Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Nem lopták el, még ki sem tették a napelemeket

Élénk vita folyt egy közösségi oldalon a székkutas-kakasszéki kilátó és kerékpáros pihenőhely hasznáról és állapotáról. Szóvá tették: a kis játszóteret valakik megrongálták, eltűnt a rugós hinta, és hiányoznak a napelemek is.
Híre ment egy közösségi oldalon, hogy valakik ellopták a kakasszéki kerékpáros pihenő játszóteréről a rugós hintát és a négy napelemet. Azt is kifogásolták a kommentelők, hogy a kis park gazos. Egy hozzászóló szerint megépítették, de most olyan, mintha nem lenne gazdája. Más azt kifogásolta, miért a régi 47-es út mellé épült, a fénysorompó közelébe.

A létesítményt, mint megírtuk, a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás építtette, a Kakasszék és Orosháza közötti kerékpárút építése során kimaradt forrásból, a székkutasi önkormányzat területén. Szél Istvánnal, Székkutas polgármesterével együtt néztük meg, milyen állapotban van most a pihenőhely.

Szél Istvántól megtudtuk, nem lopták el a napelemeket, még ezután kerülnek a helyükre. A szerző felvétele
Szél Istvántól megtudtuk, nem lopták el a napelemeket, még ezután kerülnek a helyükre. A szerző felvétele

– Szeretnék mindenkit megnyugtatni, semmit sem loptak el a pihenőhelyről. A rugós játék fém alkatrésze eltört. Márciusban vitte el a kivitelező, a napokban ismét a helyére kerül. A napelempaneleket még nem helyeztük ki. Biztosítást kötünk rá, ami folyamatban van. Amikor ez meglesz, sötétedés után is lehet használni a pihenőhelyet – mondta a polgármester. Szél István hangsúlyozta, Székkutason most több nagyberuházás is zajlik, ami a közmunkásoknak is többletmunkát jelent. – A pihenőhelyről sem feledkeztünk meg. Dolgozóink hétfőn kezdtek hozzá a terület rendbetételéhez.

A kerékpáros pihenőparkot egyébként már sokan felfedezték. Főleg orosháziak kerékpároznak arra szívesen. Kovács István már többször járt ott a családjával. – Orosháza belvárosából bő fél óra alatt ki lehet tekerni Kakasszékre. Vittünk pizzát és innivalót. Meguzsonnáztunk, a gyerekek játszottak, a kilátóból beláttuk a határt, aztán hazatekertünk. Mozgásnak és családi programnak is jó volt – mondta.

Szél István kiemelte, a 47-es főút fejlesztése során kerékpárút is épül Kakasszéktől Hódmezővásárhelyig. Akkor még többen kereshetik majd fel a kerékpáros pihenőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három vállalkozás települt Nagymágocsra

Az elmúlt hónapokban három vállalkozás telepedett le Nagymágocson, és az önkormányzat további cégekkel tárgyal.
Tovább olvasom