Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Nem kell a postáig menni a csekkbefizetésért

Szentes - Egyszerűbb lett azoknak a szentesieknek az élete, akik távol élnek a város három postahivatalának valamelyikétől.
A kertváros kapcsán lapunk többször megírta – az ügyet legutóbb Füsti-Molnár István vállalkozó karolta fel –, évek óta szeretnének egy kispostát, hogy ne kelljen a belvárosba buszozni egy csekk befizetéséért. Számukra jó hír, hogy ha levelek, csomagok feladása egyelőre nem is lehetséges a külső városrészekben, a sárga csekk befizetését úgynevezett Fizetési pontokon is intézhetik. Ez nem azonos a már ismert fizető automatákkal, hanem tulajdonképpen ugyanolyan, mint egy átlagos bankkártya-leolvasó.

A szentesieknek igényelniük kell egy plasztikkártyát, amelyre a tulajdonosa annyi pénzt utal, amennyit jónak lát. Ezt követően azokban a boltokban, ahol Fizetési pont terminál van, ezzel a kártyával akár bevásárlás közben is rendezheti a sárga csekkjeit. Szentesen egyelőre húsz ilyen hely van – az egyik Füstiék üzletében –, később a rendszert bővíteni szeretnék.

A Fizetési pont zászló jelzi, hol lehet a szolgáltatások díját rendezni. Fotó: Králik Emese
A Fizetési pont zászló jelzi, hol lehet a szolgáltatások díját rendezni. Fotó: Králik Emese

A kártya később városkártya funkciót is betölthet, ami azt jelenti, hogy a jövőbeni Szentes-kártya-tulajdonosok – a település határain belül – kedvezményesen fizethetnek szolgáltatásokért, termékekért. A közelmúltban a terminálokat üzemeltető cég felvette a kapcsolatot a szentesi önkormányzattal; arról, hogy a Kurca-parton akarják-e, a képviselő-testületnek kell döntenie. Úgy hallottuk: a helyhatóságnak 5 millió forintot kellene áldozni rá, amely – tekintettel arra, hogy a kedvezményes vásárlások lehetősége növelné a lakosok érdeklődését – hamar megtérülne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szentesi MetalCom ügyvezetőjét díjazta idén az Iparkamara

Bozó Zoltán, a szentesi MetalCom Távközlési és Rendszerintegrációs Kft. ügyvezetője kapta idén a Csongrád Megye Gazdaságáért díjat . Tovább olvasom