülmények között született nála egy sérült kisfiú is. A torz arccal született kislány szülei már az Egészségbiztosítási Felügyelethez fordultak és fontolgatják a büntetőeljárást is.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. WALAKI 2008. november 08. 17:50
  „Be lehetne fejezni már ezt a csámcsogást.Ábrahám úgy gondolja,mindkét gyereket a szülész csinálta???Vagy mire utal az,hogy kisértetisesen hasonlít???Az ügyvéd senkinek sem gaynús???”
 • 35. Bné 2008. november 08. 12:16
  „én kb.5éve jártam CS.L magán rendelésére már délben oda kellett állni hogy első legyek a rendelés 2 kor kezdődött. rengeteg nő járt hozzá. ami nekem meglepő volt nem kellett levetközni ,csak a nadrágot lejjebb huzni. na és az ultrahang pici képernyős alig láthato dolgot mutatott. évekkel ezelőtt nagyon jo szakember volt mi történhetett vele ki tudja bztos a pénz vette el az eszét,azért van vele ez a sok gond. sokat akar keresni nagyüzemi rendelésével. nagyon sajnálom ezeket a gyerekeket akik ilyen felelőtlen orvos miatt szenvednek! egy 3gyerekes anyuka”
 • 34. szegvári 2008. november 06. 20:33
  „egyanyuka szentesről! olyan értelmes dolgot írtál...
  ha lehetne mindkét orvosnál szülnél... ez meg milyen felfogás már??? csak azért lenne még 2 vagy több gyereked, hogy elmondhasd én nála szültem? iqbajnok”
 • 33. szegvári 2008. november 06. 20:26
  „Úgy tudom, ez most nem L.F-hoz fűződik... hanem az orosházihoz..”
 • 32. nagymamó 2008. november 06. 17:49
  „Az én kismenyem is az említett orvosnál szűlt és maximálisan megvolt elégedve vele.”
 • 31. pocahontas 2008. november 05. 09:29
  „teljesen igaza van a 30-as hozzászólónak!ez politika és a bal oldal most is hű maradt önmagához.gátlástalan aljas banda.remélem,hogy a jövő év lesz az utolsó számukra mert bízom benne,hogy végre a sok földhöz ragadt ember is felébredt már.csak akkor lesz vége ennek az egésznek.”
 • 30. három gyermek édesanyja 2008. november 04. 22:33
  „Szoboszlai Szilvia!
  Itt is megpróbáljátok, Ti a baloldal , be feketíteni a kórházat, és az orvosokat!
  Miért nem jelent meg ez a cikk akkor, amikor a kislány megszületett, miért most?”
 • 29. Zséé 2008. november 04. 20:14
  „Azt gondolom, hogy ha valakinek nem felel meg az adott orvos által nyújtott ellátás, vagy hallott róla ezt-azt, ne válassza! Több nőgyógyász is van a városban. Én is nő vagyok, és nem megyek olyan orvoshoz, aki hibát hibára halmoz. Minden egyes nőnek szuverén joga orvost választani, van aki szemet huny bizonyos dolgok felett, de aztán ne csodálkozzon ha rosszul jár.”
 • 28. pocahontas 2008. november 04. 11:30
  „Egyet értek a 19-es hozzászóláshoz!Én három kislány anyukája vagyok és L.Fábián az orvosom.Őszintén sajnálom amit vele tesznek,mert NEM ezt érdemelné! Nagyon sok orvos a poros nyomába sem érhet sem emberileg sem szakmailag.A legutóbbi rágalmazás ellene a mai napig nem derült ki,hogy úgy volt-e ahogy azt leírták.Én a helyébe nem hagynám annyiba a személyisége megsértését sem és az ellene felhozott RÁGALMAKAT sem. Egy özönséges bűnöző jogait jobban betartják mint ezét az orvosét.Ha még vállalnánk gyermeket biztosan őnála szülném azt is.ma”
 • 27. boya 2008. november 04. 04:15
  „A 21-esnek nem adok igazat! Én is mindent megtettem hogy vigyázzak a babára!Mégis sajnos ajak és szájpadhasadékkal született!”
 • 26. szentesinő 2008. november 03. 21:46
  „KukoricaJancsi
  Valószínűleg nincs ilyen ember, csak más nem ilyen mértékűt követ el. Már századszor kérdezem az orvost védőktől (akiknek szerintem is igazuk van néhány dologban DE), hogy akkor miért csinálják az ultrahangot?! Erre tessék válaszolni! Viccből? Csak hogy meglegyen az érzés?
  Az orvos sem isten, ez igaz, viszont a kellő körültekintéssel eljárnia törvény által előírt felelőssége, amiért majd a bíróság eldönti, hogy mit kap.”
 • 25. Bné 2008. november 03. 20:39
  „nem foglalkozom perrel nekem fontoabb a családom,csak leírtam hogy jártam.azóta nem voltam ennél a dokinál nem fiatal már miért nem megy nyugdíjba.itt már kevés a jopofizás ezek tények hogy vki nem látja hogy a gyereknek hiányzik keze lába! pedig van szmüvege is! remélem méltó büntetést kap mert egy pénz éhes a feleségével együtt aki gyerekorvos!”
 • 24. KukoricaJancsi 2008. november 03. 20:16
  „Tényleg?
  És ki az, aki csak egyszer hibázott életében?????????”
 • 23. Patrik Anyukája 2008. november 03. 19:54
  „Nehogy azt mondja már valaki,h az orvos nem azért van,h a fejlődési rendellenességeket kiszűrje!Nem veszi észre a több csigolyára kiterjedő csonthiányt,szájpadhasadékot,végtaghiányt.De nem csak ezekről van szó:abortuszt se tudnak normálisan elvégezni!!!!!!!!!!AKKOR MI A FENÉT NÉZ AZ UH készüléken?A 18.heti szűrővizsgálat pont azért van,h ezeket a rendellenességeket kellő időben felfedezzék és a terhesség megszakítható!!!!!!!!!!!!!!A Szentesi kórház nőgyógyászatához egyre több műhiba fűződik!Megfelelőek itt egyáltalán a berendezések,vagy az orvosok nem kellő jártassággal járnak el??????????????A kórház vezetésének is jobban oda kellene már végre figyelni!!!!!”
 • 22. csilla 11 2008. november 03. 19:28
  „én meg point a 13,19,20,21 es hozzászolásokon vagy felháborodva elég nagy a bánatuk a szülőknek :-((”
 • 21. kiskukac 2008. november 03. 19:06
  „13,19,20. Végre valaki aki értelmesen tud ehhez az esethez hozzászólni!
  A szájpadhasadék stb nem genetikai hiba hanem a terhesség alatt bekövetkezett vmilyen pl.fertőzés vagy a szülők gondatlan életvitele?! Gondolom erről nem az orvos tehet!!!!!
  18.Mekkora volt a miómád? Talán akkora, hogy müteni kellett. Mert ha akkor nem, később biztosan, merthogy a mióma megnő!
  Igaza van 20-nak! Jó nagy marhaságot mondtak neked!”
 • 20. TELSTAR 2008. november 03. 18:48
  „Kedves Bné!

  "több orvos szerint ha meg császároz ennek nem így kellett volna történnie "
  Ez úgy marhaság, ahogy van.

  "mit csináljak én is jelentsem fel?"
  Hát ha több száz rongyot ki akar hajítani az ablakon perköltségekre, akkor csak rajta!”
 • 19. nem vagyok szentesi és orvos sem 2008. november 03. 18:15
  „Kedves Anyukák, Apukák! A szentesi kórház nevét állandóan melegen tartó újság és a hozzászólók szubjektívek. Én is az vagyok és mindenki az egy bizonyos mértékig. Érthető fájdalmuk nem hagyja a témát kihűlni. Hét, mint hét valamilyen formában ismét elő kell hozni, hogy ismét rúghassanak egyet az orvosokon. De gondoltak-e már arra, hogy mennyit ártanak ezzel másoknak? Milyen szívvel indul el elsőszülő kismama ebbe az intézménybe? Mennyit rontanak a gyerekvállalási kedven, hány meg nem született gyerek lesz az önök tevékenysége után?
  A dolgokat úgy próbálják meg beállítani, mintha egy makkegészséges magzattal megjelentek és ez a csúnya orvos eltolta azt. Gondoltak-e arra, hogy saját maguk milyen közrehatással voltak a magzatuk sérülésének, torzulásának? Milyen életet éltek a fogantatáskor? Nyugodt családi légkör, vagy bulizós, ivós, éjszakázós, cigarettázós életvitel mellett besikerült a terhesség? A fogantatás után minden rendben ment ahhoz, hogy a fejlődésnek semmi akadálya se legyen, vagy történtek olyan dolgok, amihez a dokinak semmi köze?
  Egyszóval, a sérült magzatot nem az orvos hozta össze, azzal önök megjelentek az orvosnál.
  Az orvostudomány nem mindenható. Nem tud örök életet adni, nem tud mindenkit meggyógyítani. Ezt teheti a tudása hiányában és teheti a rendelkezésre álló eszközök hibájából, vagy hiányában. A tudás továbbfejleszthető, de a korszerű eszközöket nem tudja az orvos megvenni magának. A kórházi körülményeket pedig a kormányzat tartja ezen a szinten. Elsősorban oda tessék címezni a panaszt, mert rajtuk múlik a körülmények döntő többsége. Szólaljunk fel együtt, hogy a GDP ne 3%-át fordítsák nálunk egészségügyre, hanem legyen ez 7-8 %, úgy, mint ahogyan ezt teszik másutt. Akkor lesz korszerű UH, lesz korszerű műtő. Lehessen több orvoshoz is fordulna, ha a legkisebb indoka van annak. Tehessék meg azt az aggódó szülők.
  Gondolják át a maguk felelősségét és ne rakják a terheket az orvosra 100 %-ban. Nem szolgálja a szentesi lakosság érdekét a kórház lejáratása.”
 • 18. Bné 2008. november 03. 17:41
  „én is ennél az orvosnál szültem cs.l miómával lettem terhes nem volt semmi gond, sima szülés után műtét méh eltáv.bal petefészek eltáv.több orvos szerint ha meg császároz ennek nem így kellett volna történnie mit csináljak én is jelentsem fel? vigasz van 3egészséges gyerekem”
 • 17. szegedi23 2008. november 03. 16:25
  „13-mas
  Én inkább olyan dokinál szülnék, akinek nem volt ilyen ügye.... :S”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább keresik az igazgatót Szentesen

Szentes - A szentesi sportközpont vezetői állására kiírt pályázaton egy jelölt sem kapott támogatást… Tovább olvasom