Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Nem szólt a kórház a családnak, hogy meghalt a nagymama

Szentes - Tihanyi Endre nagymamája tüdőgyulladással került kórházba. Február 23-án halt meg, de a családdal csak 26-án közölték.
– Milyen dolog, hogy a hozzátartozókat nem értesítik, ha egy családtagjuk elhalálozik? – írta egy, a kórházról szóló cikk kapcsán lapunk Szentesen élek nevű Facebook-oldalán egy helyi olvasónk. Tihanyi Endre később a szerkesztőségben személyesen idézte fel az esetet.

– Tüdőgyulladással került a nagymamám a kórházba, 89 éves volt. A belgyógyászaton kezelték, ott a szokásoknak megfelelően meghagytuk az elérhetőségeinket. A saját telefonszámainkat, címünket, illetve a fábiánsebestyéni idősotthon számát is, hiszen nagymamám ott élt. Február 23-án délután halt meg. Legközelebb 26-án szerettem volna hozzá bemenni, akkor közölték velem, hogy mi történt – mesélte könnyeivel küszködve a fiatal férfi. Azt mondja, a családot nagyon megdöbbentették a történtek, el sem tudja képzelni, hogy eshet meg ilyesmi.

Halálesetről információink szerint telefonon, ha ez sikertelen, akkor táviratban értesítik a családokat. A kórházban – hasonlóan a megye többi gyógyintézményéhez – még mindig látogatási tilalom van, de csomagot be lehet küldeni a nővérekkel, illetve az ablakon keresztül beszélhetnek a hozzátartozók a betegekkel. Az illetékes osztály vezetője együttérzését és részvétét fejezte ki a családnak saját maga, az osztály dolgozói és a kórház vezetése nevében is – írták érdeklődésünkre a kórház titkárságáról. Az ügy kivizsgálása folyamatban van, vélhetőleg a dolgozók leterheltsége miatt történhetett a mulasztás, tették hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az eperjesi polgármester vezette a kukásautót

Kós György Gergő eperjesi polgármester vezette a kukásautót pénteken a faluban. Tovább olvasom