Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Nem lesz az autósoké a Kossuth tér

Szentes - Mi volna jó az autósoknak a szentesi Kiss Bálint iskolánál? És mi a gyalogosoknak? A biztonság vagy pár perc idő megtakarítása a fontosabb? Nem először ütköznek ezek a szempontok a képviselő-testületben.
Egyelőre biztosan nem engedik rá az autókat a szentesi Kossuth tér díszburkolatára. Ez a kérdés már több testületi ülésen volt terítéken, az önkormányzat műszaki osztálya minden alkalommal leszögezte: sem a gyalogosok biztonsága, sem a térkő állagának védelme érdekében nem járul hozzá az autóforgalomhoz. Az ötlet időnként azért merül fel, hogy a Kiss Bálint iskola tömbjét – a Hajdú Lajos utca irányából – a reggeli és a délutáni órákban a szülők körforgalomszerűen körbe tudják járni.

Nemrég ismét interpellált az ügyben Szabó Andrea és Rébeli-Szabó Tamás, akik tulajdonképpen megismételték a korábban már elhangzott javaslatokat.

A műszaki osztály válasza szerint több tényező okozza a zsúfoltságot. A Kiss Bálintnak három bejárata van, de reggel csak az egyik, a Tóth József utcai van nyitva. A szülők egy része éppen ott, a leszűkült utcában, a kapuhoz minél közelebb próbál megállni, hogy a gyermeke kiszállhasson az autóból. A nevezett időpontokban a téren nemcsak a Kiss Bálint, hanem a Szent Erzsébet, a Zsoldos és a gimnázium diákjai is sétálnak, kerékpároznak.

A képviselők szerint itt akár gépjárművek is járhatnának. Fotó: Králik Emese
A képviselők szerint itt akár gépjárművek is járhatnának. Fotó: Králik Emese

A szülők feltehetőleg éppen azért engedik a kisebbeket is egyedül közlekedni a téren, mert nem kell ott az autóktól tartani. Ez a biztonság megszűnne, ha megnyitnák a Kossuth teret. A műszaki osztály véleménye szerint sokat segítene a helyzeten, ha az iskola mindhárom kapuját kinyitná. Az pedig még az előző ciklusban hangzott el a téma kapcsán: a valódi megoldás az lenne, ha a szülők – amennyiben nem találnak üres parkolót az intézmény mellett – rászánnának a gyermekeikre tíz percet, távolabb leparkolnának, és besétálnának velük az iskoláig.

Az ügynek még biztosan lesz további felvonása, mert a két képviselő nem fogadta el a választ, a közlekedésrendészet véleményét is kikéri az önkormányzat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aggódnak a kórházért

Áttekinthetetlen a szentesi kórház jelenlegi helyzete – világított rá a pénteki képviselő-testületi ülésen Szirbik Imre (MSZP) polgármester. Tovább olvasom