Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C

Nem lesz pálinkafőzde a Damjanich-iskolából

Szentes - Módosítják Szentes építési szabályzatát és a településszerkezeti tervét, több terület is érintett, közülük egyik a volt Damjanich-iskola.
Három éve zárta be az önkormányzat, egy kis épület kivételével – ott három szociális bérlakást alakítottak ki – eddig nem sikerült hasznosítani az ingatlant. Az iskolaépület és a tornaterem egy közös, a porta többi része pedig egy másik helyrajzi számon szerepel. A jelenleg érvényes helyi szabályozás szerint Szentesen legalább 2000 négyzetméteresnek kell lennie egy teleknek, utóbbi ingatlan valamivel nagyobb ennél. A mostani módosítási javaslat úgy szól: ahhoz, hogy a különböző funkciójú épületeket hasznosítani lehessen, mégis meg kell osztani a portát, ezért a szabályt felül kell bírálni. Mivel – ahogy egykori funkciója után nevezik – a „pártház" most már lakóépület, annak mindenképpen önálló helyrajzi számot kell kapnia, érvelt Wittek Krisztina főépítész.

Még nem sikerült hasznosítani a volt iskolát. Fotó: Králik Emese
Még nem sikerült hasznosítani a volt iskolát. Fotó: Králik Emese

A környékbeliek úgy hallották: már elkelt az épület, egy vállalkozó vette meg, és pálinkafőzdét üzemeltet majd benne. A polgármesteri hivatal műszaki osztályvezetője, Czirok Jánosné cáfolta ezt. A kétszintes főépület az ingatlan legértékesebb része, ezt ugyan szívesen eladná a város, de egyelőre nem tudja. Néhány másik ingatlannal együtt felkínálták cserébe egy állami tulajdonban lévő telekért, azonban ameddig az állam nem dönt, nehéz áruba bocsátani, emlékeztetett Szirbik Imre polgármester. A volt iskolaépület fenntartásának a költségeit alacsonynak ítélte, télen 100-200 ezer forintba kerül majd a temperáló fűtés.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

180 millió forintot követelnek Szentestől

A szentesiek a választások előtt számítottak rá, de egy hónappal később került terítékre a Petőfi Szálló. 180 millióra perlik a várost. Tovább olvasom